Αθήνα

 

23 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

screenshot 21
Ο Γιώργος Λιάγκας ξέσπασε για Αλεξάνδρου – Τούνη: «Είναι χυδαίο, είναι άνανδρο»

OPINION

Αυτοί κάνουν προεκλογική εκστρατεία χωρίς να προκηρύξουν εκλογές

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού θυμίζει την εποχή που ο Σύριζα ήταν στην αντιπολίτευση και διεκδικούσε με αυθάδεια και θράσος την εξουσία για να σκίσει τα μνημόνια.

Τώρα ο Σύριζα είναι στην εξουσία, κι αντί να σκίσει τα μνημόνια, υπέγραψε το τρίτο και προετοιμάζει το τέταρτο, αλλά διεκδικεί πάλι εξουσία, πάλι με αυθάδεια και θράσος, μόνο που αυτή τη φορά δεν την διεκδικεί από την κυβέρνηση, αλλά από την αντιπολίτευση!

Γράφει ο Παντελής Φλωρόπουλος

Είναι τόσο άξεστοι εκεί στον Σύριζα, τόσο αδιάβαστοι, που δεν μπορούν να κρύψουν το πολιτικό τους κόμπλεξ, η θεραπεία του οποίου έχει όμως ένα φάρμακο: Μια οδυνηρή ήττα στις εκλογές!

Τι άλλο να πει κανείς για την μπεμπεκίστικη ορολογία και το χαζοβιόλικο ύφος που χρησιμοποιούν σε ένα επίσημο κείμενο; Αλλά, για να μη φανούμε ισοπεδωτικοί με αυτούς τους χαρακτηρισμούς, ας πούμε χαριστικά, ότι, όχι δεν είναι μπεμπεκίστικη, ούτε χαζοβιόλικη η ορολογία τους, είναι όμως απολιτική.  Μόνο που για την αριστερά (την επικαλούνται κιόλας) ο χαρακτηρισμός του απολιτικού θα ήταν η μεγαλύτερη βρισιά, γι’ αυτό, σεβόμενοι τους παλιούς αριστερούς που ήταν διαβασμένοι, σχεδόν σοφοί, θα το αποφύγουμε.

Αν και καλυμμένα πια, εν όψει εξελίξεων που θα τους ξηλώσουν, θα τους στείλουν “για βρούβες”, χρησιμοποιούν τα παλιά γνωστά κόλπα, πετυχημένα για ένα φεγγάρι, αλλά μη έχοντας νέο αφήγημα, μιλούν πάλι για προδότες κι αυτό δείχνει πόσο στριμωγμένοι είναι: «Η ΝΔ, για μια ακόμη φορά, συντάσσεται με τους πιο ακραίους από τους δανειστές, με τη φωνή του ΔΝΤ”, λένε…

Προσάπτουν ποταπά κίνητρα στην λειτουργία της αντιπολίτευσης: “Ο κ. Μητσοτάκης λειτουργεί και πάλι, ως η πέμπτη φάλαγγα των δανειστών, που σε μια κρίσιμη στιγμή για την κοινωνία, συντάσσεται και στηρίζει τις πιο ακραίες φωνές».

Αποσιωπούν ότι η “κρίσιμη στιγμή” στην οποία βρίσκεται η κοινωνία τέλη του 2016, είναι δικό τους έργο. Αλλά φωνάζουν, καλυμμένα πάλι, για να μην ενεργοποιούν συνειρμούς που τους αφορούν ότι, ο Μητσοτάκης και όχι ο Τσίπρας… “ζητιανεύει από τον κ. Σόιμπλε και το ΔΝΤ, εκλιπαρώντας για εξουσία, αδιαφορώντας για την κοινωνία που υποφέρει”.

Και, μετά, η γνωστή πολιτική αλητεία ν’ αποδίδεις στην αντιπολίτευση ό,τι κάνεις εσύ ως κυβέρνηση, εν όψει εκλογών δε που, ως κυβέρνηση, έχεις στο μυαλό σου, να δαιμονοποιήσεις εκ των προτέρων τον πολιτικό σου αντίπαλο: “Ο πρόθυμος κ. Μητσοτάκης ξεπέρασε κάθε όριο! Στην προσπάθειά του να αποτύχει η σημερινή κυβέρνηση ζητά ακόμα σκληρότερα μέτρα”.

Ξετσίπωτα, χωρίς κανέναν ηθικό φραγμό, αυτοί που επικαλούνται το “ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς”, θυμίζουν υποδόρια τον πατέρα του πολιτικού τους αντιπάλου (και την αποστασία του ’65 – “περσινά ξινά σταφύλια”) για να ενεργοποιήσουν στο λαό ψυχωτικές απαρέσκειες και προεξοφλούν ότι, αν κυβερνήσει ο Κυριάκος στη θέση του Αλέξη, “θα μείνει στην ιστορία ως ένας άλλος Εφιάλτης”.

Δεν τους φτάνει όμως να επικαλούνται τα οικογενειακά χαρακτηριστικά του αίματος, δεν υποψιάζονται καν ότι μια τέτοια συσχέτιση κατατάσσει ευθέως τον δημόσιο λόγο τους στα φασιστικά ιδεολογήματα (ή, αν περνάει, δεν τους νοιάζει καθόλου) γιατί, έχοντας στο μυαλό τους τις εκλογές που δεν θέλουν, αλλά πρέπει να κάνουν, δεν έχουν άλλη διαφυγή πια, προτού “με μισή καρδιά” τις προκηρύξουν, αποφαίνονται, βλακωδώς, ότι: “Δεν έχει καταλάβει (ο Μητσοτάκης) ότι θα αποτύχει και θα χάσει (στις εκλογές που θα προκηρύξουμε τις επόμενες ημέρες) γιατί ο λαός θα τον κρίνει στο τέλος της τετραετίας”.

Θα ήθελαν η φράση τους να τελειώνει εκεί που λέει “ο λαός θα τον κρίνει”… αλλά, για να μην ξεκαρφωθούν ολότελα, “ρίχνουν μια ντουφεκιά στο γάμο του καραγκιόζη”, έτσι όπως η σουπιά ρίχνει το μελάνι της: “…στο τέλος της τετραετίας”. Τάχα μου τάχα μου δηλαδή…

Με τις διατυπώσεις αυτές δεν περνάει καν απ’ το μυαλό των φωστήρων του Μαξίμου ότι άθελά τους αποκαλύπτουν τις πραγματικές τους προθέσεις. Όταν λες έτσι ξεκάρφωτα ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019, αγνοείς αυτό που καταλαβαίνουν οι στοιχειωδώς ευφυείς: Οι εκλογές είναι ante portas. Στην πραγματικότητα, λες από την ανάποδη ότι βρίσκεσαι κύριε σε δεινή θέση και, πανικόβλητος πια, δεν ξέρεις προς τα πού να κάνεις…

Και συνεχίζει η πυώδης ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, επιστρέφοντας στο αρχικό κακοφορμισμένο μοτίβο, όπως κάνουν τα νήπια, όταν δεν ξέρουν πώς να τελειώσουν την εργασία που τους έβαλε η δασκάλα: “Στα δύσκολα ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να ταυτιστεί με τους ακραίους συντηρητικούς κύκλους της λιτότητας”.

Και, τέλος, να και… “το τυράκι”, που τόσο πολύ παιδεύτηκαν για να βάλουν στη φάκα, ώστε να παγιδεύσουν την αντιπολίτευση, να στριμώξουν τους δανειστές, ταυτόχρονα δε να εξαπατήσουν ακόμα μία φορά το πόπολο: Η ΝΔ, λέει… “καλό θα ήταν να πει στους πολίτες ποια στάση θα κρατήσει στην ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή. Θα ψηφίσει υπέρ των φτωχών συνταξιούχων και κατά της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου; Θα ψηφίσει υπέρ του δημόσιου συμφέροντος, της κοινωνικής συνοχής και της σταθερότητας της χώρας;”…

Λες και σχεδιάζουν απολογία τα νιάνιαρα, γιατί έρχεται ο μπαμπάς λαός όπου να ‘ναι και πρέπει να εξηγήσουν με το νι και με το σίγμα τι έγινε και το σπίτι μοιάζει βομβαρδισμένο μετά το πάρτι…

Ροή Ειδήσεων

alafouzos karypidis 280324

28/03/2024 | 14:32

Παναθηναϊκός – Άρης: Τελικός Κυπέλλου στον Βόλο χωρίς θεατές

28/03/2024 | 14:16

Σύσταση του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά για προστασία από την «αφρικανική σκόνη»

28/03/2024 | 14:02

Ανδριολάτου για Μουρατίδη: «Δεν έχω τη θέση να μιλήσω για κάποιον που δεν γνωρίζω»
dani alves

28/03/2024 | 13:51

Πρώτη παρουσία του Ντάνι Αλβες στα δικαστήρια για να τηρήσει τους όρους αποφυλάκισης

28/03/2024 | 13:38

Γιώργος Λιάγκας: «Αυτά που έκανε ο Μάρκος Σεφερλής πριν 20 χρόνια ήταν τέρατα, τώρα έχει λειάνει τον λόγο του»

28/03/2024 | 13:26

Αντίνοος Αλμπάνης: «Μετά την περιπέτεια της υγείας μου έχω αλλάξει λιγότερο από αυτό που πιστεύω»
mitsotakis diloseis maximou

28/03/2024 | 13:18

Δεν θα γίνει το ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

28/03/2024 | 13:14

Η Duffy σε μία σπάνια ανάρτηση: «H αληθινή ευτυχία έρχεται από μέσα μας»

28/03/2024 | 13:07

Γιάννης Ραγκούσης: «Βεβαίως και μία επίορκη κυβέρνηση μπορεί να κάνει νοθεία»
xrimata euro

28/03/2024 | 12:56

Αύριο στο υπουργικό Συμβούλιο ανακοινώνεται η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό

28/03/2024 | 12:47

Καταδικάστηκαν οι ιδιοκτήτες κέντρου φροντίδας ηλικιωμένων για τον θάνατο από φωτιά 66χρονου

28/03/2024 | 12:37

Το «αντίο» του Παύλου Γερουλάνου στον Μιχάλη Χαραλαμπίδη: «Βαθιά δημοκράτης, ουσιαστικός σοσιαλιστής, ο Ανδρέας τον άκουγε, το κίνημα τον σεβόταν»
petros lagoutis 280324

28/03/2024 | 12:30

Πέτρος Λαγούτης: «Όταν κάποιος γίνεται αδιάκριτος και ξεπερνά τα όριά μου με νευριάζει»

28/03/2024 | 12:17

Tο Dads Retreat έρχεται για δεύτερη χρονιά στην Villa Amfiario στις 15-17 Ioυνίου!

28/03/2024 | 12:07

Δείτε εικόνες: Η αφρικανική σκόνη «σκέπασε» την Αθήνα – Πότε έρχεται το νέο κύμα
lazaros lavasidis kentriki
Λάζαρος Λαβασίδης: Ένα πείραμα εν αναμονή
screenshot 14
Κρείττον του λαλείν το σιγάν
280699874 2173598039475106 5681344062880807178 n
Στέλλα Μπελιά: «Αριστερά με ακροδεξιά επιχειρήματα»
231204123225 01 gaza attack 120323
Σφοδροί βομβαρδισμοί του Ισραήλ, στη νότια Γάζα
Η πρώην καγκελάριος και η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη
salteri
Νέο φορολογικό νομοσχέδιο- Ασκήσεις κοινωνικού αυτοματισμού