• Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου
  • 20:20

Αθήνα

11 oC

ελαφρές νεφώσεις

20 χρόνια μετά, η Γαλλία θέλει ξανά το χρυσάφι της!

Η Γαλλία την Κυριακή θα είναι παρούσα στον μεγάλο τελικό της Μόσχας! Εκεί όπου θα διεκδικήσει το 2ο Παγκόσμιο Κύπελλο στην ιστορία της με αντίπαλο είτε την Αγγλία, είτε την Κροατία.

Γράφει (όχι μαγεμένος από το θέαμα) ο Μιχάλης Τσαμπάς

Από τον πρώτο ημιτελικό... δεν δακρύσαμε. Σαφώς ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, οπότε οι Γάλλοι πήραν αυτό που ήθελαν, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι οι ουδέτεροι ποδοσφαιρόφιλοι όλου του πλανήτη είχαν μεγαλύτερες προσδοκίες. Τόσο από τους νικητές, αλλά πολύ περισσότερο από το Βέλγιο που κόντρα στην Βραζιλία είχε μια σούπερ εμφάνιση, αλλά μάλλον... λύγισε στο άγχος του ημιτελικού και για άλλη μια φορά θα περιοριστεί όπως και το 1986 στην παρουσία ενός μικρού τελικού.

Σε καμία περίπτωση δεν είχε τον έλεγχο, σε καμία περίπτωση τα αστέρια του δεν έδειξαν ότι μπορούν να περάσουν πάνω από τον πήχη, σε καμία περίπτωση οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν άξιζαν κάτι παραπάνω από αυτό που στο τέλος (δεν) πήραν.

Από την άλλη οι «τρικολόρ» με μια... επαγγελματική νίκη, μετά από 12 χρόνια επιστρέφουν σε τελικό για να συναντήσουν το χρυσάφι που πήραν πριν από 20 χρόνια. Τα «χρυσά» πόδια του Ζιρού, του Πογκμπά, του Μπαπέ, του Γκριζμάν δεν μπορούσαν να βρουν την λύση στο γρίφο, την οποία τελικά έδωσε το κεφάλι ενός αμυντικού.

Ο Ουμτιτί θα θυμάται πάντα αυτό το τεμάχιο που έστειλε την χώρα του σε έναν μεγάλο τελικό. Όπως και τα εκατομμύρια των θεατών και τηλεθεατών θα θυμούνται την... παράσταση του Μπαπέ. Ένα 19χρονο παιδί που έβαλε την σφραγίδα του με τα μαγικά του και μας έκανε όλους να ανυπομονούμε για το τι μπορεί να δείξει την Κυριακή, στον αγώνα της ζωής του!

Send this to a friend