Αθήνα

 

20 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

screenshot 10
Γιώργος Λιάγκας για Παπανώτα: «Θα πω κάτι που θα σας σοκάρει και το λέω για πρώτη φορά»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετωπική επίθεση στη ΝΔ από Τσίπρα: Αυτοί φταίνε για την επίθεση στον Μπουτάρη- «Δεν έχεις τσίπα», απαντάει η ΝΔ

Με μια πρωτοφανή επίθεση στη ΝΔ σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη και μάλιστα από το τραπέζι του Υπουργικού Συμβουλίου.

Γράφει ο Αιμίλιος Περδικάρης

Ο πρωθυπουργός επέλεξε να επιτεθεί στη ΝΔ και σε ένα «ακροδεξιό τμήμα της», όπως είπε χαρακτηριστικά, ανεβάζοντας τους τόνους απέναντι στην αντιπολίτευση και προμηνύοντας τι θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα. Αρχής γενομένης από τη μεθαυριανή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής και την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση των πολιτικών αρχηγών, ύστερα από αίτημα της Φώφης Γεννηματά.

«Ποιοι χειροκρότησαν την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη; Ποιοι την προετοίμασαν με βίαιες λεκτικές επιθέσεις εναντίον του; Ποιοι εξαπολύουν διαρκώς, κάθε μέρα, ακραίες κατηγορίες για προδότες, και μειωμένης εθνικής συνειδήσεως Έλληνες; Ποιοι έχουν ανακηρύξει τον εαυτό τους εργολάβο του έθνους, και επικηρύσσουν εκείνους που σκέφτονται και πράττουν διαφορετικά; Ποιοι, με δυο λόγια, με τον πιο επίσημο τρόπο, ανοίγουν το δρόμο στη βία; Ξέρουμε όλοι ποιοι», είπε ο πρωθυπουργός στους υπουργούς του και συνέχισε κάνοντας αναφορά – χωρίς πάντως να τους κατονομάσει – στον πρώην περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη και τον δήμαρχο Άργους, Δημήτρη Καμπόσο.

«Εδώ πρόκειται για ένα συμπαγές, σκοτεινό, και ακραίο τμήμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με έκφραση στα κορυφαία όργανά της. Δεν θέλω να πω τίποτε παραπάνω», συνέχισε και κατέληξε την αναφορά του ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για συναλλαγή αυτού του τμήματος της ΝΔ με τη Χρυσή Αυγή και την άκρα Δεξιά. Σημειώνεται μάλιστα ότι νωρίτερα υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Γιάννη Μπουτάρη, κατά τον οποία ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη συμπαράστασή του προς το δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Όπως είναι λογικό, οι αναφορές Τσίπρα προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της ΝΔ. «Η πολιτική και ηθική νομιμοποίηση της βίας στην Ελλάδα φέρει την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα», σημειώνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός «και το κόμμα του πρωτοστάτησαν και υπέθαλψαν τη βία τον Δεκέμβριο του 2008. Αυτός και το κόμμα του προανήγγειλαν κρεμάλες στο Σύνταγμα και μιλούσαν για γερμανοτσολιάδες. Αυτός και το κόμμα του επέχαιραν για τις βίαιες επιθέσεις σε στελέχη άλλων κομμάτων και δημοσιογράφων, μιλώντας για “δικαιολογημένη αγανάκτηση”. Αυτός και το κόμμα του έχτισαν καριέρες και τελικά κατέλαβαν την εξουσία επενδύοντας στη βία, τη συκοφαντία, την πόλωση και την τοξικότητα. Αυτός και το κόμμα του προσπαθούν ακόμη και σήμερα να πείσουν τους πολίτες ότι υπάρχει καλή και κακή βία», κατηγορώντας παράλληλα τον πρωθυπουργό ότι «δεν έχει τσίπα».

Με οξύ όσο και ειρωνικό τρόπο απάντησε στον πρωθυπουργό και το Κίνημα Αλλαγής. «Ο κ. Τσίπρας μίλησε λες και προσγειώθηκε σήμερα στην Ελλάδα», αναφέρει στην ανακοίνωσή του, προσθέτοντας: «Ξέχασε τις εποχές που διαγκωνιζόταν με τη ΝΔ στον λαϊκισμό και στα αντιμνημονιακά συνθήματα; Να του θυμίσουμε ότι ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που πρωτοστατούσε σε επιθέσεις και στις πλατείες των αγανακτισμένων αγκαλιά με τη Χρυσή Αυγή; Φθάνει πια με την υποκρισία…».

Συστάσεις στο Υπουργικό για να κλείσουν τα προαπαιτούμενα έως τις 10 Ιουνίου

Κατά τα λοιπά, στο Υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός επανέλαβε στους υπουργούς του ότι τα προαπαιτούμενα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 10 Ιουνίου. Προς τούτο, θα έλθει στη Βουλή νομοσχέδιο, το οποίο θα περιλαμβάνει και το νέο μεσοπρόθεσμο της περιόδου 2019-2022. Εισήγηση για την Αναπτυξιακή Τράπεζα πραγματοποίησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Δραγασάκης, ενώ για θέματα της αρμοδιότητάς τους μίλησαν κι άλλοι υπουργοί.

Ροή Ειδήσεων

tsouros2704 1

27/04/2024 | 21:00

Κώστας Τσουρός: “Πήγε σε μαγαζί φίλου μου και ζήτησε το τηλέφωνό μου”

27/04/2024 | 20:45

Θάνος Κιούσης: “Δουλεύει ένα “αυτοάνοσο”, ένα σύστημα που μου λέει “μην πέφτεις”

27/04/2024 | 20:40

ΗΠΑ: Οι φοιτητές συνεχίζουν τις διαδηλώσεις κατά του πολέμου στη Γάζα – Φοιτητικές καταλήψεις και στη Γαλλία
pasxa agora

27/04/2024 | 20:30

Σε πασχαλινούς ρυθμούς η αγορά – Αισιόδοξοι οι επιχειρηματίες για αύξηση του τζίρου

27/04/2024 | 20:26

Συνάντηση Γεραπετρίτη-Φιντάν στο Λονδίνο ενόψει της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Άγκυρα

27/04/2024 | 20:25

Χάρι: Η πρώτη πριγκιπική εμφάνιση μετά την στέψη του Καρόλου
dikastiria renti

27/04/2024 | 20:22

Οπαδική βία: Προφυλακιστέος και ο μάνατζερ τράπερ για ηθική αυτουργία στη δολοφονία Λυγγερίδη – Συνεχίζονται οι απολογίες

27/04/2024 | 20:20

Ρωσία: Η Μόσχα θα επιδιώξει να παρακάμψει τις όποιες κυρώσεις της ΕΕ επί των επιχειρήσεών της υγροποιημένου φυσικού αερίου

27/04/2024 | 20:10

Wall Street Journal: Οι αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών πιστεύουν ότι ο Πούτιν πιθανόν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι
turkey erdogaan

27/04/2024 | 20:00

«Πυρά» Ερντογάν κατά ΗΠΑ: Η άνευ όρων στήριξη στο Ισραήλ δεν συμβάλλει σε μια λύση – Παρομοίασε με Χίτλερ τον Νετανιάχου

27/04/2024 | 19:50

Χείμαρρος ο Ανδρέας Μικρούτσικος για την Κατερίνα Καινούργιου: “Δεν ένιωσα ελεύθερος, καταπιεζόμουν, δεν υπήρχε σεβασμός”

27/04/2024 | 19:40

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών στο ΥΠΕΣ: Βρέθηκε σπασμένη η κλειδαριά του γραφείου – Εξηγήσεις ζητά η αντιπολίτευση
ee euroekloges

27/04/2024 | 19:35

Εντείνεται η προεκλογική δραστηριότητα – Ο οδικός χάρτης των κομμάτων στο δρόμο για τις ευρωκάλπες

27/04/2024 | 19:30

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Οι υγειονομικοί του ΕΣΥ δίνουν με αυταπάρνηση μάχη για τον ασθενή

27/04/2024 | 19:20

Δ. Καιρίδης: Πάνω από 80% η μείωση των μεταναστευτικών ροών – Η Τουρκία όταν θέλει, μπορεί να συμπεριφερθεί εντός του διεθνούς νόμου
kasselakis 190424 (3)
Κασσελάκης: Προπαγάνδα του Μαξίμου τα περί «κρουαζιέρας» και «διακοπών στο Αιγαίο»
kyriakos velopoulos
«Χαμός» με την Ελληνική Λύση για τις δηλώσεις Ιερώνυμου: «Στην αρχή νομίζαμε ότι τις έκανε ο Παύλος Μαρινάκης»
milena apostolaki 2260424
Μιλένα Αποστολάκη: Η συγκάλυψη για τα Τέμπη συνεχίζεται
6203627
«Βολές» Μητσοτάκη κατά Βελόπουλου – «Κάποιοι καπηλεύονται με τον πιο πρόστυχο τρόπο την χριστιανική πίστη»
mitsotakis drosia 260424
Μητσοτάκης: Να στήσουμε ανάχωμα απέναντι σε αυτούς που με πρόστυχο τρόπο εκμεταλλεύονται την χριστιανική πίστη
screenshot 2
Στέφανος Κασσελάκης: Είμαι θρήσκος, δεν είναι κακό να πιστεύει κανείς στα θαύματα