Αθήνα

 

23 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

6208654
Κασσελάκης: «Μην λέτε ότι είμαι η ελπίδα σας. Δεν θέλω να γίνω μακάβριος αλλά ένα άτομο δεν πρέπει ποτέ να είναι η ελπίδα. Κάτι μπορεί να μου συμβεί εντάξει;»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Σφάχτηκαν» στη Βουλή Τσίπρας – Καμμένος: Θα με ευγνωμονείτε που απέτρεψα να γίνετε ένας νέος Αντώνης Σαμαράς

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου, όταν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό.

«Όπως είδατε είμαι εδώ. Όχι για να ακολουθήσω την προσπάθεια που καταβάλλετε. Ομολογώ ότι δεν δύναμαι να παρακολουθήσω την εντατική προσπάθεια να αυτοακυρώσετε ένα σημαντικό κομμάτι της πολιτικής σας ιστορίας» απάντησε ο πρωθυπουργός στον Πάνο Καμμένο και συνέχισε:

«Ακούγοντάς σας όμως… Τέσσερις φορές αναφερθήκατε για γέφυρες, λες και κάποιος σας το ζήτησε. Η πόλις: Καινούργιους τόπου δε θα βρεις, δε θα βρεις άλλες θάλασσες, η πόλις θα σ’ ακολουθεί. Και σας το αφιερώνω γιατί σε λίγους μήνες αυτό που θα μείνει στην ιστορία είναι τα θετικά που πράξατε. Και σας διαβεβαιώνω: Θα με ευγνωμονείτε που είδα τον σχεδιασμό σας να ανατρέψετε την κυβέρνηση. Και που απέτρεψα να καταγραφείτε στα κιτάπια της ιστορίας ως ένας νέος Αντώνης Σαμαράς».

Nωρίτερα από το βήμα της Βουλής ο Πάνος Καμμένος δήλωσε αποφασισμένος να διαγράψει τον Θανάση Παπαχριστόπουλο από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ. «Η φίμωση των ΑΝΕΛ είχε προκαλέσει έκπληξη του κ. Τσίπρα. Μου ζήτησε να του πω τον κανονισμό. Όπως βλέπετε σήμερα, μετά την ομιλία μου, με απόφαση του κ. Βούτση, αποφασίστηκε αυτό που δεν κατάφερε η προηγούμενη κυβέρνηση: Οι ΑΝΕΛ να μην έχουμε το δικαίωμα του λόγου, της συμμετοχής στις Επιτροπές και να υπάρχουμε ως ΚΟ», ανέφερε o Πάνος Καμμένος.

«Ήμασταν κυβερνητικοί εταίροι τέσσερα χρόνια. Βάλαμε πλάτη στην Ελλάδα και το εξωτερικό για να βγούμε από τα Μνημόνια» επισήμανε στην συνέχεια ο κ. Καμμένος. «Πήρατε το κεφάλι μου και το πήγατε βόλτα στον Ερντογάν», είπε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα. «Περάσαμε στην εποχή της καρέκλας, που ανταλλάσσετε με την ψυχή. Δεχόμαστε και δημόσιες επιθέσεις: Έλεγε ο κ. Σκουρλέτης πως κλαψουρίζουμε. Δεν δεχόμαστε αλλαγή του κανονισμού.

Ποτέ δεν πήρα τηλέφωνο ανεξάρτητο βουλευτή διότι σέβομαι. Αλλά δεν αποδέχομαι βουλευτές και πολίτες που έγιναν υπουργοί με τους ΑΝΕΛ γίνονται βορά της συναλλαγής. Όχι μόνο εκλεγμένοι βουλευτές, ακόμα και ο αναπληρωτής βουλευτής εξαγοράζεται από εσάς με υπουργική καρέκλα για να πετύχετε το 151. Ουσιαστικά αυτό δείχνει πως μιλάμε για ανατροπή του Συντάγματος και της ηθικής. Θα κυβερνήσετε με 151 και οι 3 είναι του εταίρου σας, τους πήρατε έναντι μιας καρέκλας. Θυμάστε όταν μιλούσαμε για τις μάχες που κερδίζαμε στη Βουλή; Μας οδηγείται πλέον στην Αντιπολίτευση. Αν φύγω από εδώ εγώ θα πάω σπίτι μου. Δεν θα παρακαλέσω κανέναν. Θα προτιμήσω σήμερα το βράδυ, ίσως να σας δώσω την παραίτηση μου ως βουλευτής», πρόσθεσε στην συνέχεια ο Πάνος Καμμένος. «Τις ΚΟ τις συγκροτεί ο λαός, οι πολίτες, οι πλατείες, οι αγώνες που δίνονται με τους πολιτικούς αρχηγούς και τα κόμματα. Σας την χαρίζω και η ασφάλειά μου είναι ο ελληνικός λαός.

Μου αρκεί το μετερίζι της ελεύθερης φωνής μου. Αλλά είχα δικαίωμα να το έχω ως εκλεγμένος από τον ελληνικό λαό με ένα κόμμα που συνεργαστήκατε για τέσσερα χρόνια. Η δική μας εκτέλεση δεν σημαίνει πολλά. Για σας απολύτως τίποτα. Δείξατε ότι είστε πολύ ψυχρός εκτελεστής. Αλλά η εκτέλεση της Μακεδονίας σημαίνει πολλά. Και δεν σας απειλώ.

Σας λέω ότι τουλάχιστον θα έπρεπε να σέβεστε αρχές και ιδέες, από την στιγμή που δεν σέβεστε ανθρώπινες σχέσεις. Μπορεί να ακολουθήσω, μετά από τέσσερα χρόνια στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, υπερήφανος, τον δρόμο αυτούς που αποστρατεύσατε. Στο σπίτι μου. Οι άλλοι όμως που ακολουθήσανε όλους εμάς πού θα πάνε; Όλα αυτά τα παιδιά που πιστέψανε σε κυβέρνηση εθνικής συμφιλίωσης τι θα κάνουν; Θέατρο του παραλόγου που έχει εξήγηση. Την έδωσε ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1995 μετά την Σύνοδο των Καννών. Ο Παπανδρέου άρρωστος, μετά την Σύνοδο των Καννών, αφού μίλησε για το διευθυντήριο των Βρυξελλών και ότι τον πίεσαν να παραδώσει το όνομα Μακεδονία… Ασθενής, αλλά αγέρωχος είπε επί λέξει:

“Στο βωμό των κρίσεων και των συμφερόντων, το λέω ρητά. Δεν θέλω ν’ αποκαλύψω ονόματα για το ποιοι μίλησαν και τι είπαν. Σας λέω όμως ότι εδώ υπάρχει σαφές σχέδιο για τη μηδενοποίηση των εθνικών κυβερνήσεων, οι οποίες δεν θα μπορούν να παίξουν δημοκρατικά αποτελεσματικό ρόλο, αλλά θα υπόκεινται στις κατευθύνσεις που μας δίνει το διευθυντήριο”. Και τότε αρνήθηκε να υποκύψει και να παραδώσει τον όρο Μακεδονία» σημείωσε έπειτα, συνεχίζοντας την επίθεσή του στον Αλέξη Τσίπρα. «Σε λίγα λεπτά καταθέτουμε την διαγραφή του Θανάση Παπαχριστόπουλου. Δεν διαπραγματευτήκαμε με κανέναν. Παρότι αφέθηκαν δημόσια προθέσεις για αλλαγή κανονισμού. Γιατί δεν θέλουμε δώρα. Ξέρουμε να παλεύουμε, αλλά δεν σας κρύβω ότι οι συνθήκες είναι άδικες για ένα κοινοβουλευτικό κόμμα. Μας κόβετε τη φωνή στη Βουλή. Βρισκόμαστε μεταξύ δύο πυρών. Από τους μέχρι χθες συνεργάτες μας, από την ΝΔ… Θα δώσουμε τη μάχη μας, αλλά έχετε υποχρέωση κύριε πρόεδρε εσείς τουλάχιστον σε αυτά που συμφωνήσαμε να προχωρήσετε. Η διαπλοκή ζει, γιατί εκείνοι που έχουν παραβεί τον όρκο τους, παραμένουν στις θέσεις τους. Γιατί κάποιο συνδιαλλέγονται» πρόσθεσε.

 

 

Ροή Ειδήσεων

timologia revmatos 060124

02/05/2024 | 12:32

Αυξομειώσεις στα «πράσινα» τιμολόγια ρεύματος του Μαΐου

02/05/2024 | 12:22

Δημήτρης Κόκοτας: Συγκινεί η σύζυγος του, Κατερίνα – «Νιώθω ότι όλα αυτά δεν υπάρχουν, σαν να μην έχουν γίνει»

02/05/2024 | 12:13

Διάσωση 38 μεταναστών και προσφύγων νότια της Γαύδου – Μεταφέρονται στα Χανιά
mixalis xrysoxoidis 050424

02/05/2024 | 12:05

Σε ανοιχτή συζήτηση για την έμφυλη βία συμμετείχε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

02/05/2024 | 11:54

Σε κρίσιμη κατάσταση ο 5χρονος που τραυματίστηκε σε τροχαίο στην Πειραιώς – Στον εισαγγελέα ο οδηγός

02/05/2024 | 11:40

Σίσσυ Χρηστίδου για τη σχέση της με την σύντροφο του γιου της – «Είναι μαζί ενάμιση χρόνο»
syriza politikigrammateia 190224 (2)

02/05/2024 | 11:33

Πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την ακρίβεια και την κερδοσκοπία

02/05/2024 | 11:17

Αποφυλακίζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος υπό όρους – Διαφώνησε ο Εισαγγελέας

02/05/2024 | 11:16

Παναγιώτης Ραφαηλίδης: «Εβδομάδα των παθών, δε θέλετε να ξέρετε από πόνο»
pavlos marinakis 310723

02/05/2024 | 11:07

Μαρινάκης για τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για το «Μάτι»: O κ.Kασσελάκης ψεύδεται συνειδητά και κατ’ επανάληψη

02/05/2024 | 11:00

Πάνω από 8.500 έκαναν διακοπές τον Απρίλιο με voucher κοινωνικού τουρισμού – 2 μήνες ακόμη πριν τη λήξη τους

02/05/2024 | 10:53

Tv Queen: Η Χριστίνα έβαλε τα κλάματα στην Έλενα Χριστοπούλου – «Άφησα την σχολή μου για να έρθω εδώ»
kasselakis syriza 120424 (7)

02/05/2024 | 10:42

Κασσελάκης: Αυτή η δικαιοσύνη της ατιμωρησίας πρέπει να αλλάξει

02/05/2024 | 10:32

Survivor: Αυτοί είναι 4 μονομάχοι που θα διεκδικήσουν την παραμονή τους στο reality επιβίωσης

02/05/2024 | 10:19

Στο Παρίσι ο Κωστής Χατζηδάκης, για την υπουργική σύνοδο του ΟΟΣΑ
6208654
Κασσελάκης: «Μην λέτε ότι είμαι η ελπίδα σας. Δεν θέλω να γίνω μακάβριος αλλά ένα άτομο δεν πρέπει ποτέ να είναι η ελπίδα. Κάτι μπορεί να μου συμβεί εντάξει;»
nikos androulakis 010524 (2)
Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε στεφάνι στο Σκοπευτήριο Καισαριανής: «Κρατάμε τη θυσία τους ως πυξίδα»
kourakis moralis 010524 (3)
Συνάντηση Κουράκη με Μώραλη: «Στην Αυτοδιοίκηση κρίνεται η ικανότητα Ελλάδας και Ε.Ε. να δώσουν λύσεις στην καθημερινότητα των πολιτών»
screenshot 12
Ο Στέφανος Κασσελάκης στο Σκοπευτήριο Καισαριανής την Πρωτομαγιά – Κατέθεσε στεφάνι
xristidis 010524
Π.Χρηστίδης: Τα αιτήματα των απεργών της Πρωτομαγιάς είναι και πάλι επίκαιρα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη
pavlos marinakis 280324
Μαρινάκης κατά ΣΥΡΙΖΑ για Μάτι: Κάνουν το άσπρο μαύρο και παίζουν πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των συγγενών των θυμάτων