Αθήνα

25 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Γλυκά Νερά: Η χαραμάδα αποκάλυψε τους δολοφόνους της Καρολάιν (ΒΙΝΤΕΟ)

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Το άρθρο-«ποταμός» του Λαλιώτη στο TheCaller που προκάλεσε «πάταγο»! Τα σχόλια και οι αντιδράσεις για το ιστορικό ντοκουμέντο

«Θραύση» έκανε το αποκλειστικό άρθρο-ντοκουμέντο του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Κώστα Λαλιώτη στο TheCaller.

«Θραύση» έκανε το αποκλειστικό άρθρο-ντοκουμέντο του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Κώστα Λαλιώτη στο TheCaller.

Το εν λόγω άρθρο, που έχει σαφέστατη ιστορική αξία για τα πολιτικά πράγματα της Μεταπολίτευσης, συζητήθηκε όσο τίποτα άλλο από την Παρασκευή και μετά που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα. 21 χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου ο Κ. Λαλιώτης αφενός αποδομεί ένα προς ένα τα αρνητικά στερεότυπα που έχουν αναπαραχθεί κατά καιρούς για τον Ανδρέα Παπανδρέου και αφετέρου στοιχειοθετεί τις αλήθειες του έργου του. Πρόκειται για ένα άρθρο μείζονος σημασίας και ιστορικής αξίας από ένα κομβικό πρόσωπο στην μεταπολιτευτική ιστορία του τόπου.

Το άρθρο- ιστορική παρακαταθήκη αναδημοσιεύτηκε σε όλες τις ιστοσελίδες και τα δελτία ειδήσεων, συζητήθηκε πάρα πολύ έντονα στα social media, ενώ έγινε και αντικείμενο εκμετάλλευσης για πολιτικό “παιχνίδι”. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Εφημερίδα των Συντακτών», που έδωσε τη δική της πτυχή στο άρθρο-«ποταμό» του Κ. Λαλιώτη, δίνοντας τον τίτλο «Ο Λαλιώτης δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά», γεγονός που έδωσε το δικαίωμα σε πολλούς να λοιδορήσουν το άρθρο του Κώστα Λαλιώτη και να μιλήσουν για μια επιχειρούμενη συμπόρευση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τι γράφει όμως στο άρθρο του ο Κώστας Λαλιώτης; Ο πρώην υπουργός και πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, που αποτελούσε έναν άνθρωπο, που ήξερε και είχε αποκρυπτογραφήσει όσο λίγοι τον Ανδρέα Παπανδρέου, αναφέρεται στο κείμενό του σε στοιχεία, αριθμούς και ντοκουμέντα (κάποια από τα οποία δεν είχαν «φωτιστεί» μέχρι στιγμής).

Μεταξύ άλλων αποκαλύπτει τα κερδοσκοπικά παιγνίδια του Σόρος στα οποία έχασε κατά κράτος από τον Παπανδρέου. Φέρνει ξανά στο φως,  36 χρόνια μετά, ένα σημαντικό ιστορικό ντοκουμέντο, την απόρρητη έκθεση Αβέρωφ η οποία περιέγραφε με μελανά χρώματα την κατάσταση της οικονομίας λίγο πριν αναλάβει την διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Όπως τονίζει «μετά την δημοσίευση της ανατρέπονται όλοι οι ισχυρισμοί των στελεχών της Ν.Δ. ότι παρέδωσαν στο ΠΑΣΟΚ μια ανθηρή και ακμάζουσα Ελληνική Οικονομία».  Απάντα για το «Τσοβόλα, δώστα όλα» με στοιχεία και αριθμούς ενώ από το αρχείο του υπενθυμίζει τέσσερις ιστορικές (και προφητικές) ομιλίες – αναφορές του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ: Την ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο το 1993 για το δημόσιο χρέος, την ομιλία στη βουλή για τη συνθήκη του Μάαστριχτ το 1992, μια ομιλία του για τις νέες τεχνολογίες το μακρινό 1987 και βέβαια την προφητική του δήλωση για το «ευρωπαϊκό διευθυντήριο» στις Κάννες.

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά το άρθρο-ντοκουμέντο του Κώστα Λαλιώτη

23 χρόνια χωρίς τον Ανδρέα : 50+2 ιστορίες για τη ζωή και το έργο του
Tο αφιέρωμα Λαλιώτη για τον Παπανδρέου που έγινε viral – Πώς κατάφερε να φτιάξει “ατζέντα Ανδρέα και ΠΑΣΟΚ”
Το άρθρο-«ποταμός» του Λαλιώτη στο TheCaller που προκάλεσε «πάταγο»! Τα σχόλια και οι αντιδράσεις για το ιστορικό ντοκουμέντο
Άρθρο – ντοκουμέντο του Κώστα Λαλιώτη για τον Ανδρέα: «Ένας Ηγέτης από το Μέλλον – Αρνητικά στερεότυπα και αλήθειες»
Ντουκουμέντο: Ο Ανδρέας μιλά για τις νέες τεχνολογίες στο μακρινό… 1987
(ΒΙΝΤΕΟ) Η ιστορική και προφητική ομιλία του Ανδρέα το 1992 για την Ευρώπη