Αθήνα

 

20 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

kaselaris
Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πόλεμο» με το ΔΝΤ κήρυξε η κυβέρνηση- Ψάχνει για συμμάχους εντός και εκτός συνόρων ο Τσίπρας!

[adsense]

Τα πυρά τους κατά του ΔΝΤ εξαπολύει το Μ. Μαξίμου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά και πολιτικοί αρχηγοί μετά την αποκάλυψη των συνομιλιών Τόμσεν – Βελκουλέσκου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μαξίμου καταγράφονται «επικίνδυνοι σχεδιασμοί στελεχών του ΔΝΤ για πρόκληση πιστωτικού γεγονότος στην Ελλάδα και γενικής πολιτικής αποσταθεροποίησης στην Ευρώπη».

Του Γ. Δημοσχάκη

Χαρακτηριστικά σημειώνει ότι στις συνομιλίες:

1. Αναφέρονται στην πρόκληση πιστωτικού γεγονότος με σκοπό να βρεθεί η χώρα σε οριακό σημείο ώστε να υποκύψει στις ακραίες θέσεις του ΔΝΤ. Χαρακτηρίζουν το πιστωτικό γεγονός με κυνικό τρόπο ως το μοναδικό κίνητρο για συμφωνία και μιλούν ευθέως για χρεοκοπία της χώρας.

2. Συσχετίζουν την υπόθεση της Ελλάδας με το δημοψήφισμα για την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ρισκάροντας συνολική πολιτική αποσταθεροποίηση στην Ευρώπη.

3. Διατυπώνουν την πρόθεση τους να απειλήσουν ακόμη και την Γερμανίδα καγκελάριο, κα Μέρκελ, με σκοπό να την εξαναγκάσουν να προσχωρήσει στις θέσεις τους.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ξεκινήσει κύκλο επαφών με ευρωπαίους αξιωματούχους προκειμένου να διαμορφώσει μέτωπο στην Ευρώπη κατά του σχεδιασμού του ΔΝΤ. Παράλληλα θα αποστείλει επιστολή στην Κ. Λαγκάρντ ενώ φέρεται να δέχτηκε εισηγήσεις προκειμένου να χαρακτηριστεί ανεπιθύμητο πρόσωπο ο Π. Τόμσεν στην Ελλάδα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Πρωθυπουργός με τον Πρ. Παυλόπουλο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ζητώντας την αποχώρηση του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα: «: Όπως έχω καταστήσει και δημοσίως γνωστό, θεωρώ πως από τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωζώνη έχουν διαμορφώσει τον ESM, τη σημερινή αποστολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έπρεπε να την είχε αναλάβει εδώ και καιρό ο ίδιος ο ESM μέσω δικών του έμπειρων στελεχών. Και τούτο διότι, πέραν των άλλων που αφορούν αυτό τούτο το κύρος των Ευρωπαϊκών Θεσμών, η τεχνογνωσία των στελεχών του ESM θα ήταν σαφώς ανώτερη εκείνης των στελεχών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με βάση την όλη διεθνή προϊστορία του τελευταίου».

Ο Αλέξης Τσίπρας ενημερώνει και τους πολιτικούς αρχηγούς για το θέμα και έχει μιλήσει με τον Κ. Μητσοτάκη, την Φ. Γεννηματά και τον Στ. Θεοδωράκη. Χαρακτηριστικά η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά σε ανακοίνωσή της επαναφέρει την πρόταση για Κυβέρνηση Εθνικής Συννενόησης: «Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο οφείλει να τοποθετηθεί σε σχέση με τα σημερινά δημοσιεύματα και το περιεχόμενο τους. Έχουμε επισημάνει όμως πολλές φορές ότι οι ακραίες απόψεις του δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα στην χώρα και την ελληνική κοινωνία. Ούτε μετά το στραπάτσο του προηγούμενου καλοκαιριού αντιλήφθηκε ο  κ. Τσίπρας και οι  συνεργάτες του, τι  περιμένει την χώρα, όταν σπαταλούν  χρόνο χωρίς στρατηγική και σχέδιο, μέχρι να τελειώσουν τα διαθέσιμα χρήματα. Γιατί εκπλήσσονται τώρα; Το λέμε εδώ και καιρό. Το δυστύχημα είναι ότι αυτή η Κυβέρνηση δεν μπορεί να διαπραγματευτεί με σχέδιο και αποτελεσματικότητα. Οι εκλογές δεν είναι λύση, γιατί θα χαθεί και άλλος  πολύτιμος χρόνος. Είναι ώρα αυτή η Βουλή να δώσει την λύση, με μια Κυβέρνηση Εθνικής Συνεννόησης με όλους όσους συμφώνησαν το περασμένο καλοκαίρι στην παραμονή της χώρας στην ευρωπαϊκή πορεία. Να εξασφαλίσει την οριστική έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και την αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους».

[adsense]

Επίσης, ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δ. Παπαδημούλη να ενημερώσει τους επικεφαλής των Ευρωομάδων, καθώς και τον Ρομπέρτο Γκαλτιέρη, επικεφαλής της ομάδας εργασίας της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για την παρακολούθηση του ελληνικού προγράμματος.

Εντός της ημέρας ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επικοινωνήσει με την Αν. Μέρκελ καθώς και την Κρ. Λαγκάρντ.

Το ΔΝΤ θέλει να πιέσει την Ελλάδα με χρεωκοπία και να εκβιάσει τη Μέρκελ!

Την πρόθεση του ΔΝΤ να πιέσει την Ελλάδα με χρεωκοπία προκειμένου να περάσει τα δικά του σκληρά μέτρα, αποκαλύπτει το Wikileaks, διαρρέοντας τηλεφωνική συνομιλία του διευθυντή του ΔΝΤ στην Ευρώπη Πολ Τόμσεν με την εκπρόσωπο του Ταμείου στο κουαρτέτο Ντέλια Βελκουλέσκου.

Ο Πολ Τόμσεν φέρεται να προσπαθεί να μην επιστρέψει το ΔΝΤ στην Ελλάδα, ώστε να καθυστερήσει η αξιολόγηση μέχρι τον Ιούλιο, η Αθήνα να μείνει χωρίς λεφτά και να υποχρεωθεί να δεχτεί τις απαιτήσεις του ΔΝΤ για νέα σκληρά μέτρα, που δεν προβλέπονται στη συμφωνία.

Όπως προκύπτει από τη συνομιλία, ο επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ευρώπη, προωθεί να παρθούν μέτρα για τη συμφωνία και επιπλέον μέτρα για τη ρύθμιση του χρέους. Προαναγγέλλει δε ότι το ΔΝΤ θα αρνηθεί να συμφωνήσει στην αξιολόγηση και δεν θα δεχθεί μικρό πακέτο μέτρων.

Αυτό που ουσιαστικά προτείνει είναι η Ελλάδα να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο, να τελειώνουν τα λεφτά και να είναι έτοιμη να χρεοκοπήσει, να βρεθεί ενόψει πιστωτικού γεγονότος, προκειμένου να υποχρεωθεί να πάρει τα μέτρα όπως τα θέλει το ΔΝΤ.

Έτσι, η συζήτηση για την αξιολόγηση θα πάει μέχρι τον Ιούλιο, ώστε να συμπέσει με το δημοψήφισμα για το Brexit και οι Ευρωπαίοι να καθυστερούν, αφού δεν θα θέλουν να πάρουν αποφάσεις πριν το βρετανικό δημοψήφισμα.

Αποκαλύπτει, επίσης, ότι σχεδιάζει να εκβιάσει την Άγγελα Μέρκελ με την αποχώρηση του ΔΝΤ από το πρόγραμμα, η οποία θα προκαλέσει ενοχλητικές ερωτήσεις στη γερμανική Βουλή.

Από τη μεριά της, η Ντέλια Βελκουλέσκου λέει ότι ήταν λάθος τους η Συμφωνία του Ιουλίου, καθώς δίνει στην Ελλάδα ένα πολύ δυνατό επιχείρημα να μην δέχονται τα επιπλέον μέτρα που ζητά το ΔΝΤ, ότι οφείλουν να εφαρμόσουν μόνο όσα συμφώνησαν και τίποτα παραπάνω.

Λέει, επίσης, ότι έπρεπε να έχουν βάλει στους Έλληνες πολύ χειρότερους στόχους, ουσιαστικά επιβεβαιώνοντας την τεράστια διαπραγματευτική επιτυχία της Ελλάδας με τη Συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού.

Ροή Ειδήσεων

screenshot 9

30/04/2024 | 17:39

Δημήτρης Κόκοτας: Ο τραγουδιστής άνοιξε τα μάτια του

30/04/2024 | 17:25

Kατεχάκη: Τράκαρε μόνος του και συνέχισε ενώ το ΙΧ διαλυόταν – «Κοιμήθηκα στο τιμόνι – Δε θυμάμαι τίποτα»

30/04/2024 | 17:14

Βαρύ πένθος για τη Ρίτσα Μπιζόγλη
screenshot 6

30/04/2024 | 17:02

Γιώργος Λιάγκας: «Μαθαίνω ότι η Καινούργιου έχει σταθεί οικονομικά στον Μικρούτσικο»

30/04/2024 | 16:41

Η Μαρία Μπακοδήμου στο νοσοκομείο – Το μήνυμα για το κόκκινο κραγιόν

30/04/2024 | 16:28

Βίντεο-ντοκουμέντο με το θανατηφόρο τροχαίο στη λεωφόρο Μαραθώνος με θύμα έναν 62χρονο
screenshot 2

30/04/2024 | 16:10

Φαίη Σκορδά: Πολύ κοντά σε συμφωνία με το Mega

30/04/2024 | 15:58

Καστέλλι Ηρακλείου: «Γάζωσαν» με καλάσνικοφ αυτοκίνητο με παιδιά – Ένας βαριά τραυματίας

30/04/2024 | 15:35

Το συγκινητικό αντίο του Νίκου Ανδρουλάκη στον Χάρη Μπελτεγρή: Το φωτεινό «βουνό» σκοτείνιασε
syriza politikigrammateia 190224 (2)

30/04/2024 | 15:28

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Π.Μαρινάκης κάλυψε εξ ολοκλήρου τις φασιστικές αθλιότητες του Δ.Βαρτζόπουλου – Είναι σαφές ότι ο Κυρ.Μητσοτάκης τις υιοθετεί

30/04/2024 | 15:24

Χαρδαλιάς: Εντατικοποιούμε τους ελέγχους για το πασχαλινό τραπέζι – Καμία ανοχή στην αισχροκέρδεια

30/04/2024 | 15:18

Λονδίνο: Νεκρός 13χρονος από την επίθεση με σπαθί στο σταθμό του μετρό
dimitris xrysoxoidis 300424

30/04/2024 | 15:09

Δημήτρης Χρυσοχοΐδης: «Έπαθα κρίση πανικού και είπα στον Αντώνη Ρέμο να μου ρίξει μία κοφτή»

30/04/2024 | 14:58

Ευρωεκλογές 2024: Τι θα συμβεί μετά τις 10 Ιουνίου – Η πρώτη ολομέλεια και η εκλογή προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

30/04/2024 | 14:45

Φορολοταρία Μαρτίου: Δείτε αν κερδίσατε 50.000 ευρώ
kaselaris
Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη
nikos androulakis 020424
Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα αγωνιστεί για τον μεγάλο στόχο, που είναι στις επόμενες εθνικές εκλογές, να υπάρχει αντίπαλος που θα μπορεί να κερδίσει τη ΝΔ
kasselakis 300424
Στέφανος Κασσελάκης για τον Άρη Σπηλιωτόπουλο: Δε σχολιάζω τα του οίκου μου
nikos karathanasopoulos 290424
Νίκος Καραθανασόπουλος: Η κυβέρνηση δημιουργεί κλίμα συσκότισης για Τέμπη
vartzopoulos 290424
Δημήτρης Βαρτζόπουλος: «Η έκφρασή μου “η γυναικοκτονία έχει βιολογική βάση” είναι σωστή επιστημονικά»
kasselakis syriza eurovouleftes 1
Κασσελάκης: Ο Βαρτζόπουλος δίνει βιολογικό άλλοθι στις γυναικοκτονίες – Ζητώ την άμεση αποπομπή του