• Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου
  • 01:32

Αθήνα

10 oC

ελαφρές νεφώσεις

Οργισμένη αντίδραση του Νίκου Οικονόμου μετά από παιδικό αγώνα μπάσκετ

ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΣΚΟΡ 126-13!

Ο Νίκος Οικονόμου αντέδρασε οργισμένα μέσω ανάρτησής του στο Facebook έπειτα από το αποτέλεσμα αγώνα μεταξύ παιδικών ομάδων μπάσκετ.

Ο Νίκος Οικονόμου αντέδρασε οργισμένα μέσω ανάρτησής του στο Facebook έπειτα από το αποτέλεσμα αγώνα μεταξύ παιδικών ομάδων μπάσκετ.

Ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής, προπονητής της ανδρικής ομάδας και υπεύθυνος Ακαδημιών της ομάδας του Ερμή Σχηματαρίου αντέδρασε οργισμένα για τη διαφορά 113 πόντων στον αγώνα της ομάδας παίδων, στέλνοντας το δικό του μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Η ομάδα παίδων του Ερμή Σχηματαρίου γνώρισε μία βαριά ήττα με 126-13, γεγονός που προκάλεσε τη σφοδρότατη αντίδραση του Νίκου Οικονόμου.

Ο προπονητής της ανδρικής ομάδας, αλλά και υπεύθυνος των Ακαδημιών του Ερμή Σχηματαρίου (αλλά και του Κορωπίου) προχώρησε σε μία μακροσκελή τοποθέτηση, καυτηριάζοντας το φαινόμενο που εμφανίζεται στις μικρές ηλικίες και αντιτίθεται με τις αρχές και τα ιδεώδη που προάγει ο αθλητισμός.

Συγκεκριμένα, έγραψε: «Είμαστε μια καινούργια ακαδημία μπάσκετ στο Σχηματάρι. Έχουμε πάρα πολλά παιδιά και αυτό είναι κάτι ενθαρρυντικό. Δεν είναι όλα παίδες, αλλά υπάρχουν και παμπαίδες, αν δεν ήταν υποχρεωτική η συμμετοχή δεν θα κατεβαίναμε σε αγωνιστικό τμήμα ακόμα. Σίγουρα υπάρχουν ομάδες που είναι καλύτερες στα τμήματα των ακαδημιών, αλλά είναι απίστευτο να βλέπω παιδιά να πιέζουν 40 λεπτά σε ένα παιχνίδι που παίζουν ακόμη και με μικρότερες ηλικίες και να κερδίζουν με σκορ όπως πρόσφατα αντίπαλος που επικράτησε των παίδων του Ερμή Σχηματαρίου, της δικής μας ομάδας με 126-13! Είναι ντροπή! Και μάλιστα να πανηγυρίζεται αυτό από τους προπονητές και τους γονείς της νικήτριας ομάδας».

Αυτή ήταν η αρχική του τοποθέτηση, για να προσθέσει σχετικά με την μεγάλη σε έκταση ήττα της ομάδας παίδων: «Ένα έχω να πω: Είμαι περήφανος για τα δικά μας παιδιά και την προσπάθεια που έκαναν. Θα μπορούσαμε να μην κατέβουμε επειδή έχει ξανασυμβεί κάτι ανάλογο και να χάσουμε με 20-0, αλλά εγώ ζήτησα ως υπεύθυνος των ακαδημιών του Ερμή Σχηματαρίου να παίξουμε το παιχνίδι. Όπως έχω μάθει εγώ το μπάσκετ, υπάρχει η νίκη, υπάρχει η ήττα, αλλά πάνω απ' όλα υπάρχει ο σεβασμός στον αντίπαλο και ειδικά όταν μιλάμε για παιδιά. Έχω παρακολουθήσει προγράμματα ακαδημιών σε Ισπανία, Ιταλία, Ρωσία, έχω παρακολουθήσει σεμινάρια και τον τρόπο λειτουργίας τεράστιων συλλόγων όπως η Μπαρτσελόνα και ξέρετε κάτι; Δεν επιτρέπεται εκεί να κερδίζεις πάνω από 20 πόντους.. Κάποιοι μαθαίνουν το μπάσκετ στα παιδιά με τον πιο αντιπαιδαγωγικό τρόπο και για μένα είναι ντροπή. Κανονικά σε τέτοιους ανθρώπους θα πρέπει να απαγορεύεται η είσοδος στα γήπεδα του μπάσκετ».

Για να καταλήξει, λέγοντας: «Τι επιτυγχάνεις, πιέζοντας σε όλο το γήπεδο και κερδίζοντας με 126-13 ένα παιχνίδι παίδων; Το μόνο που καταφέρνεις είναι να ισοπεδώνεις παιδιά 13-14 ετών που έρχονται στο μπάσκετ για να το αγαπήσουν και να περάσουν καλά. Γι' αυτό πιστεύω ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν πρέπει να μπαίνουν στο γήπεδο, πρέπει να τους απαγορευτεί η είσοδος».

Πράγματι, δυστυχώς,  αποτελεί συχνό φαινόμενο στους αγώνες των τμημάτων υποδομής διαφόρων ομάδων να υπάρχουν διαφορές 40, 50, 60 και βάλε πόντων και αυτά τα αποτελέσματα να πανηγυρίζονται από παιδιά και γονείς!

Send this to a friend