Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Αποφεύγουν την τιμωρία ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για τα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας

Απομακρύνεται, όπως όλα δείχνουν, ο κίνδυνος επιβολής ποινής τόσο στον ΠΑΟΚ, όσο και στην ΑΕΚ σχετικά με τα επεισόδια που συνέβησαν το περασμένο Σάββατο πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι παρατηρητές του αγώνα, κ.κ. Ντάσιος, Κάρτσακλας και Φωτεινός, έχουν καταγράψει αρκετά στοιχεία που θα φέρουν τις δύο ΠΑΕ απολογούμενες στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, ωστόσο από όσα έχουν αναφέρει δεν προκύπτει ότι κινδυνεύουν με αφαίρεση βαθμών ή τιμωρία έδρας, παρά μόνο με βαριά πρόστιμα.

Σύμφωνα με τους παρατηρητές, οι ρίψεις φωτοβολίδων και άλλων αντικειμένων, που δεν προκάλεσαν ούτε καν προσωρινή διακοπή στον αγώνα ή που δεν προκάλεσαν τραυματισμό, δεν επιφέρουν αυστηρότητες τιμωρίες από πρόστιμο. Όσο για την εισβολή των οπαδών του ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο, δεν έχει καταγραφεί βιαιοπραγία κατά προσώπων ή φθορά ιδιοκτησίας, που αναφέρονται ρητώς ως προϋποθέσεις για ποινές αφαίρεσης βαθμών ή έδρας. Οι δύο ΠΑΕ δεν απειλούνται με τιμωρία κεκλεισμένων των θυρών ούτε για τα καπνογόνα, αφού είναι υπότροπες, αλλά όχι δις υπότροπες στο θεσμό του Κυπέλλου και δεν προσμετρώνται τα αντίστοιχα παραπτώματα στο πρωτάθλημα.

Εκκρεμεί η έκθεση της αστυνομίας, που λειτουργεί συμπληρωματικά σε αυτή των παρατηρητών, για να έχουμε πληρέστερη και ασφαλέστερη εικόνα. Αν, όπως όλα δείχνουν, δεν έχουν καταγραφεί επεισόδια εντός του χώρου ευθύνης των δύο ΠΑΕ ή εντός αυτών δεν υπάρχει τραυματισμών ή εκτεταμένες φθορές, τότε δεν υπάρχει κίνδυνος τιμωρίας για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Send this to a friend