Αθήνα

19 oC

ελαφρές νεφώσεις

Χάναμε από τον φόβο μας, «κερδίσαμε» με το θάρρος μας...

«Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» έλεγε κάποτε ο Γιώργος Παπανδρέου. Από τότε αυτό το σύνθημα το χρησιμοποίησε… κόσμος και κοσμάκης.

«Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» έλεγε κάποτε ο Γιώργος Παπανδρέου. Από τότε αυτό το σύνθημα το χρησιμοποίησε… κόσμος και κοσμάκης.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Μιχάλης Τσαμπάς

Όχι μόνο στην πολιτική αλλά και σε διάφορες εκφάνσεις της καθημερινότητας. Ποιος ξέρει; Είναι πιθανό να ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε και στα ελληνικά αποδυτήρια στο ημίχρονο του αγώνα με την Βοσνία στη Ζένιτσα. Το πρώτο ημίχρονο και για την ακρίβεια το πρώτο εφιαλτικό 20λεπτο ήμασταν στο... βουλιάζουμε.

Πριν το καταλάβουμε καλά-καλά η εθνική Ελλάδος ήταν πίσω στο σκορ με 2-0, κινδύνευε να φάει περισσότερα και παρουσίαζε εντός αγωνιστικού χώρου ένα σύνολο που δεν ήξερε που πατάει και που βρίσκεται. Μπορεί η βραδιά να έβγαλε ένα σούπερ αποτέλεσμα στο φινάλε της, αλλά καλό είναι τούτη την ώρα της χαράς να μην κρύβουμε τα άσχημα κάτω από το χαλάκι.

Και το αρχικό στήσιμο δεν ήταν στα «υπέρ» του Άγγελου Αναστασιάδη. Μια ομάδα φουλ αμυντικογενή που έβγαλε... φόβο κι έκανε τον αντίπαλο να νιώθει «ψηλότερος» από όσο μπόι έχει. Και η Βοσνία δεν είχε ούτε το μπόι της Βραζιλίας, ούτε της Γερμανίας, ούτε της Γαλλίας. Βοσνία ήταν, Βοσνία είναι και το έδειξε ειδικά στο φινάλε όταν... έχασε τα αυγά και τα καλάθια από το ωραίο ποδόσφαιρο της Ελλάδας και παίκτες όπως ο Τζέκο έκαναν... χασομέρια για να μην χάσουν και το ματς!

Η εμφάνιση του 2ου ημιχρόνου ήταν 100% στο «αλλάζουμε». Άλλη εντελώς ομάδα, άλλη ψυχολογία, άλλο πάθος για να μην χαθεί το ματς. Και φυσικά εδώ πιστώνεται το μεγάλο μερίδιο ο ομοσπονδιακός τεχνικός που με τις αλλαγές του... γύρισε το ματς κάτι που φάνηκε και με την γκολάρα του Κολοβού.

Όπως κι αν έχει ένα Χ στην Βοσνία είναι μεγάλο αποτέλεσμα, ειδικά όταν η Ελλάδα βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0. Στο ταμείο της συνέχειας, στον μακρύ δρόμο προς το Euro2020 δεν αποκλείεται αυτή η επαναφορά, έστω κι αν δεν ήταν ολική, αυτό το βράδυ του Μαρτίου στην Ζένιτσα ίσως απόδειχθεί και λυτρωτικό!

Send this to a friend