Αθήνα

16 oC

σποραδικές νεφώσεις

Αν έχεις Άγιο (Παπ) όλα γίνονται! Κι ο Ολυμπιακός το έκανε...

Οι προπονητές μετά από μεγάλες νίκες ή οδυνηρές ήττες συνηθίζουν να λένε πως όλα τα συναισθήματα πρέπει οι παίκτες να τα βιώνουν αμέσως μετά τον αγώνα μέσα στα αποδυτήρια.

Οι προπονητές μετά από μεγάλες νίκες ή οδυνηρές ήττες συνηθίζουν να λένε πως όλα τα συναισθήματα πρέπει οι παίκτες να τα βιώνουν αμέσως μετά τον αγώνα μέσα στα αποδυτήρια.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Μιχάλης Τσαμπάς

Όταν φεύγουν από αυτά ο... διακόπτης πρέπει να γυρίζει και να σκέφτονται τον επόμενο παιχνίδι, ότι κι αν έχει προηγηθεί. Φαίνεται όμως πως όσο κι αν προσπάθησε ο Μπλατ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού να προσγειώσει τους παίκτες του δεν τα κατάφερε.

Αλλά το σημαντικό είναι ότι δεν το πλήρωσε, αφού ο... από μηχανής Παπανικολάου με ένα απίθανο τρίποντο 2'' πριν την λήξη του αγώνα έστειλε στην παράταση ένα ματς που φάνταζε χαμένο. Εκεί οι Βάσκοι μέχρι να καταλάβουν πως γλίστρησε από τα χέρια τους ένα μεγάλο διπλό μέσα στον Πειραιά είχαν... χάσει το παιχνίδι.

Άλλωστε και μόνο ο ενθουσιασμός αρκούσε στους «ερυθρόλευκους» να πάρουν μια μεγάλη νίκη που τους κράτησε στην 4άδα και έχουν πλέον άλλο «αέρα στα πανιά τους». Ο Ολυμπιακός μπορεί στο ταμείο της βραδιάς να πανηγυρίζει ένα σημαντικό δίποντο, αλλά δεν ήταν καλός κι ενόψει Μαδρίτης (βράδυ Πέμπτης κόντρα στη Ρεάλ) οφείλει να διορθώσει πολλά προκειμένου να μην παρουσιάσει ξανά μια τέτοια εικόνα.

Φυσικά υπάρχουν και ελαφρυντικά. Το εξής ένα και μεγάλο. Ο Ολυμπιακός σε ένα τόσο κομβικό ματς παρουσιάστηκε... εκτός προγράμματος χωρίς τον «πύργο του» που είδε το ματς από το νοσοκομείο.

Ο Νικολά Μιλουτίνοφ με υψηλό πυρετό ήταν κλινήρης αλλάζοντας όλα τα σχέδια του Μπλατ. Όταν σε αυτό ακολουθεί και η κακή εμφάνιση του Σπανούλη (έπαιξε μόνο 11 λεπτά κι είχε 4 πόντους) τότε όταν γυρνάς ένα τέτοιο παιχνίδι θέλει και τύχη, θέλει και ψυχή και τον Ολυμπιακό τον συνόδευσαν και τα δύο στα κρίσιμα τελευταία δευτερόλεπτα. Άλλωστε κάτι τέτοιες νύχτες σφυρηλατούν ακόμη περισσότερο το μέταλλο του νικητή. Αυτή η βραδιά και αυτή η νίκη με τον τρόπο που ήρθε θα μετρήσει πολύ στην οικονομία της βαθμολογίας στην πορεία...

Send this to a friend