Αθήνα

 

24 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

Εορτολόγιο 6 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονομία και βία στο μικροσκόπιο του Κυριάκου και της Φώφης κατά του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή

*Στην “πρέσα” επιχειρούν να βάλουν την κυβέρνηση ΝΔ και ΚΙΝΑΛ

*Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναδεικνύει το θέμα της βίας με τον Ρουβίκωνα

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Η βία και η τρομοκρατία όπως αυτή εκδηλώθηκε είτε στο πρόσωπο του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη, είτε με την επίθεση του Ρουβίκωνα στο ΣτΕ αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης στη Βουλή για την οικονομία που προκάλεσε με αίτημα της η Φώφη Γεννηματά προς την κυβέρνηση.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αναμένεται να αναφερθεί στα πεπραγμένα της κυβέρνησης κάνοντας σαφές ότι δεν έχει σχέδιο για την επόμενη ημέρα εκτός του μνημονίου. Θα πει ότι το ολιστικό σχέδιο της κυβέρνησης δεν είναι παρά έκθεση ιδεών και θα τονίσει ότι απόδειξη όλων αυτών είναι ότι η κυβέρνηση αναγκάστηκε να δεχτεί τη συζήτηση στη Βουλή παραδεχόμενη ότι η ίδια δεν διαθέτει σχέδιο.

Ωστόσο εκείνο που πρόκειται να ανεβάσει τους τόνους της αντιπαράθεσης είναι η κριτική που θα ασκήσει η αντιπολίτευση στο θέμα των ημερών. Τη βία που προκαλείται και εκδηλώνεται από διάφορα στοιχεία. Είτε αυτά κινούνται στον ακροδεξιό χώρο είτε στον ακραίο αριστερό όπως η ομάδα του Ρουβίκωνα με τις επιθέσεις στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας.

Τις επιθέσεις για τα ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια των πολιτών αναμένεται να αναδείξει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο λόγος που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιλέξει τον κρίσιμο αυτόν τομέα για να επιτεθεί στην κυβέρνηση είναι γιατί θέλει να δείξει τη διαφορά ανάμεσα σε αυτόν και τον πρωθυπουργό. Άλλωστε όπως λένε στη Ν.Δ υπάρχουν εκλεκτικές συγγένειες ΣΥΡΙΖΑ -Ρουβίκωνα. Αυτό καταγγέλλει η ΝΔ με τον πιο επίσημο τρόπο και γι’ αυτό το λόγο θεωρεί πως υπάρχει ανοχή εκ μέρους της κυβέρνησης απέναντι στις βίαιες δράσεις της Οργάνωσης.

Όπως αναφέρουν στελέχη της ΝΔ “ουσιαστικά, ο ηγετικός πυρήνας του Ρουβίκωνα συναγελαζόταν – αν όχι και σήμερα – με κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ” , λένε στελέχη της Πειραιώς εκτιμώντας ότι στο παρελθόν υποκινούνταν οι ενέργειες τους από κομβικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος και γι’ αυτό και έγιναν οι αναφορές στις δράσεις των αγανακτισμένων και των επεισοδίων του 2008 στην επίσημη ανακοίνωση της Πειραιώς.

Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης κατήγγειλε μετά την εισβολή του Ρουβίκωνα στο ΣτΕ πως «ούτε η χώρα, ούτε η Δικαιοσύνη, ούτε βέβαια οι πολίτες επιτρέπεται να γίνονται έρμαιο του κάθε Ρουβίκωνα ή άλλων ομάδων, τις οποίες η Κυβέρνηση, βέβαια, πολύ καλά γνωρίζει».

Στο ίδιο μήκος κύματος και με πιο δηκτικό τρόπο κινήθηκε και η εκπρόσωπος του κόμματος κ. Μ Σπυράκη μιλώντας στο ραδιοσταθμό real υπογράμμισε πως “είναι προφανές ότι διατηρούν εκλεκτική συγγένεια με τον Ρουβίκωνα, είναι προφανές ότι καλύπτουν τον Ρουβίκωνα και δεν προχωρούν σε όσα θα έπρεπε να προχωρήσουν οι Αρχές. Αλλιώς γιατί η αστυνομία δεν κάνει τη δουλειά της; Ποιος δεν την αφήνει να κάνει τη δουλειά της; Η βία είναι βία από όπου και εάν προέρχεται και δεν έχει χρώμα”.

Η κ. Σπυράκη σημείωσε επίσης πως “όταν η κυβέρνηση και τα στελέχη της αναφέρονται στη ΝΔ και στη σχέση που έχει με τα φαινόμενα της βίας θα πρέπει να αισθάνονται ντροπή. Γιατί είναι αυτά τα ίδια πρόσωπα που από το 2008 και μετά επικρότησαν καταστάσεις που κορυφώθηκαν μετά το 2012, επικρότησαν τότε τις κρεμάλες, τον χαρακτηρισμό ‘γερμανοτσολιάδες’, επικρότησαν τον διχασμό. Είναι αυτά τα ίδια πρόσωπα που τώρα στην κυβέρνηση έχουν εκλεκτικές συγγένειες με ομάδες, όπως ο Ρουβίκωνας ασκούν βία σε διάφορες μορφές της…”.

Ταυτόχρονα ο Πρόεδρος της ΝΔ στέλνοντας μήνυμα και στο εσωτερικό του κόμματος και προς την κοινωνία αλλά κυρίως επιδιώκοντας να υπογραμμίσει την αντίστιξη με τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως “κάθε μορφή βίας είναι απαράδεκτη απ’ όπου και αν προέρχεται και εν τέλει υπονομεύει τη Δημοκρατία μας. Πόσο μάλλον η πρωτοφανής απόπειρα τρομοκράτησης της Δικαιοσύνης που συνέβη με την έφοδο στο ΣτΕ”.

Η ΝΔ ζήτησε να γίνουν άμεσα συλλήψεις υπογράμμισε η εκπρόσωπος της ΝΔ θέλοντας να καταστεί σαφές σε κάθε κατεύθυνση πως το κόμμα επιμένει στην γραμμή εφαρμογής του νόμου και επιβολής της τάξης.

Η Πειραιώς είναι ιδιαίτερα ενοχλημένη από τη στάση του κ. Τσίπρα και την απόπειρα ταύτισης της ηγετικής ομάδας της ΝΔ με ακραίες στάσεις και συμπεριφορές και κυρίως με την απόπειρα επαναφοράς στο προσκήνιο του διχαστικού λόγου και του διχασμού της κοινωνίας.

Η ΝΔ γνωρίζει ότι ο κ. Τσίπρας και το επιτελείο του θα επιχειρήσουν όπως λένε με τέτοιου είδους ταυτίσεις να ανακόψουν το ρεύμα της ΝΔ και να περιορίσουν τον επαναπατρισμό ψηφοφόρων της ΝΔ που ενοχλούνται από τυχόν σκληρές απόψεις. Ο πρόεδρος της ΝΔ γι’ αυτό έσπευσε να υπενθυμίσει, όπως λένε στην Πειραιώς, στον κ. Τσίπρα την θεσμική του ιδιότητα, λέγοντας “ο κ. Τσίπρας ας υπερβεί, επιτέλους, τον εαυτό του”.

Ροή Ειδήσεων

ambulance 131023

07/05/2024 | 12:14

Νότια Αφρική: 4 νεκροί και δεκάδες παγιδευμένοι από κατάρρευση κτιρίου

07/05/2024 | 12:03

Δανάη Μπάρκα για Άννα Παναγιωτοπούλου: «Όταν φεύγουν τέτοιοι ηθοποιοί, θρηνούμε και εμείς ένα “κομμάτι” μας»

07/05/2024 | 11:49

Δ.Μάντζος για σύλληψη στα Ιεροσόλυμα: Ανάγκη για αναλυτική ενημέρωση και πρωτοβουλίες για αποφυγή ανάλογων συμπεριφορών
nikos sofianos kke

07/05/2024 | 11:45

Νίκος Σοφιανός: Για τον κόσμο που στέκεται προβληματισμένα απέναντι στην ΕΕ η επιλογή είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα

07/05/2024 | 11:41

Λοβέρδος: Πράξη βαρβαρότητας η ενέργεια του Ερντογάν να μετατρέψει τη Μονή της Χώρας σε τζαμί

07/05/2024 | 11:36

Ηράκλειο: Μηχανική βλάβη σε καταμαράν – Ταλαιπωρία για τους 783 επιβάτες
giorgos tsalikis 070524

07/05/2024 | 11:25

Γιώργος Τσαλίκης: «Υπέγραψα και δεν νοσηλεύτηκα με δική μου ευθύνη»

07/05/2024 | 11:15

Στο Μνημείο του Κώστα Γεωργακά στην Κέρκυρα ο Στέφανος Κασσελάκης – «Αυτοί οι άνθρωποι μας εξυψώνουν και μας δείχνουν τον δρόμο»

07/05/2024 | 11:02

Γενέθλια στο πλατό για την Κατερίνα Καινούργιου – Η επική ατάκα της

07/05/2024 | 10:55

Δώρα ζωής από 33χρονο που νοσηλευόταν στη Β’ ΜΕΘ του «Γ.Παπανικολάου» κι έχασε τη μάχη για τη ζωή

07/05/2024 | 10:44

Το Ισραήλ κατέλαβε την παλαιστινιακή πλευρά του περάσματος στη Ράφα – Η στιγμή που μπαίνουν τα τανκς

07/05/2024 | 10:37

Eurovision 2024: Απόψε στις 22:00 ο Α’ ημιτελικός σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ1 – Η Κύπρος στην σκηνή
police alarma 140823

07/05/2024 | 10:33

Κίνα: Επίθεση σε νοσοκομείο στα νοτιοδυτικά της χώρας, τουλάχιστον 10 θύματα

07/05/2024 | 10:21

Στις φλόγες λεωφορείο του ΟΑΣΘ στον Περιφερειακό της Θεσσαλονίκης – Δείτε βίντεο

07/05/2024 | 10:14

Λιανός για Acun Ilicali: «Κάποιοι μου είπαν να μην το αναφέρω, αλλά καλό είναι να ακούγονται κάποια πράγματα»
nikos androulakis 060524
ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Ο Νίκος Ανδρουλάκης σήμερα στη Σέριφο
perissos kke ktirio 5
ΚΚΕ: Να καλυφθούν τα κενά των Υπηρεσιών Επιμελητών Ανηλίκων
psifodeltia kalpi 768x512 1
Ευρωεκλογές: Σε θέσεις μάχης τα κόμματα της αντιπολίτευσης – Ξεκινούν τις περιοδείες τους οι πολιτικοί αρχηγοί
kasselakis2 070524
Στο Μνημείο του Κώστα Γεωργακά στην Κέρκυρα ο Στέφανος Κασσελάκης – «Αυτοί οι άνθρωποι μας εξυψώνουν και μας δείχνουν τον δρόμο»
loverdos dimokrates 090424
Λοβέρδος: Πράξη βαρβαρότητας η ενέργεια του Ερντογάν να μετατρέψει τη Μονή της Χώρας σε τζαμί
dimitris mantzos 161023
Δ.Μάντζος για σύλληψη στα Ιεροσόλυμα: Ανάγκη για αναλυτική ενημέρωση και πρωτοβουλίες για αποφυγή ανάλογων συμπεριφορών