Αθήνα

 

22 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

simos vasilis
Βασίλης Σίμος: Ο πρόεδρος της ιχθυαγοράς Αθηνών αναλαμβάνει πολιτικός εκπρόσωπος στο κόμμα Δημοκράτες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοντσέρτο ανοησίας για ΣΥΡΙΖΑίους: Όλα όσα είπαν σε μόλις 24 ωρες

[adsense]

Φαίνεται πως έχουν ξεφύγει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Κάποτε, οι βουλευτές που ψήφιζαν νομοσχέδια που δεν πίστευαν ενώ διατυμπάνιζαν πως δεν θα τα υποστηρίξουν δεν έβγαιναν στα ΜΜΕ. Όμως φαίνεται πως αυτό δεν ισχύει για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που ή αδαείς είναι ή μας δουλεύουν.

Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς το γεγονός ότι κάνουν… πάρτι στα ΜΜΕ και λένε πως είναι αντισυνταγματικά αυτά που ψηφίζουν. Επί της ουσίας παραδέχονται πως παραβιάζουν τον νόμο του Κράτους που υποτίθεται ότι υπηρετούν και δεν έχουν και πρόβλημα να το εξομολογηθούν δημοσίως

Καμμένος-Βούτσης ψηφίζουν αντισυνταγματικά

«Η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι μία πράξη εγκληματική, μία απόφαση αντισυνταγματική και είναι μία απόφαση για την οποία θέλω να σας πως ότι δώσαμε μεγάλη μάχη μέσα και έξω από τη Βουλή», ανέφερε ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος την Τρίτη στη Σύρο, συμπληρώνοντας ότι «δυστυχώς, στο θέμα των νησιών έφτασα μέχρι και την παραίτηση από υπουργός, αλλά δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε αυτό το στοίχημα τουλάχιστον σε αυτή τη φάση».

Την Τετάρτη, ο πρόεδρος της Βουλής αναφερόμενος στη δήλωση Καμμένου είπε και αυτός πως είναι αντισυνταγματικό το μέτρο: «Είναι στα όρια. Βεβαίως. Η νησιωτικότητα δεν έχει αναγνωριστεί μόνο στο ελληνικό Σύνταγμα σαν μία ιδιαιτερότητα. Είναι και στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών κανόνων, με αποτέλεσμα πάρα πολλά νησιά ή νησιωτικές περιοχές της Ευρώπης να βρίσκονται σε ειδικό καθεστώς», είπε ο κ. Βούτσης και έσπευσε να διαχωρίσει τη θέση του: «Δεν θα το έλεγα με τέτοιους τόνους όπως το είπε ο Πάνος Καμμένος. Είναι σαφές ότι είναι πάρα πολύ προβληματικό αυτό το μέτρο».

Άννα Βαγενά ή αλλιώς Μαντώ Μαυρογένους!

Με τα 400 χρόνια της τουρκικής σκλαβιάς συνέκρινε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννα Βαγενά τα 99 χρόνια του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων.

«Δεν μας τρομάζουν τα 99 χρόνια διάρκειας του ταμείου Αποκρατικοποιήσεων. Εδώ η Ελλάδα ήταν υπό Τουρκική σκλαβιά για 400 χρόνια και άντεξε. Έχουμε ως λαός μεγάλες αντοχές. Είμαστε ανίκανοι ως κράτος από μόνοι μας να διαχειριστούμε τη δημόσια περιουσία, αυτό έχει αποδειχτεί εδώ και δεκαετίες», δήλωσε συγκεκριμένα η Άννα Βαγενά, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό της Ζακύνθου stigma fm.

«Είναι αναγκαία η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Το πρώην ΤΑΙΠΕΔ είχε την έννοια της πώλησης, το νυν ταμείο Αποκρατικοποιήσεων έχει τη λογική της αξιοποίησης με τη μορφή σύμπραξης Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Με όρους ευνοϊκούς για το κράτος», συνέχισε.

Συνεχίζοντας είπε ότι το δημόσιο κατάντησε για πολλούς ένας παράδεισος τεμπέληδων. «Μια ζωή το όνειρο του Έλληνα ήταν να μπει στο δημόσιο. Λέγαμε, μπήκαμε στο δημόσιο, ας βρούμε τώρα και μια δεύτερη δουλειά. Το δημόσιο κατάντησε για πολλούς ένας παράδεισος τεμπέληδων, εννοείται ότι δεν είναι όλοι έτσι. Πρέπει όμως επιτέλους να σταματήσουμε αυτή τη λογική», είπε συγκεκριμένα.

Κυρίτσης ο εμπαθής

Απίστευτα προκλητικός ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συντονιστής για το προσφυγικό Γιώργος Κυρίτσης σε άρθρο του στην εφημερίδα «Αυγή» με τίτλο «Είμαστε και φαινόμαστε», διατυπώνει τη δική του θέση για τις ψήφους που έφεραν το ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015.

Όπως λοιπόν αναφέρει χαρακτηριστικά, «Γι’ αυτό ακριβώς ψηφίστηκε (σ.σ. ο ΣΥΡΙΖΑ) τον Σεπτέμβριο, για να μετακυλήσει όσο μπορεί τα βάρη στους μενουμευρωπαίους, και αυτό ακριβώς κάνει».

Ολόκληρο το άρθρο του Γ. Κυρίτση στην «Αυγή»:

«Στην τελευταία σελίδα δύο μεγάλων εφημερίδων, των «Νέων» και της «Εφημερίδας των Συντακτών», δημοσιεύτηκαν χθες άρθρα – φιλιππικοί για εμένα.

Με το άρθρο του κ. Δ. Νανούρη «Ένοχα ονόματα» δεν θα ασχοληθώ, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν περιέχει κάποιο επιχείρημα, παρά μόνο μερικά χολερικά λογοπαίγνια που σίγουρα θα έκαναν τον υπογράφοντα κέντρο του ενδιαφέροντος σε οποιοδήποτε πάρτι γενεθλίων γ’ Δημοτικού ή εναλλακτικά στην Ομάδα Αλήθειας.

Αντιθέτως, το άρθρο του κ. Μιχάλη Τσιντσίνη στα «Νέα» είναι ενδιαφέρον, διότι καταδεικνύει με αντίστιξη τον πυρήνα της αντίληψης της κατεστημένης δημοσιογραφίας και των νόμιμων ιδιοκτητών του κράτους και των μίντια έναντι των σφετεριστών άπλυτων συριζαίων. Και, δεύτερον, δείχνει την αυτοπαγίδευση των ανθρώπων αυτών σε μια καρικατούρα του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία δημιούργησαν για να τρομάξουν τα λαϊκά στρώματα, αλλά κατέληξε να φοβίζει τους ίδιους.

Οι νόμιμοι ιδιοκτήτες της χώρας, δηλαδή το αστικό μπλοκ και οι μιντιακές του εκπροσωπήσεις, είχαν συνηθίσει επί δεκαετίες να τοποθετούν την Αριστερά σε ένα εξαιρετικά βολικό γι’ αυτούς σχήμα, εξαιρετικά επιτυχημένο, μάλιστα, στο μέτρο που μεγάλο κομμάτι της Αριστεράς το έχει ενσωματώσει απόλυτα. Με βάση αυτό το «βαρκιζαϊκό σχήμα», η Αριστερά οφείλει να έχει μια αναμενόμενη, μονοκόμματη και ευκόλως αντιμετωπίσιμη μετωπική προσέγγιση των πραγμάτων και να ηττάται ηρωικά. Και μετά να εισπράττει συγχαρητήρια και σεβασμό -όπως το σημερινό ΚΚΕ- για τη σταθερότητα των απόψεων και των πρακτικών της.

Η ανάληψη της κυβέρνησης -κατάληψη και σφετερισμός της εξουσίας, στα μάτια των «Νέων», από τους «άπλυτους»- διαρκεί ήδη ενάμιση χρόνο και έχει δημιουργήσει σύνδρομα στέρησης. Οι πατρίκιοι είναι σε θλίψη, που άλλοτε εκφράζεται με αγανάκτηση, όπως από τον κ. Γεωργιάδη και την κ. Ασημακοπούλου, ότι «οι δικοί τους άνθρωποι τους πρόδωσαν και είναι μπόσικοι στους αριστερούς», το «στάδιο του θυμού» δηλαδή. Και άλλοτε ως εκλογίκευση και αυτοπαραμύθιασμα – «το στάδιο της διαπραγμάτευσης».

Είναι ενδεικτικό το παράδειγμα του συντάκτη των «Νέων», που για πρώτη φορά, όπως φαίνεται, αντιλαμβάνεται ότι τα μίντια δεν είναι αναγκαστικά ένα με το κράτος και ότι δεν χρειάζεται σώνει και καλά να του κάνουν το χατίρι. Ότι η παγιωμένη πρακτική, μπροστά τα ΜΑΤ, από πίσω τα κανάλια και η εγκάρδια και αμοιβαίως επωφελής συνεργασία κράτους – ΜΜΕ, μπορεί μεν να είναι βαθιά στην ψυχή του ΔΟΛ, αλλά δεν αποτελεί δα και οικουμενική αξία. Απόδειξη το γεγονός ότι κανένα ξένο ΜΜΕ δεν εξεπλάγη με την αστυνομική απαγόρευση και ακόμη περισσότερο ότι υπήρξαν δημοσιογράφοι, ξένοι πάλι, που προσπάθησαν και εν μέρει πέτυχαν να κοροϊδέψουν και να παρακάμψουν τον αστυνομικό φραγμό. Έκαναν δηλαδή τη δουλειά τους, ανεξαρτήτως του αν εγώ, λόγω ρόλου, ήμουν από την «άλλη πλευρά».

Στο μυαλό των «Νέων», λοιπόν, η «άλλη πλευρά» είναι δική τους και πρέπει να έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Είναι ανήκουστο να γίνεται αστυνομική επιχείρηση χωρίς να ανοίξει μύτη ώστε να χρειάζονται μετά τα κανάλια για να εξηγήσουν «τις πταίει». Και ιδανικά θα έπρεπε ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι απέναντι και να πετροβολάει την κυβέρνησή του διαβάζοντας την πραγματικότητα όπως την περιγράφουν «Τα Νέα».

Αν πρέπει να κρατήσουμε μια ανάλυση της σημερινής πραγματικότητας μέσα από τα μάτια του αστικού στρατοπέδου, ας το κάνουμε μέσα από τα λόγια του προέδρου της Ν.Δ. και όχι των απελπισμένων σπιν του: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διεξάγει έναν ακήρυκτο ταξικό πόλεμο υπέρ των χαμηλότερων στρωμάτων και εις βάρος των ευπορότερων». Γι’ αυτό ακριβώς ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο, για να μετακυλήσει όσο μπορεί τα βάρη στους μενουμευρωπαίους, και αυτό ακριβώς κάνει».

Ροή Ειδήσεων

petros lagoutis 280324

28/03/2024 | 12:30

Πέτρος Λαγούτης: «Όταν κάποιος γίνεται αδιάκριτος και ξεπερνά τα όριά μου με νευριάζει»

28/03/2024 | 12:17

Tο Dads Retreat έρχεται για δεύτερη χρονιά στην Villa Amfiario στις 15-17 Ioυνίου!

28/03/2024 | 12:07

Δείτε εικόνες: Η αφρικανική σκόνη «σκέπασε» την Αθήνα – Πότε έρχεται το νέο κύμα
despoina kampouri 280324

28/03/2024 | 11:52

Το σαρδάμ της Δέσποινας Καμπούρη που… διέλυσε το πλατό του «Πάμε Δανάη»

28/03/2024 | 11:45

Παναθηναϊκός AKTOR – Αταμάν: «Στόχος μας να υπερασπιστούμε την δεύτερη θέση»

28/03/2024 | 11:36

Νίκος Παππάς: «Υπήρξε συνεννόηση, δεν έγιναν αιφνιδιαστικά τηλεφωνήματα» απαντά μετά την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ
elena akrita 081123

28/03/2024 | 11:30

Ακρίτα για Βορίδη – Μιχαηλίδου: «Τους έβλεπα στη Βουλή να χαριεντίζονται και μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι»

28/03/2024 | 11:16

Πέντε πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα σου όταν είσαι στο αεροπλάνο

28/03/2024 | 11:00

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος στο κόμμα Δημοκράτες
megky ntrio 280324

28/03/2024 | 10:50

Μέγκι Ντρίο: «Τους έπιασα στα πράσα στο εξοχικό μου στη Χαλκιδική»

28/03/2024 | 10:45

Λαμπρούλης: Η μομφή του ΚΚΕ στην κυβέρνηση δεν αφορά μόνο το έγκλημα στα Τέμπη, αλλά συνολικά στην αντιλαϊκή πολιτική διαχρονικά

28/03/2024 | 10:32

Αλεξάνδρα Παναγιώταρου: «Η κρυοσυντήρηση είναι το καλύτερο δώρο που μου έχω κάνει»
police2 171023

28/03/2024 | 10:20

ΗΠΑ: 4 νεκροί και τουλάχιστον 5 τραυματίες από επίθεση άνδρα με μαχαίρι στο Ιλινόι

28/03/2024 | 10:09

«Ημέρα Καριέρας στον τουρισμό»: Διαθέσιμες πάνω από 3.000 θέσεις εργασίας στην εκδήλωση της ΔΥΠΑ

28/03/2024 | 10:00

Β.Κεχαγιά: Δεσμεύεται η ΝΔ για Προανακριτική δύο συνεδριάσεων ώστε να ενεργοποιηθεί το άρθρο 86;
simos vasilis
Βασίλης Σίμος: Ο πρόεδρος της ιχθυαγοράς Αθηνών αναλαμβάνει πολιτικός εκπρόσωπος στο κόμμα Δημοκράτες
bf48c002d3f25d23f1f90663d9b2325d xl
Νέες δηλώσεις Ταμήλου μετά τη διαγραφή του: Εμείς οι Τρικαλινοί δεν ευθυνόμαστε για τις διαδικασίες απονομής της Δικαιοσύνης
margaritis
Θ.Μαργαρίτης για Φλωρίδη: «Δεν σέβεται τον χώρο που τον ανέδειξε, προφανώς σοσιαλιστής δεν υπήρξε ποτέ»
spartiates 1 1 1024x683
Καταψηφίζει την πρόταση μομφής ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Κατσιβαρδάς
19284611 ragousis
Ραγκούσης: Εάν η ΝΔ δεν ήταν πλειοψηφία, ο κ. Καραμανλής θα είχε ήδη τεθεί στην κρίση της ελληνικής δικαιοσύνης
karamanlis 270324
Κώστας Καραμανλής: Δεν κρύβομαι, δεν κρύφτηκα και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία