Αθήνα

 

20 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

Εορτολόγιο 6 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Πρωτοβουλίες για μια ισχυρή σοσιαλδημοκρατία, προαναγγέλλει η Φώφη Γεννηματά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πανικός των δηλώσεων Γρηγοράκου και η… εντολή Γεννηματά να λήξει το θέμα

[adsense]

Τουλάχιστον «μούδιασμα» προκάλεσαν στην ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, καθώς και στους ψηφοφόρους της παράταξης οι πρωινές δηλώσεις του βουλευτή του κόμματος Λεωνίδα Γρηγοράκου για τα περί συμπόρευσης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μάλιστα, ήταν τέτοιος ο σάλος που προκλήθηκε το πρωί, που η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδωσε εντολή στον γραμματέα της ΚΟ Βασίλη Κεγκέρογλου να καλέσει για… εξηγήσεις τον βουλευτή.

Υπενθυμίζεται, πως στις δηλώσεις του σε εκπομπή του ΣΚΑΪ το πρωί ο κ. Γρηγοράκος υπερτόνισε τον κίνδυνο να «υπάρξει ρήγμα στο ΠΑΣΟΚ με την ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη θέση του προέδρου της ΝΔ». Μάλιστα, χαρακτήρισε τον νέο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «πολύ καλό πολιτικό», ενώ εκτίμησε ότι «η Νέα Δημοκρατία θα αναδειχθεί σύντομα πρώτο κόμμα δημοσκοπικά». Παράλληλα, για τον εαυτό του, είπε ότι αν η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν αλλάξει και δεν δώσει το στίγμα της, μελετά το ενδεχόμενο να μην κατέβει ως υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.

Όπως ήταν λογικό και επόμενο η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αντέδρασε και είπε στον κ. Κεγκέρογλου να καλέσει σε… απολογία τον κ. Γρηγοράκο, σε μια προφανή κίνηση να «σβήσει» τη φωτιά που προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή.

Λίγο αργότερα, δεν άργησε να έρθει και επισήμως η δήλωση από το ΠΑΣΟΚ και τον κ. Κεγκέρογλου, ο οποίος μετά από κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον κ. Γρηγοράκο έκανε λόγο για «παρερμηνεία των δηλώσεων της συνέντευξης».

«Είχαμε συνάντηση με τον σύντροφο Λεωνίδα Γρηγοράκο, μου έδωσε την ερμηνεία που αφορά τις δηλώσεις του οι οποίες έγιναν το πρωί, μου έδωσε και αναλυτικά το κείμενο της απομαγνητοφωνημένης συνέντευξης και με βάση αυτά τα οποία δήλωσε εκ νέου, φαίνεται ότι πραγματικά παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του σε κρίσιμα σημεία της συνέντευξης», ανέφερε αρχικά ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.

«Το σίγουρο είναι ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, συμπεριλαμβανομένου και του κ. Γρηγοράκου εργάζεται και θα εντείνει αυτή την προσπάθεια, για την ανάδειξη της πολιτικής της Σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα που είναι διαφορετική και έντονα διακριτή και από αυτή της Ριζοσπαστικής λεγόμενης Αριστεράς και από την πολιτική του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος στην Ελλάδα. Είμαστε μια μεγάλη ευρωπαϊκή πολιτική οικογένεια η παράταξη της Σοσιαλδημοκρατίας, θα δουλέψουμε για τις αξίες και τις αρχές, ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη περίοδο στην Ελλάδα, μ΄ ένα σχέδιο ανασυγκρότησης συνεργασίας του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και βεβαίως για ένα βιώσιμο κοινωνικό κράτος», επισήμανε και συνέχισε λέγοντας, πως «οι διαχωριστικές γραμμές υφίστανται και δεν καταργούνται ούτε σε επίπεδο ελληνικό ούτε σε επίπεδο ευρωπαϊκό ανάμεσα στις μεγάλες πολιτικές οικογένειες. Το ζητούμενο είναι αν στις κρίσιμες ώρες μπορούν υπεύθυνα οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου να σταθούν απέναντι στα μεγάλα προβλήματα της πατρίδας και της κοινωνίας».

[adsense]

Μετά και από την επι της ουσίας διάψευση των δηλώσεών του από τον Λεωνίδα Γρηγοράκο στη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι το ζήτημα θεωρείται λήξαν… Εξάλλου, σε ό, τι αφορά στην ουσία του ζητήματος, για την εκλογή του Μητσοτάκη στην προεδρία της ΝΔ, θεωρούν πως οι χθεσινές δηλώσεις της Φώφης Γεννηματά ότι “χωρίζει άβυσσος το ΠΑΣΟΚ με τις απόψεις του κ. Μητσοτάκη” καλύπτουν άπαντες απόλυτα. “Εμείς έχουμε υποχρέωση να δουλέψουμε για να δυναμώσουμε το δικό μας σπίτι που είναι η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία και σε αυτή την κατεύθυνση θα αναλάβω άμεσα νέες πρωτοβουλίες”, υποστηρίζουν με νόημα, κάτι άλλωστε που δήλωσε και η ίδια η αρχηγός της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ροή Ειδήσεων

police russia

06/05/2024 | 21:20

Ρωσία: Σύλληψη άνδρα που κατηγορείται για τον σχεδιασμό επιθέσεων εναντίον δικαστηρίων για λογαριασμό της Ουκρανίας

06/05/2024 | 21:10

Ενδοοικογενειακή βία: Πέντε συλλήψεις στη Δυτική Ελλάδα – Οι απειλές και οι καταγγελίες

06/05/2024 | 21:09

Πάσχα: «Βούλιαξαν» τα νησιά – Γεμάτοι οι δημοφιλείς προορισμοί
casca 1

06/05/2024 | 21:06

Καρέ καρέ το καταστροφικό πέρασμα ανεμοστρόβιλου στη Νεμπράσκα

06/05/2024 | 21:03

Τροχαία: Παγίδες «θανάτου» οι άδειοι δρόμοι – Κόντρες, υψηλές ταχύτητες & παραβιάσεις του ΚΟΚ

06/05/2024 | 21:02

Αθήνα: Άδεια από ντόπιους, γεμάτη από τουρίστες – Βόλτες με σύμμαχο τον καιρό
paok

06/05/2024 | 21:00

Επιστροφή στις προπονήσεις με το βλέμμα στον Ολυμπιακό

06/05/2024 | 21:00

Αρχίζει την Τρίτη η δεύτερη φάση της αεροναυτικής άσκησης «Θαλασσόλυκος» των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων

06/05/2024 | 20:52

Reuters: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση Αιγύπτου και Κατάρ για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα – Δεν ικανοποιείται το Ισραήλ
pentaris65

06/05/2024 | 20:50

Συγκλονίζει ο Άγγελος Πεντάρης: «Είχαν πει ότι δεν θα μπορώ να κουνάω τα τέσσερα άκρα, τετραπληγία δηλαδή»

06/05/2024 | 20:40

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

06/05/2024 | 20:30

Κλιματική κρίση: Ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος «φλέγεται»
tourismos 1

06/05/2024 | 20:20

Κοινωνικός τουρισμός: Tέλος Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα για το 2024-25

06/05/2024 | 20:20

Σοφία Μουτίδου για Άννα Παναγιωτοπούλου: “Μακάρι να μπορούσα να μοιραστώ σκληρές ιστορίες προδοσίας σε βάρος της”

06/05/2024 | 20:11

Γάζα: Η Χαμάς αποδέχθηκε το σχέδιο Αιγύπτου και Κατάρ για εκεχειρία
nikos androulakis 060524
ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Ο Νίκος Ανδρουλάκης σήμερα στη Σέριφο
6212003 scaled 1
Κασσελάκης: Δυσφορία για τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Κέρκυρας – Οι στόχοι του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει ευρωεκλογών
6182209
Βόλτα με το ποδήλατο έκανε ο Κ. Μητσοτάκης μετά το αρνί – «Βοηθάει και στη χώνεψη», γράφει
acsa
Πέθανε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Φοίβος Ιωαννίδης
6211984 scaled 2
Επίσκεψη του Σ. Κασσελάκη στο Ναυτικό Σταθμό της Κέρκυρας
ce91cebdceb4cf81cebfcf85cebbceaccebaceb7cf82 5
Ν. Ανδρουλάκης: Ο Φοίβος Ιωαννίδης υπηρέτησε με αφοσίωση τη δημοκρατική παράταξη και η πολιτική του διαδρομή χαρακτηρίστηκε από γενναιότητα