Χριστουγεννιάτικη συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Φιλέτο κοτόπουλο γεμιστό με κιμά!

Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά Συνταγής
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1/4 φλ. κονιάκ
1 φλ. ζωμό κότας
αλάτι
πιπέρι
αποξηραμένα δαμάσκηνα και βερίκοκα
λίγο σπάγκο ψησίματος
Για τη γέμιση

4 κ.σ. ελαιόλαδο
100 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 κ.σ. κουκουνάρι
4 ψιλοκομμένα αποξηραμένα δαμάσκηνα
4 βρασμένα κάστανα ψιλοκομμένα
1 μήλο τριμμένο
4 κ.σ. κονιάκ
χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση

Με κοφτερό μαχαίρι ανοίγουμε τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο ώστε να μεγαλώσει η επιφάνεια τους. Τα χτυπάμε με μπατη η άλλο βαρύ αντικείμενο ώστε να πλατύνουν και να ανοίξουν σε μεγάλη επιφάνεια.

Λαδώνουμε τα φιλέτα και αλατοπιπερώνουμε καλά από όλες τις πλευρές.

Μοιράζουμε δυο κουταλιές γέμιση σε κάθε φιλέτο. Τυλίγουμε σε ρολό και δένουμε σφιχτά κάθε ρολάκι ώστε να μην ανοίξει στο μαγείρεμα.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι με χοντρή βάση και σε δυνατή φωτιά ροδίζουμε τα ρολάκια γύρω γύρω για 2-3′ από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα ολόκληρα.

Σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως. Προσθέτουμε τον ζωμό και βράζουμε για 15′ σε μέτρια φωτιά να ψηθεί το φιλέτο και να γλασάρει η λίγη πυκνή σάλτσα. Αν θέλουμε προσθέτουμε ένα κομμάτι κρύο βούτυρο, όσο ένα καρύδι για να γυαλίσει η σάλτσα. Ανακινούμε το τηγάνι να λιώσει με την θερμοκρασία των υλικών.

Κόβουμε διαγώνια κάθε φιλέτο και σερβίρουμε γαρνίροντας με αποξηραμένα φρούτα και πυκνή γκλασαρισμένη σάλτσα με σύσταση μελιού.

Για τη γέμιση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τον κιμά για 6-7′ ανακατεύοντας να ψηθεί.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι κι αφήνουμε να γίνει διάφανο για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε το κουκουνάρι, τα δαμάσκηνα, τα κάστανα και το μήλο κι ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κονιάκ. Προσθέτουμε λίγο ξύσμα .
Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος. Αποσύρουμε κι αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Περιχύνουμε με τον χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε. Δείτε την εκτέλεση βήμα βήμα στα παρακάτω βίντεο:

Πηγή: Youweekly.gr:

Δείτε επίσης

Το καλύτερο γλυκό που μπορείτε να φτιάξετε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου: Τούρτα κρέπας με μους σοκολάτας!

Κοινοποίηση Κάντε το tweet sharesΣυστατικά Για τις κρέπες 250 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *