Αθήνα

 

13 oC

αραιές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

tzolakis olympiacos 190424
Ο Τζολάκης αποκρούει και Τούρκος οπαδός κλωτσάει ό,τι βρίσκει μπροστά του – Δείτε βίντεο

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ο Άκης Πετρετζίκης σου δείχνει πως να φτιάξεις γρήγορα κι εύκολα… ανάποδη πίτσα!

Για την πίτσα

Συστατικά:

Για το ζυμάρι

80 ml χλιαρό νερό
1 πρέζα ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 φακελάκι μαγιά
150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.σ. ελαιόλαδο

100 γρ. μοτσαρέλα σε φέτες
100 γρ. φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
100 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. γκούντα τριμμένη
1 κ.σ. βούτυρο
3 κ.σ. σάλτσα bbq
1 κρόκο+1 κ.γ. νερό (ανακατεμένα)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
Μπορούμε αν θέλουμε να αφήσουμε στην άκρη να ενεργοποιηθεί η μαγιά για 10 λεπτά περίπου.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο και χτυπάμε με τον γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα για 8-10 λεπτά.
Αφαιρούμε από τον κάδο, τυλίγουμε με μία πετσέτα το ζυμάρι μας και αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει για 30 λεπτά.
Βουτυρώνουμε το εσωτερικό και το εξωτερικό ενός πυρίμαχου μπολ με διάμετρο 15 εκ.
Καλύπτουμε με τις φέτες μοτσαρέλας το εσωτερικό του μπολ.

Από πάνω απλώνουμε το τυρί κρέμα ανακατεμένο με το μπέικον και στο τέλος την τριμμένη γκούντα.
Ανοίγουμε το ζυμάρι σε διάμετρο περίπου 25 εκ. ώστε να μπορεί να σκεπάσει το μπολ μέχρι τη μέση των τοιχωμάτων του.
Σκεπάζουμε με το ζυμάρι το μπολ, αλείφουμε από πάνω με το μείγμα κρόκου-νερού και αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.

Τοποθετούμε πάνω σε ένα ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για 20-30 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να πάρει ομοιόμορφο χρυσαφένιο χρώμα.
Όταν ψηθεί, με προσοχή γυρνάμε το μπολ ανάποδα και το αφαιρούμε (προσοχή το μπολ θα καίει πάρα πολύ).
Προσθέτουμε τη σάλτσα bbq περιμετρικά των τοιχωμάτων.

Κόβουμε και σερβίρουμε.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

1 ώρα
Χρόνος Εκτέλεσης
1-2
Μερίδα/ες

Πηγή: akispetretzikis.gr

Ροή Ειδήσεων

ap24075518044151 1

20/04/2024 | 09:40

Οδησσός: Επίθεση με πυραύλους στο λιμάνι Πιβντένι – Ένας τραυματίας, ζημιές και πυρκαγιές

20/04/2024 | 09:30

Υφ’ όρoν απόλυση για τον «Φαντομά» των Τρικάλων, Νίκο Παλαιοκώστα

20/04/2024 | 09:20

Άγρια συμπλοκή δυο ανηλίκων – Τους παροτρύναν συμμαθητές τους και βιντεοσκοπούσαν
kakopoiisi gynaikon 68

20/04/2024 | 09:10

Άγιοι Ανάργυροι: 46χρονη κατήγγειλε τον πρώην σύντροφό της για απειλές και εκφοβισμό

20/04/2024 | 09:09

Σε πλήρη εξέλιξη η κακοκαιρία – Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, Live η πορεία του φαινομένου

20/04/2024 | 09:00

Νήσος Ρω: «Μας υπέδειξαν άλλο σημείο από αυτό που βρέθηκε νεκρός» – Τι είπε η αδερφή του Μανώλη Τσικνάκη
papakaliatis

20/04/2024 | 08:50

Παπακαλιάτης: Η επόμενή μου δουλειά θα είναι ταινία – Τι είπε για το «Maestro»

20/04/2024 | 08:45

Παραλίες και αιγιαλοί – Πώς λειτουργεί το νέο σύστημα ηλεκτρονικών δημοπρασιών

20/04/2024 | 08:40

Χατζηδάκης: Η περαιτέρω αναβάθμιση από την S&P, απάντηση στη μικρόψυχη κριτική
bejing 2024

20/04/2024 | 08:30

Αφαιρέθηκαν τα μετάλλια στους τρεις πρώτους του Ημιμαραθωνίου στο Πεκίνο για στημένο αποτέλεσμα

20/04/2024 | 08:20

Σωτήρης Τσαφούλιας: “Δεν είμαστε καλοί γονείς οι Έλληνες γιατί δεν μας αφήνουν”

20/04/2024 | 08:15

Με μαχητικά F-15 από τον εναέριο χώρο της Συρίας η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν – Όλο το παρασκήνιο
eopyy ygeia iatroi nosokomeia 031200630 1068x597 1 1

20/04/2024 | 08:10

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» την Τετάρτη 24 Απριλίου

20/04/2024 | 07:46

“Επίθεση” των φίλων της Φενερμπαχτσέ στον Μπονούτσι στα social media

20/04/2024 | 07:00

Βίντεο: Σπάνια πλάνα της χρυσής πεταλούδας Kaiser-i-Hind καταγράφηκαν στην Κίνα
fileto psari 190424
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Φιλέτο ψάρι στο φούρνο με λαχανικά
rizoto 170424
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Ριζότο με σπαράγγια
arakas lemonatos 160424
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Αρακάς λεμονάτος
makaronia revythia 150424
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Μακαρόνια με ρεβύθια και τόνο
samousades 120424
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Σαμουσάδες
stifado 100424
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Χταπόδι στιφάδο