• Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου
  • 15:13

Αθήνα

23 oC

αίθριος καιρός

Αν έχεις... Σκόλα διάβαινε! Εμείς δεν έχουμε...

Πήγε στο Παγκόσμιο Κύπελλο στα 39 του χρόνια. Χωρίς να έχει ομάδα. Πήγε απλά για να τιμήσει τα χρώματα της πατρίδας του. Το ένιωσε χρέος.

Πήγε στο Παγκόσμιο Κύπελλο στα 39 του χρόνια. Χωρίς να έχει ομάδα. Πήγε απλά για να τιμήσει τα χρώματα της πατρίδας του. Το ένιωσε χρέος.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Μιχάλης Τσαμπάς

Στον Λουίς Σκόλα κανείς δεν θα έλεγε τίποτα αν αντί να τρέχει και να... χτυπιέται στα παρκέ της Κίνας, είχε πάρει την οικογένειά του για να απολαύσει διακοπές σε κάποιο μαγευτικό και κοσμοπολίτικο νησί του πλανήτη. Είναι εκεί και δικαιώθηκε.

Ο συγκλονιστικός Αργεντίνος σούπερ σταρ κουβάλησε την εθνική του ομάδα, κουβάλησε όλη την χώρα στις πλάτες του και όχι άδικα τα τελευταία 24ωρα ο φίλαθλος κόσμος μιλάει για την πάρτη του. Οι μεγάλοι σούπερ σταρ του μπάσκετ υποκλίνονται στο μεγαλείο του και την προσφορά του. Που φυσικά δεν ολοκληρώθηκε εδώ αφού κόντρα στην Ισπανία (φαβορί του τελικού) το μεσημέρι της Κυριακής θέλει να πάρει και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Αν μπορεί; Φυσικά και μπορεί... Εχει τα κότσια, έχει το πάθος, έχει την κλάση να πετύχει. Προσοχή το ξαναλέμε για να το εμπεδώσουμε. Όλα αυτά τα κάνει στα... 40 παρά κάτι. Και κάπου εδώ αναπόφευκτα γίνεται η σύγκριση με τα όσα βλέπουμε στο ελληνικό μπάσκετ. Τα «βαριά» χαρτιά που με διάφορα προσχήματα παράτησαν νωρίς την εθνική ομάδα.

Μπορεί να τίμησαν, μπορεί να πρόσφεραν, αλλά όταν το άθλημα και η ομάδα που τους έδωσε τόσα πολλά (δόξα, χρήμα, καλή ζωή, υστεροφημία), τους χρειάστηκε, την παράτησαν με διάφορες δικαιολογιές και προσχήματα. Ποιος ξέρει; Όταν κι εμείς βρούμε κάποιον με την θέληση, την αυταπάρνηση, το πείσμα και την αγάπη προς το εθνόσημο, σαν τον Σκόλα ίσως καταφέρουμε να ξαναβρεθούμε σε τοπ επίπεδο. Ως τότε ας ασχολούμαστε με τον Βασιλακόπουλο και τον Σκουρτόπουλο...

Send this to a friend