Αθήνα

 

20 oC

αυξημένες νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

ekdilosi gynaikes mixalis aggelopulos 26
«Η πατρίδα μπορεί! Οι Έλληνες το αξίζουμε»: Το πρώτο προεκλογικό σποτ του Μιχάλη Αγγελόπουλου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Λάβρος» ο Θεοδωράκης κατά του Ν. Παππά: «Κατάντια για τη χώρα να έχει υπουργό… καναλάρχη»

Όπως είπε ο κ. Θεοδωράκης, «η διαπλοκή είναι σαν το ταγκό. Χρειάζεται δύο: Tον διαπλεκόμενο επιχειρηματία και τον διαπλεκόμενο υπουργό. Έναν κακό επιχειρηματία με πολλά λεφτά και έναν πρόθυμο υπουργό με μεγάλη δύναμη. Και στο παρασκήνιο βέβαια να υπάρχει πάντα ένα διαπλεκόμενο μέσο για να πιέζει να παίρνει ο υπουργός και η κυβέρνηση τις «βολικές» για τον επιχειρηματία αποφάσεις».

Στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά επιτέθηκε με σφοδρότητα χθες το απόγευμα από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, με αφορμή το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Η λύση είναι να υπάρχουν κανόνες, να υπάρχει υγιής ανταγωνισμός στην αγορά και οι αποφάσεις για την λειτουργία των ΜΜΕ να μην λαμβάνονται από τους υπουργούς αλλά από πρόσωπα έξω από το πολιτικό σύστημα κ. Παππά. Γι’ αυτό άλλωστε δημιουργήθηκαν στον πολιτικά πολιτισμένο κόσμο οι Ανεξάρτητες Αρχές. Η Γαλλία – που είναι και της μόδας – κατοχύρωσε την ανεξαρτησία των ανεξάρτητων αρχών το 1984. Και θα πρέπει να σας πω κ. Παππά, δε ξέρω αν προλάβατε να το συζητήσετε με τους υπουργούς που ήρθαν εχθές εδώ. Εκεί για τις τηλεοπτικές άδειες, στη Γαλλία δηλαδή, η αποφασιστική αρμοδιότητα είναι στο εθνικό οπτικοακουστικό συμβούλιο, στο δικό τους ΕΣΡ δηλαδή», ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού και συνέχισε, λέγοντας: «Η κυβέρνηση όμως η δική σας έχει και εδώ, όπως και σχεδόν σε όλα τα θέματα, μια ανάποδη θεωρία. Λέτε ‘’Θα πολεμήσουμε τη διαπλοκή ενισχύοντας την ΝΤΑΜΑ της διαπλοκής’’. Γιατί σας είπα υπάρχει ο καβαλιέρος – ο κακός επιχειρηματίας, ο διαπλεκόμενος- και υπάρχει και η ντάμα – ο διαπλεκόμενος υπουργός. Αντί να αποσύρουμε από το σκηνικό την ντάμα, την ενισχύουμε, την κάνουμε πιο θελκτική».

Όπως είπε ο κ. Θεοδωράκης: «Σύμφωνα με τον νόμο που προτείνει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο υπουργός αποφασίζει τον αριθμό των αδειών, ο υπουργός καθορίζει την τιμή δημοπράτησης, ο υπουργός καθορίζει το ελάχιστο μετοχικό κεφάλαιο για τα περιφερειακά κανάλια, ο υπουργός καθορίζει τον αριθμό των εργαζομένων, ο υπουργός καθορίζει τις ειδικότητες των εργαζομένων. Εν ολίγοις ο υπουργός είναι ο ανώτατος άρχων για την τηλεόραση. Αυτός αποφασίζει ποιος εκπέμπει και πού εκπέμπει».

«Ο κ. Παππάς διεκδικεί, και παραξενεύομαι, τον ρόλο ουσιαστικά ενός τροχονόμου της διαπλοκής, δηλαδή φύγε εσύ – έλα εσύ. Και προσπαθεί να κάνει αυτό ακριβώς που έκαναν και αρκετοί από τους προκατόχους του. Δηλαδή προσπαθεί να ελέγξει τη διαπλοκή προς όφελός του; Προς όφελος της κυβέρνησής του; Αυτό θα αποδειχθεί στη πορεία. Να κυβερνήσει δηλαδή το νέο καθεστώς παρέα με νέους διαπλεκόμενους, με νέους καναλάρχες που θα εξαρτώνται από τον υπουργό ή με τους παλιούς διαπλεκόμενους που θα έχουν προσκυνήσει όμως την εξουσία του νέου καθεστώτος», τόνισε ο ίδιος..

«Ο νόμος αυτός κ. Παππά είναι στο πόδι, χωρίς καμία μελέτη, χωρίς ευρωπαϊκό προσανατολισμό, χωρίς πρόβλεψη για τις τεχνολογικές εξελίξεις που έρχονται. Ο νομοθέτης είναι φανερό ότι έχει μείνει στο 2007. Και είναι κοινό μυστικό ότι πολλά τμήματα αυτού του νόμου είναι αντιγραφή του προηγούμενου νόμου του κ. Ρουσόπουλου, τον οποίο παρεμπιπτόντως καταψηφίσατε τότε», επιτέθηκε εκ νέου ο κ. Θεοδωράκης.

«Να σας μεταφέρω κ. Παππά τι λένε κάποιοι της αριστεράς. Πάτε σε πλειοδοτικό διαγωνισμό. Όποιος δώσει τα περισσότερα θα μπορεί να πάρει ένα κανάλι. Κι αν έλθουν πέντε ξένοι επιχειρηματίες και δώσουν κάποια εκατομμύρια θα μπορούν να αγοράσουν τη γνώση και τη γνώμη των Ελλήνων», επισήμανε ο ίδιος.

«Σας υπενθυμίζω ότι έχουν υπάρξει άλλωστε δυο προκηρύξεις αδειοδότησης στο παρελθόν -το 1998 και το 2002- οι οποίες ναυάγησαν. Δεν προχώρησαν λόγω προσφυγών και φοβάμαι ότι αυτό θα γίνει και με το δικό σας πρόχειρο νόμο κ. Παππά. Αλλά νομίζω ότι αυτό δεν σας απασχολεί – αν θα εφαρμοστεί ο νόμος. Δεν επιζητάτε την ρύθμιση αλλιώς θα είχατε ακούσει πολλές από τις προτάσεις που σας είχαμε κάνει και εμείς και τα άλλα κόμματα. Θέλετε θεωρώ ένα νόμο θολό, για να χρειάζεται πάντα η ερμηνεία του υπουργού, για να χρειάζεται πάντα η εύνοια του υπουργού. Αυτός νομίζω ότι είναι ο ταπεινός σχεδιασμός των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Να στήσουν το δικό τους καθεστώς Και το μαρτυρούν οι κινήσεις τους σε άλλα πεδία της πολιτικής: στους φορολογικούς ελέγχους, στην παιδεία, στη δικαιοσύνη, στην αστυνομία. Νομίζω ότι ο ταπεινός σχεδιασμός είναι να εδραιωθεί ένας καθεστώς που θα μπορεί να ελέγξει και την κατάσταση στα media», δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης.

«Παντού θέλετε να είστε ο βασικός μέτοχος και όπως αντιλαμβάνεσθε σε αυτό το κατήφορο εμείς δε μπορούμε να είμαστε μαζί σας. Θα είστε εσείς και οι συνεταίροι σας και εμείς θα είμαστε απέναντι», κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.

Ροή Ειδήσεων

giannakis paok 1

18/05/2024 | 23:59

Καλεσμένος στον τελικό του Conference ο μικρός Γιαννάκης με πρωτοβουλία Μαρινάκη

18/05/2024 | 23:45

Κουτσούμπας από Πειραιά: Με το Κ.Κ.Ε υπάρχει ελπίδα ότι μπορεί να υπάρξει μια άλλη Ευρώπη, των λαών, του σοσιαλισμού

18/05/2024 | 23:30

Συγκινεί η Φωτεινή Δάρρα: “Με έχει σημαδέψει θετικά και αρνητικά το φευγιό της, ενηλικιώθηκα”
dsdsdsds 1

18/05/2024 | 23:15

Έγραψε ιστορία η αήττητη Λεβερκούζεν | Σώθηκε στο τέλος η Ουνιόν

18/05/2024 | 23:00

«Κοκτέιλ» σκόνης και ζέστης μέχρι την Τετάρτη – Ανεβαίνει το θερμόμετρο και στην Αθήνα

18/05/2024 | 22:50

Επαναληπτικές εκλογές σε 7 εκλογικά τμήματα της Βόρειας Μακεδονίας θα διεξαχθούν στις 22 Μαϊου – Αντιδρά το αλβανικό κόμμα
skrekas 1

18/05/2024 | 22:40

Σκρέκας: Πυλώνες ανάπτυξης, καινοτομίας και εξωστρέφειας στο επιχειρηματικό οικοσύστημα τα Επιμελητήρια

18/05/2024 | 22:30

Όλαφ Σολτς: Υποσχέθηκε την αλληλεγγύη του κράτους στην περιοχή που επλήγη από τις βροχοπτώσεις

18/05/2024 | 22:20

Κασσελάκης για Συνθήκη των Πρεσπών: Η ΝΔ καπηλεύτηκε το ζήτημα και τώρα πληρώνει την κωλυσιεργία της
astynomia8 768x512 3

18/05/2024 | 22:13

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 39χρονου για υποκίνηση μέσω του διαδικτύου σε πράξεις βίας ενόψει του αγώνα Άρη-ΠΑΟΚ

18/05/2024 | 22:10

“Ερυθρόλευκος” περίπατος στα Άνω Λιόσια πριν το Final Four, 68-100 την ΑΕΚ ο Ολυμπιακός

18/05/2024 | 21:50

Αποκλεισμός στα ημιτελικά του προολυμπιακού γυναικών για Μαναβή, Τριανταφυλλίδη και Αλεξόγλου, Πασχαλάκη
nousias82

18/05/2024 | 21:45

Τάσος Νούσιας: “Όλο αυτό είναι στρεσαριστικό, η πρώτη μου αντίδραση ήταν να μην το κάνω στη Μάγισσα”

18/05/2024 | 21:40

Μενίδι: Θρήνος στην κηδεία της 40χρονης που έγινε στην Αλβανία – Τραγικές φιγούρες τα παιδιά της

18/05/2024 | 21:30

Δάφνη Μπόκοτα: “Μου έχει μείνει πίκρα για τον τρόπο που με σταμάτησε η ΕΡΤ από τη Eurovision”
438109515 122123683988266858 2973451121039145882 n
Συνάντηση Γιάννη Κουράκη με τη Διοίκηση της ΕΘ.Ε.Α.Σ – «Ο Αγροτικός Τομέας μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στην Περιφερειακή Ανάπτυξη»
mitsotakis ert
Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση των Σκοπίων να χρησιμοποιεί μόνο το όνομα Βόρεια Μακεδονία
6184772 1 scaled 2
Κασσελάκης: «Ήρθα για να μείνω» – Καταστατικό συνέδριο το φθινόπωρο
nd spot 1
Ευρωεκλογές: Δύο προεκλογικά σποτ της ΝΔ – «Ναι, το κράτος αλλάζει»
6098415
Δένδιας: Πρέπει να προσλάβουμε μια καινούργια οικονομία, μια καινούργια πραγματικότητα για τις Ένοπλες Δυνάμεις
6224009 scaled 1
Μητσοτάκης στα Βριλλήσια: Εμείς θα είμαστε οι μεγάλοι νικητές των ευρωεκλογών