Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Αποθέωση για Τσιτσιπά- Σάκκαρη: «Μεταμόρφωσαν το ελληνικό τένις»

«Το δυναμικό δίδυμο Τσιτσιπάς και Σάκκαρη που μεταμόρφωσε το ελληνικό τένις».

«Το δυναμικό δίδυμο Τσιτσιπάς και Σάκκαρη που μεταμόρφωσε το ελληνικό τένις».

Αυτός είναι ο τίτλος του αφιερώματος της ιστοσελίδας tennis.com, στους δύο Έλληνες πρωταθλητές, με αφορμή τα επιτεύγματα και την υψηλή θέση που πέτυχαν στην καριέρα τους στην παγκόσμια κατάταξη.

«Το τένις, σπάνια είχε έναν κορυφαίο παίκτη από την Ελλάδα. Τώρα, έχει δύο, με τον Στέφανο Τσιτσιπά και τη Μαρία Σάκκαρη να έχουν πλέον τις υψηλότερες θέσεις στην καριέρα τους στην παγκόσμια κατάταξη. Και οι δύο έφτασαν στα ημιτελικά της Ρώμης, έχοντας επίσης κερδίσει τίτλους την ίδια εβδομάδα στο Εστορίλ και στο Ραμπάτ, αντίστοιχα. Ο Τσιτσιπάς, 20 ετών, βρίσκεται στο Νο 6 στην κατάταξη ATP, ενώ η Σάκκαρη είναι στο Νο 29 στην κατάταξη WTA», αναφέρει χαρακτηριστικά το αφιέρωμα.

Στη συνέχεια, αναφέρεται σε δηλώσεις του Τσιτσιπά στη Ρώμα, στις οποίες ο Έλληνας πρωταθλητής είπε για εκείνον και την Μαρία Σάκκαρη, πως νιώθει σαν να είναι το δυναμικό δίδυμο που προέρχεται από την Ελλάδα, εμπνέοντας μικρά παιδιά και γενικά ανθρώπους, που θέλουν να παίξουν τένις, τονίζοντας ότι «γνωρίζει ο ένας τον άλλον για πολύ καιρό, παίζοντας μαζί στο Κύπελλο Hopman».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη έχουν ακόμη μία πρόκληση μπροστά τους. Το φημισμένο γκραν σλαμ του Roland Garros, το οποίο ξεκινά την Κυριακή (26/5) στο Παρίσι. Οι δύο τους έχουν τις ικανότητες να προχωρήσουν στο τουρνουά, αν και σημαντικό ρόλο θα παίξουν και οι κληρώσεις που θα έχουν μέσα στην εβδομάδα.

Send this to a friend