Αθήνα

26 oC

αίθριος καιρός

Ας είναι η διάθεση μια σπίθα για να ανάψει ξανά η φλόγα της εθνικής!

Ούτε ο… Πεπ Γουαρδιόλα δεν θα μπορούσε σε ένα τόσο μικρό διάστημα να κάνει θαύματα. Πόσο μάλλον ο Άγγελος Αναστασιάδης, παρά την δεδομένη καλή του σχέση με την… ανώτερη δύναμη.

Ούτε ο… Πεπ Γουαρδιόλα δεν θα μπορούσε σε ένα τόσο μικρό διάστημα να κάνει θαύματα. Πόσο μάλλον ο Άγγελος Αναστασιάδης, παρά την δεδομένη καλή του σχέση με την… ανώτερη δύναμη.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Μιχάλης Τσαμπάς

Κανείς όμως δεν είχε τέτοια απαίτηση. Μια ομάδα που επί τρεις μήνες... δεν βλέπεται, δεν υπήρχε περίπτωση μέσα σε λίγες μέρες να γίνει ένα σύνολο που θα συνδυάζει και αποτελέσματα και (αυτό που κυρίως λείπει) θέαμα.

Όμως όπως σοφά λέει ο λαός «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Σημασία έχει πως ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός με σύμμαχο την τύχη (την είχαμε βουνό στην φάση του αυτογκόλ των Φινλανδών) ξεκίνησε με το δεξί στον πάγκο της εθνικής Ελλάδος κι έτσι τουλάχιστον πήραμε μια νίκη που πάντως απλά ήταν γοήτρου, καθώς χρειάζονταν κι ένα δεύτερο γκολ ώστε να μείνουν ακέραιες οι ελπίδες για πρώτη στον όμιλο του Nations League.

Πλέον με το Κυριακάτικο ματς να είναι αδιάφορο το μυαλό όλων πάει στα προκριματικά του Μαρτίου. Τότε η εθνική πρέπει να παρουσιάσει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο, να παρουσιαστεί ένα ανταγωνιστικό σύνολο, μια φρεσκαρισμένη ομάδα που θα έχει κίνητρο, που θα γυαλίζει το μάτι όλων, που θα βγάζει φλόγα και το κυριότερο που θα επιστρέψει στις μεγάλες διοργανώσεις. Αυτές που τόσο μας λείπουν τα τελευταία χρόνια, αφού (κακά τα ψέματα) είχαμε καλομάθει...

ΣΧΕΤΙΚΑ

Αν θέλουμε να κρατήσουμε κάτι από μια νίκη που άφησε γλυκόπικρη γεύση είναι η διάθεση. Τόσο τα παλιά, όσο και τα νέα πρόσωπα έδειξαν πως θέλουν να κάνουν μια νέα αρχή. Να αφήσουν πίσω το...γκρίζο, την μαυρίλα των περασμένων μηνών και να ξαναβγάλουν στον ποδοσφαιρικό αφρό την εθνική Ελλάδος. Μπορούν, το ταλέντο υπάρχει, οι παραστάσεις από τα μεγάλα πρωταθλήματα υπάρχουν, χρόνος πλέον υπάρχει, ας το κάνουν. Μπορεί ένα εύκολο στοίχημα όπως αυτό του Nations League να χάθηκε επίσης εύκολα, αλλά υπάρχει μπροστά η μεγάλη εικόνα των προκριματικών του Euro.

Eκεί περιθώρια για... κουβά δεν υπάρχουν!

Send this to a friend