Αθήνα

 

20 oC

αυξημένες νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

eleni foureira
Eurovision: Το BBC αποθέωσε την Ελένη Φουρέιρα για την ερμηνεία της στον Α’ Ημιτελικό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Βόμβες» Σάμπυ Μιωνή: Κατήγγειλε παραδικαστικό με εμπλοκή Παπαγγελόπουλου – «Μου ζήτησε χρήματα στο Μαξίμου παρουσία Παππά»

Ο κ. Μιωνής κατέθεσε στοιχεία και έγγραφα που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του ενώ υποστήριξε ότι ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης τού ζήτησε χρήματα σε ραντεβού στο Μαξίμου παρουσία του Νίκου Παππά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές:

• Ο Σάμπυ Μιωνής μίλησε για ένα από τα μεγαλύτερα παραδικαστικά κυκλώματα που λειτούργησαν στην πατρίδα μας από συστάσεως του ελληνικού Κράτους.

• Δήλωσε ότι κατέθεσε σήμερα μήνυση εναντίον του κύριου Παπαγγελόπουλου, Φιλιππάκη, Τάρκα, Παπαδάκου για δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου, απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης (συμμορίας).

• Σύμφωνα με τον Σάμπυ Μιωνή, οι καταγγελλόμενοι ως συμμορία είχαν στοχοποιήσει τον Σάμπυ Μιωνή, τον συνέταιρό του, Άγγελο Μεταξά, και το δικηγόρο τους, Σταύρο Παπασταύρου τους οποίους παρουσίαζαν μαζί με την εταιρία CMA, ως εγκληματική οργάνωση που ξέπλενε μαύρο χρήμα που μάλιστα κατέληγε σε πολιτικά πρόσωπα.

• Η CMA είχε πουληθεί το 2006 από τον κ. Μιωνή και κ. Μεταξά στον ελβετικό τραπεζικό όμιλο «EFG International» συμφερόντων Λάτση και είχε στο Advisory Board της τον πρώην πρωθυπουργό του Ισραήλ, Ehud Barak. Αυτήν την εταιρία την παρουσίασαν ως εγκληματική οργάνωση

• Ο Μιωνής κατέθεσε ότι όλα αυτά έγιναν, προκειμένου να τους αποσπάσουν μεγάλο χρηματικό ποσό και επειδή ο Σταύρος Παπασταύρου ήταν συνεργάτης του Σαμαρά. Όπως χαρακτηριστικά είπε, πούλησε ο Παπαγγελόπουλος στην Κυβέρνηση Τσίπρα ένα παραμύθι με δράκους έναν πλούσιο Εβραίο και έναν Παπασταύρου, συνεργάτη του Σαμαρά.

• Μίλησε για συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου, στις 10.3.2016, με την παρουσία Παπαγγελόπουλου και Παππά. Σύμφωνα με τον κύριο Μιωνή, ο Παπαγγελόπουλος, στη συνάντηση αυτή, του ζήτησε χρήματα για λογαριασμό του Φιλιππάκη. Ο Μιωνής κατέθεσε ότι τα χρήματα αυτά συγκεκριμενοποιήθηκαν στο ποσό των 350.000 ευρώ στο πλαίσιο επόμενης συνάντησης μεταξύ Φιλιππάκη, Τάρκα, Μαργωμένου και των Ισραηλινών δικηγόρων του κ. Μιωνή με αντάλλαγμα κλείσιμο ποινικών υποθέσεων που οι ίδιοι οι μηνυόμενοι είχαν κατασκευάσει.

• Κατήγγειλε ότι η κυρία Τουλουπάκη κάλεσε μάρτυρα για την εγκληματική οργάνωση και της ζήτησε να καταδώσει τον κ. Μιωνή, Παπασταύρου και Μεταξά ως απατεώνες και, όταν εκείνη αρνήθηκε, της άσκησε ψυχολογική πίεση.

• Κατήγγειλε σωρεία συκοφαντικών δημοσιευμάτων, εξωθεσμικών παρεμβάσεων, μεθοδεύσεων και παρατυπιών. Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε έκδοση παράνομων ενταλμάτων σύλληψης για τον Άγγελο Μεταξά από την κυρία Τουλουπάκη τον Ιούνιο του 2015, που εν τέλει ακυρώθηκαν. Αναφέρθηκε, επίσης, σε παράνομο φορολογικό καταλογισμό σε βάρος του Παπασταύρου, σε πρόστιμο που καταλογίσθηκε σε βάρος του, σε συνέχεια δεύτερης έκθεσης ελέγχου, που αυθαίρετα και παράτυπα αντικατέστησε την πρώτη έκθεση ελέγχου που τον αθώωνε – φορολογικό πρόστιμο, που στη συνέχεια ακυρώθηκε από τα διοικητικά δικαστήρια. Αναφέρθηκε σε σειρά αντιποίνων που δέχθηκε αυτός και η οικογένειά του όταν αρνήθηκε να πληρώσει χρήματα στον Παπαγγελόπουλο.

• Έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε δικαστική συνδρομή από το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Κύπρου, την οποία και κατέθεσε, που αθώωνε τον κ. Παπασταύρου και τον κ. Μιωνή για τις ποινικές και φορολογικές υποθέσεις τους. Αυτή η δικαστική συνδρομή, παρόλο που παρελήφθη το 2016, σκανδαλωδώς απεκρύβη για τέσσερα χρόνια!

• Ο Μιωνής κατέθεσε στην Επιτροπή έγγραφο βέβαιης χρονολογίας, στο οποίο οι Φιλιππάκης και Τάρκας δεσμεύονται, εν είδει δικαστών, στο κλείσιμο των ποινικών υποθέσεων που του είχαν δημιουργήσει, έναντι της αποδέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών τους, που ο Μιωνής είχε δεσμεύσει δυνάμει αγγλικών δικαστικών αποφάσεων.

• Κατέθεσε, επίσης, έκθεση ενός από τους κορυφαίους παγκοσμίως ακαδημαϊκούς στην καταπολέμηση της διαφθοράς, τον Luis Moreno Ocampo, τον πρώτο Γενικό Εισαγγελέα του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι, στην Ελλάδα, υπήρχε ένα δίκτυο δημόσιων λειτουργών με επικεφαλής τον κ. Παπαγγελόπουλο που είχε ως αποτέλεσμα ο κ. Μιωνής να αποτελέσει στόχο μιας σειράς αβάσιμων ποινικών διαδικασιών.

Ο Μιωνής καταθέτει έγγραφο φωτιά 

Οι κ.Φιλιππακης και Τάρκας για να μου αποδείξουν οτι μπορούν να πραγματοποιήσουν τις απειλές τους δεδμεύτηκαν εγγράφως οτι θα κλείσουν όλες τις ποινικές μου υποθέσεις. Ουσιαστικά μου έλεγαν οτι ελέγχουν τον κ. Παπαγγελόπουλο που ελέγχει τις υποθέσεις. Σας καταθέτω αυτό το έγγραφο.  Όλα όσα συνέβησαν σε μένα χρησιμοποιώντας το όνομα Παπασταύρου ήταν οι πράξεις μιας εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τον πλουτισμό αλλά και το πολιτικό όφελος.  Αυτό που έγινε από αυτή την εγκληματική οργάνωση ήταν το μεγαλύτερο παραδικαστικό κύκλωμα από συστάσεως του νεοελληνικού κράτους.

Ροή Ειδήσεων

edi rama 150823

08/05/2024 | 23:30

Έντι Ράμα: Η επίσκεψή μου δεν σχετίζεται με τα εσωτερικά θέματα της Ελλάδας ή τις ευρωεκλογές

08/05/2024 | 23:19

Αγορά ομολόγων: Υψηλός τζίρος και άνοδος των αποδόσεων

08/05/2024 | 23:12

Στόχος ρουκετών μόλις άνοιξε το σημείο διέλευσης προς τη Γάζα, λέει το Ισραήλ
fener panathinaikos 080524

08/05/2024 | 23:03

Euroleague: Η Φενερμπαχτσέ έγραψε Ιστορία και ετοιμάζεται για… Παναθηναϊκό

08/05/2024 | 22:55

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά πρόσβαση στις αποζημιώσεις του χρυσαυγίτη Λαγού – Ακύρωσε απόφαση του ΕΚ

08/05/2024 | 22:40

Κρυσταλλία: «Είμαι χαρούμενη που χώρισα, μου ανοίγει μια πόρτα που με πάει παρακάτω»
kataskinosi 170823

08/05/2024 | 22:31

Περισσότερες από 35.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί έως τώρα για τα voucher παιδικών κατασκηνώσεων της ΔΥΠΑ

08/05/2024 | 22:19

Νίκος Αναδιώτης: «Θα αγωνιστώ για την ανατροπή αυτής της άδικης νομοθεσίας»

08/05/2024 | 22:06

Αυτοί είναι οι νεαροί που διακινούσαν ναρκωτικά σε σχολείο στην Πάτρα – Πώς δρούσαν
erythros stavros 080524

08/05/2024 | 22:01

Με τα χρώματα του Ερυθρού Σταυρού φωταγωγήθηκε το Μέγαρο της Βουλής

08/05/2024 | 21:46

Ο Χάρης Δούκας συναντήθηκε με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

08/05/2024 | 21:34

Κικίλιας: Συστήσαμε στην Τρίπολη την μεγαλύτερη μονάδα ΕΜΟΔΕ σε όλη την Ελλάδα
psifiaki karta ergasias 080524

08/05/2024 | 21:25

Από τις 13 Μαΐου τίθεται σε ισχύ και στις λαϊκές αγορές η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας

08/05/2024 | 21:15

Φάμελλος: “Είναι επιλογή Μητσοτάκη κάποιοι να βγάζουν τρελά υπερκέρδη εις βάρος των πολιτών”

08/05/2024 | 21:04

Γιάννης Πουλόπουλος: «Οι γονείς μου δεν με ρώτησαν ποτέ για τον σεξουαλικό μου προσανατολισμό»
androulakis 080524
Νίκος Ανδρουλάκης: Όσο πιο δυνατό είναι το ΠΑΣΟΚ τόσο μεγαλύτερη απειλή θα νιώθει η ΝΔ
6212783
Κυριάκος Μητσοτάκης: Παντελώς αχρείαστη η μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί
nikos papandreou e
Νίκος Παπανδρέου: Αν είμαστε τρίτοι στις ευρωεκλογές, έχουμε θέμα
mitsotakis1 080524
Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα εκφράσω την εντονότατη δυσαρέσκειά μου στον Ερντογάν για τη Μονή της Χώρας
mixaloliakos
Έφεση κατά του βουλεύματος για την αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου
xristos spirtzis
Ο Σπίρτζης «αδειάζει» τον Κασσελάκη: «Τέτοιες δηλώσεις δεν βοηθάνε – Όποιος έχει δημόσιο λόγο, πρέπει να είναι μετρημένος»