• Σάββατο, 19 Ιανουαρίου
  • 22:37

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Αντετοκούνμπο: Ένιωθα ότι είμαι ο επόμενος από τη στιγμή που πάτησα το πόδι μου στο NBA - Δεν με ακουμπάει κάποια πίεση

Ο Θανάσης και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο για τέταρτο καλοκαίρι οργάνωσαν ένα Event με στόχο να περάσουν  κοινωνικά μηνύματα ενότητας απέναντι σε κάθε είδους αποκλεισμό. Όλα ξεκίνησαν από το αυθόρμητο κάλεσμα στα Σεπόλια, το 2015!

Ακολούθησαν τα Antetokounbros το 2016 και το 2017, όπου μαζί με το Eurohoops διοργάνωσαν κάτι πολύ… δυνατό κι αυτό αποδεικνύεται από την συμμετοχή του κόσμου, των οικογενειών, κάθε λογής και τάξης ανθρώπων και την απήχηση που έχουν οι πρωτοβουλίες των παιδιών στη κοινωνία και τη νεολαία.

Το καλοκαίρι του 2018 τη σκυτάλη πήρε το 5K Run από τα Σεπόλια ως το Καλλιμάρμαρο Στάδιο σε συνεργασία με τη Nike και την Κιβωτό του κόσμου. Η μέρα ορόσημο ήταν το Σάββατο, 7 Ιουλίου  και η συμμετοχή του κόσμου, η αύρα που υπήρχε και η… συγκινητική σύνδεση του κόσμου με όλα τα αδέλφια Αντετοκούνμπο!

Τα αδέρφια, λίγο πριν από το φετινό ANTETOKOUNBROS 5K RUN ανέτρεξαν στο παρελθόν και ατένισαν το μέλλον με αισιοδοξία. Πέρα από την κοινωνική προσφορά τους, ο Γιάννης και ο Θανάσης τόνισαν ότι δεν πρέπει ποτέ κάποιος να παρατά τα όνειρά του.

-Είναι ελάχιστοι οι παίκτες που έχουν δικό τους παπούτσι στο NBA. Αυτό σε συνδυασμό με το παγκόσμιο εξώφυλλο του 2K σε κάνει μήπως να συνειδητοποιήσεις πώς σε βλέπει το ίδιο το NBA; Άσε τους Έλληνες. Αυτό σου δημιουργεί πίεση; Το γεγονός ότι αυτοί νιώθουν πως είσαι ο επόμενος; Ο εκλεκτός;

Γιάννης: “Ένιωθα ότι είμαι ο επόμενος από τη στιγμή που πάτησα το πόδι μου στο NBA. Δεν με ακουμπάει κάποια πίεση”.

Θανάσης: “Το θέμα είναι όταν κάνεις τη δουλειά που κάνουμε καθημερινά, κάθε καλοκαίρι, κάθε χειμώνα, αποκτάς την αυτοπεποίθηση. Όταν δουλεύεις από το πρωί μέχρι το βράδυ, δεν γίνεται να μην έχεις αυτοπεποίθηση και να μην λες ότι εγώ θα έρθω εδώ και θα κάνω αυτό που πρέπει να κάνω, ώστε να φθάσω στο επίπεδο που θέλω, οπότε δεν υπάρχει πίεση”.

Γιάννης: “Ξέρεις πότε υπάρχει πίεση; Όταν δεν έχεις να φας. Εκεί υπάρχει πίεση. Αν είσαι ο επόμενος ή ο μεθεπόμενος, δεν είναι πίεση αυτό. Το πιο σημαντικό, αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι δεν έχει υπάρξει ξανά μη-Αμερικανός παίκτης με δικό του Signature παπούτσι με τη Nike. Αυτό που θέλω να πω είναι πως όλα τα όνειρα θα τα πετύχεις, αν δουλέψεις σκληρά, τα πιστέψεις και δεν τα παρατήσεις. Υπάρχουν και κακές ημέρες, δεν είναι πάντα όλα μέλι-γάλα, αλλά αν τα πιστέψεις, θα τα πετύχεις”.

Πηγή: eurohoops.net

Send this to a friend