Αθήνα

 

18 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

voula 030524
Τραγωδία στη Βούλα: Δύο μηχανές παρέσυραν την ηλικιωμένη – Ο ένας αναβάτης την εγκατέλειψε και αναζητείται

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πυρά» Παπανδρέου: Η Δικαιοσύνη είναι τυφλωμένη – Ο κόσμος έχει τούμπανο την συνεργασία Τσίπρα-Καραμανλή

Ερωτώμενος μάλιστα αν υπάρχει «υπόγεια συνεργασία» μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κώστα Καραμανλή απαντά: «Υπόγεια; Ελάτε τώρα … Ο κόσμος το έχει τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι. Μόνο τον κ. Μητσοτάκη λυπάμαι που νομίζει ότι το κόμμα του κάνει αντιπολίτευση». Ο πρώην πρωθυπουργός ασκεί σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο τηλεοπτικό τοπίο, υπογραμμίζοντας ότι τα deals πίσω από κλειστές πόρτες αναπαράγουν το δίκιο του ισχυρού. «Μπορεί και πρέπει να υπάρξει ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου» τονίζει αναφερόμενος στις διεργασίες για συγκρότηση νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. «Οι ηγέτες του χώρου να εγγυηθούν προσωπικά την έναρξη και την πορεία του διαλόγου με τακτικές συναντήσεις και ανταλλαγή απόψεων», δηλώνει, ενώ τονίζει πως αν δεν ευοδωθούν οι διεργασίες για νέο φορέα στόχευση είναι το ΚΙΔΗΣΟ να κατέβει αυτόνομα στις εκλογές.

«Για κάποιους η Δικαιοσύνη είναι “τυφλωμένη” από αγάπη στην κυβέρνηση Καραμανλή» δηλώνει σε συνέντευξη του στην Realnews ο Γιώργος Παπανδρέου και προκαλεί την κυβέρνηση ή οποιονδήποτε δικαστικό να προσφύγει στο δικαστήριο της Ε.Ε. και να κατηγορήσει την Επιτροπή, την Eurostat και την ΕΛΣΤΑΤ ότι «φούσκωσαν» το έλλειμμα.

Ας ξεκινήσουμε από την υπόθεση Γεωργίου κ. πρόεδρε. Γιατί αντιδράτε στην απόφαση της Δικαιοσύνης για επανεξέταση της υπόθεσης; Αν είναι αθώος, θα δικαιωθείτε απολύτως. Δεν έχετε μήπως εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη;

Θα έλεγα πως για κάποιους η Δικαιοσύνη είναι «τυφλωμένη» από αγάπη στην κυβέρνηση Καραμανλή. Ο δικός μου αγώνας, είναι αγώνας για την αλήθεια, τη διαφάνεια και την αξιοπιστία της χώρας. Για να μη χτίζουμε επάνω σε χάρτινους πύργους και μυθεύματα, που όταν γκρεμίζονται, γκρεμίζουν τις προοπτικές και τις δυνατότητες της χώρας.

Η αντιπαράθεση αυτή είναι πολιτική. Συγκρούονται δύο διαφορετικοί πολιτικοί πολιτισμοί. Από τη μια, εκείνων που συγκαλύπτουν αλήθειες για να συντηρούν το άθλιο πολιτικο-οικονομικό κατεστημένο του παρεοκρατικού καπιταλισμού, που έμαθε να αυθαιρετεί πελατειακά σε βάρος του ελληνικού λαού. Από την άλλη, όλων όσοι παλεύουμε για μια πολιτεία που να υπηρετεί τη διαφάνεια και εν τέλει, το δημόσιο και μόνο συμφέρον.

Η υπόθεση Γεωργίου δεν αφορά τον ίδιο. Αποτελεί τη σημαντικότερη πολιτική μάχη που θα καθορίσει αν η Ελλάδα θα συνεχίσει στο δρόμο που την οδήγησε στην κατάρρευση του 2009 ή θα ξεκινήσει μια νέα πορεία προς όφελος των πολιτών. Αυτήν τη μάχη αργά αλλά σταθερά τη χάνουν όσοι επένδυσαν στη συγκάλυψη, τη συνωμοσιολογία και στα ψέματα.

Τα πραγματικά στατιστικά στοιχεία του 2009 έχουν ήδη καταγραφεί, ψηφισθεί, επιβεβαιωθεί και άρα δικαιωθεί απολύτως. Από όλες ανεξαιρέτως τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που κυβέρνησαν από το 2010 μέχρι σήμερα, ό,τι κι αν έλεγαν προεκλογικά.

Όσο για τις μεθόδους μέτρησης του ελλείμματος κάθε χώρας; Μετριέται με τους κανόνες της Eurostat και έχουν συμφωνήσει σε αυτό όλα τα κράτη-μέλη. Προκαλώ την κυβέρνηση ή οποιονδήποτε δικαστικό να προσφύγει στο Δικαστήριο της Ε.Ε. και να κατηγορήσει την Επιτροπή, τη Eurostat, την ΕΛΣΤΑΤ, ότι “φούσκωσαν” το έλλειμμα.

Ας το κάνουν. Ας επιμείνουν στο ψέμα τους. Έχουν προϋπηρεσία να δυσφημούν τη χώρα, από την απογραφή του 2004 και την απόπειρα να φουσκώσουν το ΑΕΠ κατά 25% το 2006.

Για να υποστούν μια ακόμη ταπείνωση. Γιατί στο εξωτερικό αντιλαμβάνονται την υπόθεση αυτή ως μια απόπειρα αμφισβήτησης της ανεξαρτησίας της ΕΛΣΤΑΤ προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολιτικοί στόχοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Άρα, το κόστος αυτής της επιλογής δεν θα το πληρώσει ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του, αλλά οι πολίτες και η χώρα. Η δυσφήμιση και η απώλεια αξιοπιστίας της χώρας στο εξωτερικό είναι μεγάλη. Δείτε τα δημοσιεύματα, πχ. στον Economist και τους «Financial Times».

Για αυτό, θα συνεχίσουν να περιφέρουν την υπόθεση, εδώ, στο εσωτερικό, από εισαγγελικό γραφείο σε εισαγγελικό γραφείο, μαζί με ενορχηστρωμένα δημοσιεύματα για να συντηρείται η κουβέντα και η προστασία όσων πραγματικά εγκλημάτησαν.

Και να φανταστείτε πως και οι δύο ανακριτές που ασχολήθηκαν με την υπόθεση την είχαν θέσει στο αρχείο, είπαν πως δεν υπάρχει υπόθεση, δηλαδή, δικαίωσαν τον κ. Γεωργίου. Παρόλα αυτά, ένα “αόρατο” χέρι θέλει να κρατάει την υπόθεση ανοιχτή.

Ροή Ειδήσεων

ambulance 131023

03/05/2024 | 23:30

Βραζιλία: Τουλάχιστον 37 νεκροί, 74 αγνοούμενοι από τις πλημμύρες

03/05/2024 | 23:20

Στην Τήνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρακολούθησε την περιφορά του Επιταφίου

03/05/2024 | 23:14

Καιρός Πάσχα: Βροχές το Μεγάλο Σάββατο, αλλά με ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες το ψήσιμο του οβελία
hacker 2300772 1280 e1714735102904

03/05/2024 | 23:00

Γερμανία: Ο Ρώσος επιτετραμμένος κλήθηκε για εξηγήσεις μετά τις κυβερνοεπιθέσεις που αποδίδονται στην GRU

03/05/2024 | 23:00

Γ.Αντετοκούνμπο: «Δεν ξέρω πόσο θα χρειαστεί για να γυρίσω στο επίπεδο που θέλω»

03/05/2024 | 22:50

Ερντογάν: Ανέστειλε κάθε εμπορική σχέση με το Ισραήλ – Στόχος η επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα
peripoliko

03/05/2024 | 22:47

Τρεις συλλήψεις για εμπορία ανθρώπων και παράνομη κατοχή ταξιδιωτικού εγγράφου

03/05/2024 | 22:40

Τροχαία με παράσυρση πεζού: Δύο το τελευταίο 48ωρο – 171 νεκροί από τις αρχές του έτους

03/05/2024 | 22:38

Ολοκληρώθηκε η περιφορά του Επιταφίου στην Αθήνα – Φωτογραφίες
kairos 2 scaled 2

03/05/2024 | 22:30

Βροχές το Μεγάλο Σάββατο, με τι καιρό θα σουβλίσουμε τον οβελία το Πάσχα

03/05/2024 | 22:26

Μπάμπης Στόκας: «Δεν θα συνεργαζόμουν με τράπερ, χυδαίος και ελαφρύς ο στίχος τους»

03/05/2024 | 22:19

Βούλα: Βίντεο ντοκουμέντο από τη θανατηφόρα παράσυρση της 72χρονης από δύο μηχανές
arthrou naxos

03/05/2024 | 22:10

Νάξος: Πλήθος πιστών στην ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα – Βίντεο

03/05/2024 | 22:06

Αποκάλυψη στενής συνεργάτιδας της Κέιτ και του Ουίλιαμ: Περνούν μια κόλαση μετά τη διάγνωση με καρκίνο

03/05/2024 | 22:00

Υεμένη: Οι Χούθι προτείνουν στους Αμερικανούς φοιτητές που αποβλήθηκαν επειδή διαδήλωσαν υπέρ των Παλαιστινίων να συνεχίσουν τις σπουδές τους στη Σαναά
kasselakis 080424
Στ.Κασσελάκης: «Με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στο μέλλον θα κλείσουν τα πανεπιστήμια στα νησιά»
petros kokkalis 190224
Π.Κόκκαλης για την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου: Το πρόβλημα στην ενημέρωση είναι πρόβλημα Δημοκρατίας
syriza sima 220324
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την ακρίβεια
kikilias minoas scaled 1
Προειδοποίηση Κικίλια για καλοκαίρι γεμάτο φωτιές: Οι εξοπλισμοί, οι δασκομάντος και το νέο δόγμα
kasselakis kerkyra scaled 1
Στην Κέρκυρα ο Στ. Κασσελάκης – «Oι πολίτες πρέπει να πιστέψουν ξανά στην πολιτική» δήλωσε στο Euractive
mitsotakis kyriakos
Στην Τήνο για το Πάσχα ο πρωθυπουργός – Η επιστροφή στην Αθήνα σηματοδοτεί την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας