• Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου
  • 18:58

Αθήνα

12 oC

ελαφρές νεφώσεις

Αχιλλέας: Αυτός είναι ο κουφός γάτος- «μάντης» του Μουντιάλ

Επίσημο «προγνώστη» του Παγκοσμίου Κυπέλλου από το ζωικό βασίλειο θα έχουμε και στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Πρόκειται για τον Αχιλλέας, έναν λευκό και κουφό γάτος του Ερμιτάζ. Προέβλεψε, μάλιστα, την Τετάρτη, ότι η Ρωσία θα αναδειχθεί νικήτρια στον αγώνα που θα δώσει την Πέμπτη, στην πρεμιέρα του Μουντιάλ απέναντι στη Σαουδική Αραβία, που θα διεξαχθεί στη Μόσχα.

Αφού δίστασε για μερικά δευτερόλεπτα, ο Αχιλλέας, εξέχον μέλος της διάσημης, ιστορικής αγέλης που προστατεύει το μουσείο από τα τρωκτικά, επέλεξε τελικά το κουτί που έφερε τη ρωσική σημαία, αντί για εκείνο με τη σαουδαραβική.

«Ο Αχιλλέας έχει ήδη εξοικειωθεί με το κοινό και δεν αισθάνεται στρεσαρισμένος», εξήγησε η Άννα Κοντρατίεβα, η κτηνίατρος που φροντίζει τους τετράποδους ενοίκους του Ερμιτάζ.

Ο συγκεκριμένος γάτος επελέγη για τη θέση του «μάντη» επειδή είναι κουφός και επομένως δεν θα τρομάζει από τον θόρυβο που υπάρχει γύρω του.

Ο Αχιλλέας δεν είναι το πρώτο ζώο που προσπαθεί να κερδίσει φήμη ισάξια με του Πάουλ, του γνωστότερου χταποδιού στον κόσμο. Να θυμίσουμε ότι ο ο Πάουλ μάντεψε σωστά όλα τα αποτελέσματα της εθνικής ομάδας της Γερμανίας στο Μουντιάλ του 2010, στη Νότια Αφρική. Προέβλεψε μάλιστα και την ήττα της ομάδας από την Ισπανία στα ημιτελικά.

Και σε άλλες πρόσφατες διοργανώσεις Παγκοσμίων Κυπέλλων ζώα έχουν κάνει… προγνωστικά σε αναμετρήσεις. Το ινδικό χοιρίδιο Μαντάμ Σίβα και το βρετανικό πιράνχα Πελέ, που προσπάθησαν επίσης να προβλέψουν σωστά τα αποτελέσματα άλλων αγώνων τα επόμενα χρόνια, μετά τον θάνατο του Πάουλ, δεν είχαν την ίδια επιτυχία.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Send this to a friend