Αθήνα

 

22 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

greekmafia 020524
Greek Mafia: Αυτοί είναι οι συλληφθέντες για εμπρησμούς και δολοφονίες – Στη δημοσιότητα τα στοιχεία τους
230519131010

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τάρτα με σφολιάτα, ανθότυρο και ντοματίνια

Ανθότυρο, φέτα, ντοματίνια και θυμάρι: Αγαπημένες ελληνικές γεύσεις ενώνονται σε μια αλμυρή τάρτα, που τρώγεται κάθε στιγμή της μέρας.

Για την αλμυρή τάρτα

1 φύλλο σφολιάτας
500 γρ. ανθότυρο
100 γρ. σκληρή φέτα, τριμμένη
1 κ.γ. πιπέρι, χοντροτριμμένο
6 κλωναράκια φρέσκου θυμαριού (παίρνουμε μόνο τα φύλλα)
400 γρ. ντοματίνια
50 γρ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την αλμυρή τάρτα

Κόβουμε τη σφολιάτα σε δίσκο διαμέτρου 28 εκ. Με ένα πιρούνι, τρυπάμε όλη την επιφάνειά της και την τοποθετούμε σε μία φόρμα τάρτας διαμέτρου 24 εκ., ανασηκώνοντάς τη στα πλαϊνά για να καλύψει και τα τοιχώματα.

Ανακατεύουμε το ανθότυρο με τη φέτα, το πιπέρι και τα φυλλαράκια από τα μισά κλωναράκια θυμαριού και γεμίζουμε την τάρτα. Πλένουμε τα ντοματίνια, τα σκουπίζουμε πολύ καλά και τα σκορπίζουμε πάνω από τη γέμιση.

Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο θυμάρι και γυρίζουμε τις άκρες της σφολιάτας προς τα μέσα, έτσι ώστε να καλύψουν λίγο τη γέμιση γύρω-γύρω (2 εκ.). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-50 λεπτά.

Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο, την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει, την ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και τη σερβίρουμε.

Πηγή: steliosparliaros.gr

Ροή Ειδήσεων

w31 63714gaza020

03/05/2024 | 19:28

Τελεσίγραφο Ισραήλ στη Χαμάς: Συμφωνήστε εντός μιας εβδομάδας στο σχέδιο εκεχειρίας ή εισβάλουμε στη Ράφα

03/05/2024 | 19:13

Η Ουάσινγκτον καταδικάζει τις κυβερνοεπιθέσεις στην Ευρώπη και κατηγορεί τη Ρωσία

03/05/2024 | 19:05

Κάτια Ταραμπάνκο: «Δεν κυνηγάμε το όνειρό μας καταπατώντας ανθρώπους αλλά πάντα καθαρά, με την αξία μας»
kairos ilios 020224

03/05/2024 | 18:57

Καιρός αύριο: Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

03/05/2024 | 18:47

Ομαλά εξελίσσεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα από τη Θεσσαλονίκη – 18.500 οχήματα βγήκαν από τα Μάλγαρα

03/05/2024 | 18:36

Σπέτσες: Θαλαμηγός χτύπησε στην παραλία και στην προβλήτα του λιμανιού από τον δυνατό αέρα
xouthi 030524

03/05/2024 | 18:33

Οι Χούθι απειλούν ότι θα πλήττουν πλοία σε οποιαδήποτε περιοχή είναι εντός της εμβέλειας των όπλων τους

03/05/2024 | 18:23

Πυρκαγιά σε αποθήκες με αγροτικά εργαλεία στo Ηλιόλουστο Κιλκίς

03/05/2024 | 18:10

Πάνος Σταθακόπουλος: Δεν πρόκειται να συνεργαστώ ποτέ ξανά με τον Πέτρο Φιλιππίδη
kinisi7 030524

03/05/2024 | 18:00

Έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα: Παραμένει αυξημένη η κίνηση στην Αθηνών-Κορίνθου

03/05/2024 | 17:52

Με κατάνυξη η περιφορά του Επιταφίου του Αγίου Μηνά στη Θεσσαλονίκη – Δείτε εικόνες και βίντεο

03/05/2024 | 17:38

Tv Queen: Αναβάλλεται το δεύτερο live με την Ιωάννα Μαλέσκου
trolei 030524

03/05/2024 | 17:29

Μέσα μαζικής μεταφοράς: Πώς θα κινηθούν έως και την Τετάρτη του Πάσχα

03/05/2024 | 17:20

Στ.Κασσελάκης: «Με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στο μέλλον θα κλείσουν τα πανεπιστήμια στα νησιά»

03/05/2024 | 17:10

Κώστας Αποστολάκης: «Η φωνή μου δημιουργήθηκε με νύχτα, κατάπτωση, υπερβολή και ποτό»
tiropita pasxalini 030524
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Τυρόπιτα πασχαλινή
galaktompoureko 020524
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Γαλακτομπούρεκο
cheesecake 010524
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Τσιζκέικ φράουλα
makaronia thalassina 300424
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Μακαρόνια με θαλασσινά
koulourakia pasxalina 290424
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Κουλουράκια πασχαλινά
tsourekia 260424
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Τσουρέκια αφράτα