ΣΥΝΤΑΓΕΣ
«Τι να κάνω το αρνί που περίσσεψε;», σκέφτονται πολλοί, «να το φτιάξεις μια πασχαλινή κρεατόπιτα εύκολη με 10′ προετοιμασία, ζεστή να την απολαύσετε, να τη ευχαριστηθείτε», απαντά η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Δείτε πως:
Υλικά Συνταγής
2 κ.σ ελαιόλαδο
350 γραμ. ψημένο αρνί
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι άνηθο με τα κοτσάνια του ψιλοκομμένο
1/4 φλ. κονιάκ ή λευκό κρασί
250 γραμ. κασέρι κομμένο σε κύβους
150 γραμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
150 γιαούρτι στραγγιστό
πιπέρι
αλάτι
1 φύλλο σφολιάτας
Εκτέλεση
Για την εύκολη πασχαλινή κρεατόπιτα με αρνί από το Πάσχα, ψιλοκόβουμε πρώτα τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ψημένο αρνί και τον άνηθο και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
Σβήνουμε με το κονιάκ. Αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το υγρό.
Η γέμιση δεν πρέπει να μην έχει καθόλου υγρά. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει τελείως.
Ρίχνουμε μέσα στην γέμιση τα τυριά και το γιαούρτι αλατοπιπερώνουμε αφού δοκιμάσουμε πρώτα.
Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο μας, ακουμπάμε τη γέμιση κατά μήκος και τυλίγουμε σε ρολό.
Φυλακίζουμε τις ενώσεις κάτω από το ρόλο.
Ακουμπάμε την πίτα με την ένωση προς τα κάτω, επάνω σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Αν θέλετε μπορείτε να αλείψετε με αυγό για να γυαλίζει και να πασπαλίσετε σουσάμι ή μαυροσίσαμο.
Χαράζουμε δυο τρεις χαρακιές στην επιφάνεια της σφολιάτας.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 40΄ μέχρι να ροδίσει καλά η σφολιάτα και να γίνει τραγανή.
Αφού ψηθεί αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με σαλάτα εποχής.
Η κρεατόπιτα με αρνί από το Πάσχα γίνεται και με φρέσκο αρνί, ακολουθώντας την εξής διαδικασία:
Ψιλοκόβουμε πρώτα το κρέας, τα κρεμμύδια και τον άνηθο.
Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και το αρνί σε μια κατσαρόλα, να πιουν τα υγρά τους.
Αφού στεγνώσει το αρνί προσθέτουμε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα υλικά σε δυνατή φωτιά για 3-4′.
Τέλος, ρίχνουμε τον άνηθο. Ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με κονιάκ.
Σιγοβράζουμε να πιουν τα υγρά τους. Η γέμιση πρέπει να κρυώσει τελείως και να είναι στεγνή.
Προχωράμε κανονικά και γεμίζουμε το ρολό σφολιάτας με όλα τα υλικά.
Μπορείτε επίσης να διπλασιάζετε την ποσότητα της γέμισης και να φτιάξετε μια μεγάλη πίτα με δυο φύλλα σφολιάτας σε ένα πυρέξ ως εξής:
Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο μεγάλο σκεύος, στρώνουμε το ένα φύλλο και από πάνω απλώνουμε το γιαούρτι, προσθέτουμε την κεφαλογραβιέρα, από πάνω βάζουμε το κρέας, που έχει ήδη κρυώσει και δεν έχει καθόλου υγρά.
Τέλος ρίχνουμε το κασέρι κομμένο σε κύβους.
Σκεπάζουμε την πίτα με το δεύτερο φύλλο.
Λαδώνουμε ελαφρά την επιφάνεια της η Αλείφουμε με διάλειμμα αυγό για να γυαλίζει.
Με κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε τρυπούλες στην επιφάνεια και ψήνουμε σε αέρα στους 170 βαθμούς C μέχρι να ψηθεί το φύλλο για περίπου 45′.
Πηγή: argiro.gr
Ροή Ειδήσεων
18/05/2024 | 23:45
Κουτσούμπας από Πειραιά: Με το Κ.Κ.Ε υπάρχει ελπίδα ότι μπορεί να υπάρξει μια άλλη Ευρώπη, των λαών, του σοσιαλισμού
18/05/2024 | 23:30
Συγκινεί η Φωτεινή Δάρρα: “Με έχει σημαδέψει θετικά και αρνητικά το φευγιό της, ενηλικιώθηκα”
18/05/2024 | 23:00
«Κοκτέιλ» σκόνης και ζέστης μέχρι την Τετάρτη – Ανεβαίνει το θερμόμετρο και στην Αθήνα
18/05/2024 | 22:50
Επαναληπτικές εκλογές σε 7 εκλογικά τμήματα της Βόρειας Μακεδονίας θα διεξαχθούν στις 22 Μαϊου – Αντιδρά το αλβανικό κόμμα
18/05/2024 | 22:40
Σκρέκας: Πυλώνες ανάπτυξης, καινοτομίας και εξωστρέφειας στο επιχειρηματικό οικοσύστημα τα Επιμελητήρια
18/05/2024 | 22:30
Όλαφ Σολτς: Υποσχέθηκε την αλληλεγγύη του κράτους στην περιοχή που επλήγη από τις βροχοπτώσεις
18/05/2024 | 22:20
Κασσελάκης για Συνθήκη των Πρεσπών: Η ΝΔ καπηλεύτηκε το ζήτημα και τώρα πληρώνει την κωλυσιεργία της
18/05/2024 | 22:13
Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 39χρονου για υποκίνηση μέσω του διαδικτύου σε πράξεις βίας ενόψει του αγώνα Άρη-ΠΑΟΚ
18/05/2024 | 22:10
“Ερυθρόλευκος” περίπατος στα Άνω Λιόσια πριν το Final Four, 68-100 την ΑΕΚ ο Ολυμπιακός
18/05/2024 | 21:50
Αποκλεισμός στα ημιτελικά του προολυμπιακού γυναικών για Μαναβή, Τριανταφυλλίδη και Αλεξόγλου, Πασχαλάκη
18/05/2024 | 21:45
Τάσος Νούσιας: “Όλο αυτό είναι στρεσαριστικό, η πρώτη μου αντίδραση ήταν να μην το κάνω στη Μάγισσα”
18/05/2024 | 19:46
«Η πατρίδα μπορεί! Οι Έλληνες το αξίζουμε»: Το πρώτο προεκλογικό σποτ του Μιχάλη Αγγελόπουλου
18/05/2024 | 19:53
Συνάντηση Γιάννη Κουράκη με τη Διοίκηση της ΕΘ.Ε.Α.Σ – «Ο Αγροτικός Τομέας μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στην Περιφερειακή Ανάπτυξη»
18/05/2024 | 17:00
Ξέσπασε ο Κωνσταντίνος Βασάλος στον αέρα του MEGA: “Άνανδρο, αν έχεις πρόβλημα πες το κατ’ ιδίαν”
18/05/2024 | 13:05
Στην πρεμιέρα του Αργυρού ο Κασσελάκης με τον Τάιλερ, το γλέντησαν από σουίτα με υψωμένη γροθιά – Δείτε βίντεο
18/05/2024 | 10:40
Δέσποινα Βανδή για Βασίλη Μπισμπίκη: “Έγιναν όλα τόσο γρήγορα που από το σοκ δεν πρόλαβα να σκεφτώ τι μπορεί να πάθει”
18/05/2024 | 12:00
Η Αθηναΐς Νέγκα για Θανάση Αλευρά και Ζερόμ Καλούτα: “Τρικλοποδιά σχεδόν, ήταν έξω από τα νερά τους”
18/05/2024 | 14:30
Λάκης Γαβαλάς για το επίμαχο περιστατικό με τον μοναχό: “Του τράβηξα το μούσι, με φώναξε π…στη μέσα στο αεροπλάνο”
18/05/2024 | 19:00
Σίσσυ Χρηστίδου για την αντιπαράθεση Λιάγκα – Πετρογιάννη: “Ένιωσα τόσο αμήχανα και άσχημα για αυτό το κορίτσι”
18/05/2024 | 11:00
Η Ευσταθία Τσαπαρέλη για την γνωριμία με τον σύζυγο της, Αλέξανδρο Λογοθέτη: “Η ζωή μας έκανε ένα μικρό δωράκι”
18/05/2024 | 12:10
Συνεχίζεται η αυξητική τάση τιμών στην αγορά ακινήτων – Οι Έλληνες και οι ξένοι αγοραστές, οι κατηγορίες ακινήτων
18/05/2024 | 12:30
Μπέττυ Μαγγίρα για Μαρίνα Σάττι: “Ο τρόπος της κάτι δείχνει για την ίδια και τον χαρακτήρα της”
18/05/2024 | 11:15
Τέιλορ Σουίφτ: Μεταβαίνει για συναυλία στη Στοκχόλμη – Ανησυχία για… αύξηση του πληθωρισμού
18/05/2024 | 19:20