Αθήνα

 

20 oC

αυξημένες νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

ekdilosi gynaikes mixalis aggelopulos 26
«Η πατρίδα μπορεί! Οι Έλληνες το αξίζουμε»: Το πρώτο προεκλογικό σποτ του Μιχάλη Αγγελόπουλου

OPINION

Βγάλτε στα μανταλάκια την Ελλη Στάη, μπας και πουλήσετε λεζάντα

Γνωρίζω την Ελλη Στάη από τα πρώτα βήματα της δημοσιογραφικής μου καριέρας. Από όταν με πήρε ένα τηλέφωνο και με ρώτησε εάν θέλω να συνεργαστώ μαζί της στο website της, το theTOC.gr.

Γράφει ο Δημήτρης Παπαγεωργίου

Στο theTOC γνώρισα θαυμάσιους ανθρώπους και ανδρώθηκα σαν δημοσιογράφος και η Ελλη Στάη προσωπικά μου έδειξε μεγάλη εμπιστοσύνη, κάτι που θεωρώ δημοσιογραφικό παράσημο. Και ακόμη και εάν οι δρόμοι μας χώρισαν και κάνω τα δικά μου ξεχωριστά βήματα στο thecaller.gr,  ο σεβασμός για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε, η εκτίμηση για την Ελλη Στάη σε προσωπικό επίπεδο, καθώς και η ευγνωμοσύνη που νιώθω προς το πρόσωπο της δεν κρύβονται.

Ωστόσο θα προσπαθήσω να κάνω πέρα τα συναισθήματα μου για την Ελλη Στάη και θα κρίνω την υπόθεση ορθολογικά, παραθέτοντας τα ακόλουθα στοιχεία:

  • Ακόμη και εάν κάποιος δεν συμπαθεί την Ελλη Στάη, είναι γενικά παραδεκτό ότι πρόκειται για μια πολύ έξυπνη γυναίκα. Επομένως δεν μου φαίνεται για τον τύπο ανθρώπου που θα προσπαθούσε να κρύψει ένα τέτοιο ποσό. Πόσο μάλλον όταν ήταν γνωστό ότι ως δημοσιογράφος και κορυφαία παρουσιάστρια αμοιβόταν ανάλογα με την αξία της. Κατά βάση για φοροδιαφυγή, υποπτευόμαστε τους διάττοντες αστέρες οι οποίο κάνουν αρπαχτές δεξιά και αριστερά και όχι τους ανθρώπους που είναι επαγγελματίες και επομένως εκτός από λεφτά θα χάσουν και την καριέρα και την αξιοπρέπεια τους.
  • Τα παραστατικά και τα στοιχεία που δημοσίευσε η Ελλη Στάη, αποδεικνύουν ότι η γυναίκα ενημέρωνε με προβλεπόμενο τρόπο από την πρώτη στιγμή τις Φορολογικές Αρχές για τα περιουσιακά της στοιχεία. Εκτός και εάν κάποιοι θέλουν να μας περάσουν ως ad hoc έγκλημα το να έχει κάποιος χρήματα στο εξωτερικό, ακόμη και εάν είναι παντελώς νόμιμα και φορολογημένα.
  • Η επίθεση που δέχεται από πού γίνεται; Από περιθωριακά και προπαγανδιστικά websites και από ιστοσελίδες οι οποίες ειδικεύονται στην κυβερνητική προπαγάνδα. Ναι είναι γνωστό ότι η Ελλη Στάη ενόχλησε την ιντερνετική πιάτσα με τη δημιουργία το theTOC, καθώς και ότι αρκετοί σπάστηκαν επειδή είδαν ότι έχουν ανταγωνιστές. Επίσης είναι γνωστό ότι η Ελλη Στάη δεν είναι το αγαπημένο παιδί του ΣΥΡΙΖΑ –αλλά και της εκάστοτε κυβέρνησης-, καθώς δεν ακολουθεί τη γραμμή που θέλουν οι άλλοι –ή μαζί μας ή εναντίον μας-, αλλά ακολουθεί αυτό που θεωρεί η ίδια επαγγελματικά και ηθικά σωστό, δηλαδή τη δημοσιογραφική της δεοντολογία.
  • Όταν σε άλλες περιπτώσεις ευνοούμενοι της κυβέρνησης είχαν ‘’πιαστεί’’ με χρήματα έξω, τα οποία ήταν νόμιμα και φορολογημένα, όλοι –και πρωτίστως οι κυβερνητικοί- έσπευδαν να τους προστατέψουν λέγοντας το αυτονόητο: Ότι δεν μπορεί χωρίς νομικό έρεισμα και χωρίς καν να έχει δημιουργηθεί υπόθεση, να καταδικάζεται ένας άνθρωπος, κυρίως από τους επαγγελματίες λασπολόγους.
  • Μήπως, έπρεπε να γίνει θέμα η ‘’υπόθεση Στάη’’ επειδή είναι ένα άτομο που πουλάει, οπότε οι κιτρινοφυλλάδες και τα κουτσομπολίστικα websites θα έχουν πελατεία και η κυβέρνηση θα έχει στοχοποιήσει μια δημοσιογράφο που της έχει κάνει κριτική και ομολογουμένως είναι ‘’ενοχλητική’’ επειδή δεν τους χαρίζεται; Λέω εγώ τώρα..

[adsense]

Επομένως, καλό θα είναι να σταματήσει ο διαδικτυακός τραμπουκισμός προς την Ελλη Στάη αλλά και στους υπόλοιπους ανθρώπους οι οποίοι δεν διώκονται για κάποιο αδίκημα. Μάλλον, τόσο η κυβέρνηση όσο και η παραδημοσιογραφία της κλειδαρότρυπας που την στοχοποιούν, θα έπρεπε να ξοδεύουν την ενέργεια τους για τον εντοπισμό όσων ξέρουν ότι παρανομούν και όχι εναντίον της επειδή απλά τους ενοχλεί.

Κυρία Στάη –όπως συνήθιζα να σας αποκαλώ-, μην τους κάνετε το χατίρι να σιωπήσετε. Σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς με την πρωτοφανή συρρίκνωση της ελεύθερης άποψης στα ΜΜΕ, θα σας χρειαστεί για την ενημέρωση του, πολύς κόσμος.

Ροή Ειδήσεων

giannakis paok 1

18/05/2024 | 23:59

Καλεσμένος στον τελικό του Conference ο μικρός Γιαννάκης με πρωτοβουλία Μαρινάκη

18/05/2024 | 23:45

Κουτσούμπας από Πειραιά: Με το Κ.Κ.Ε υπάρχει ελπίδα ότι μπορεί να υπάρξει μια άλλη Ευρώπη, των λαών, του σοσιαλισμού

18/05/2024 | 23:30

Συγκινεί η Φωτεινή Δάρρα: “Με έχει σημαδέψει θετικά και αρνητικά το φευγιό της, ενηλικιώθηκα”
dsdsdsds 1

18/05/2024 | 23:15

Έγραψε ιστορία η αήττητη Λεβερκούζεν | Σώθηκε στο τέλος η Ουνιόν

18/05/2024 | 23:00

«Κοκτέιλ» σκόνης και ζέστης μέχρι την Τετάρτη – Ανεβαίνει το θερμόμετρο και στην Αθήνα

18/05/2024 | 22:50

Επαναληπτικές εκλογές σε 7 εκλογικά τμήματα της Βόρειας Μακεδονίας θα διεξαχθούν στις 22 Μαϊου – Αντιδρά το αλβανικό κόμμα
skrekas 1

18/05/2024 | 22:40

Σκρέκας: Πυλώνες ανάπτυξης, καινοτομίας και εξωστρέφειας στο επιχειρηματικό οικοσύστημα τα Επιμελητήρια

18/05/2024 | 22:30

Όλαφ Σολτς: Υποσχέθηκε την αλληλεγγύη του κράτους στην περιοχή που επλήγη από τις βροχοπτώσεις

18/05/2024 | 22:20

Κασσελάκης για Συνθήκη των Πρεσπών: Η ΝΔ καπηλεύτηκε το ζήτημα και τώρα πληρώνει την κωλυσιεργία της
astynomia8 768x512 3

18/05/2024 | 22:13

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 39χρονου για υποκίνηση μέσω του διαδικτύου σε πράξεις βίας ενόψει του αγώνα Άρη-ΠΑΟΚ

18/05/2024 | 22:10

“Ερυθρόλευκος” περίπατος στα Άνω Λιόσια πριν το Final Four, 68-100 την ΑΕΚ ο Ολυμπιακός

18/05/2024 | 21:50

Αποκλεισμός στα ημιτελικά του προολυμπιακού γυναικών για Μαναβή, Τριανταφυλλίδη και Αλεξόγλου, Πασχαλάκη
nousias82

18/05/2024 | 21:45

Τάσος Νούσιας: “Όλο αυτό είναι στρεσαριστικό, η πρώτη μου αντίδραση ήταν να μην το κάνω στη Μάγισσα”

18/05/2024 | 21:40

Μενίδι: Θρήνος στην κηδεία της 40χρονης που έγινε στην Αλβανία – Τραγικές φιγούρες τα παιδιά της

18/05/2024 | 21:30

Δάφνη Μπόκοτα: “Μου έχει μείνει πίκρα για τον τρόπο που με σταμάτησε η ΕΡΤ από τη Eurovision”
Γιώργος Μπουλμπασάκος: Η AI είναι μία επανάσταση αλλά χρειάζεται ανθρώπινο δυναμικό και πόρους
milliordos
Η βαρβαρότητα
maria mosxopoulou 160424
Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών: Αναγκαίος αλλά όχι Επαρκής
milliordos
«Καιρός να ζήσουμε παιδί μου, ξημερώνει..»
lazaros lavasidis kentriki
Λάζαρος Λαβασίδης: Ένα πείραμα εν αναμονή
screenshot 14
Κρείττον του λαλείν το σιγάν