Αθήνα

16 oC

σποραδικές νεφώσεις

Έδιωξαν Έλληνες φιλάθλους από το Melbourne Park - Σάκκαρη:«Έχω διαφορετικό γούστο από τον Στέφανο!»

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην ελληνική κοινότητα της Μελβούρνης η απόφαση της ασφάλειας του Melbourne Park να διώξει από τις εγκαταστάσεις του Έλληνες φιλάθλους.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην ελληνική κοινότητα της Μελβούρνης η απόφαση της ασφάλειας του Melbourne Park να διώξει από τις εγκαταστάσεις του Έλληνες φιλάθλους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες όλα συνέβησαν λίγα λεπτά μετά από την ολοκλήρωση του αγώνα της Σάκκαρη με την Χιμπίνο.

Μερίδα Ελλήνων φιλάθλων αναγκάστηκε να φύγει εκτός του πάρκου με απόφαση της ασφάλειας χωρίς ακόμη να έχει γίνει γνωστή η αιτία της απόφασης.

Πολλοί είναι εκείνοι που καταγγέλλουν ρατσιστική συμπεριφορά της αστυνομίας.

Η Σάκκαρη δήλωσε για τους Έλληνες φιλάθλους: «Ήταν εξαιρετικοί. Σέβονταν τον αντίπαλο. Σταματούσαν όταν έπρεπε, με υποστήριζαν με πολύ ωραίο τρόπο. Είναι η αγαπημένη μου ατμόσφαιρα, είμαι πολύ χαρούμενη που τους είχα στο πλευρό μου. Σεβάστηκαν τον αντίπαλο στο μέγιστο. Σταματούσαν όταν έπρεπε, δεν φώναζαν για παράδειγμα στα double faults ή στα λάθη. Το μόνο που φώναζαν ήταν break, break, break, αλλά αυτό το κάνουν όλοι. Εγώ είμαι εντάξει, είναι πολύ καλοί».

Για όσα είπε ο Τσιτσιπάς: «Δεν είδα το ματς του Στέφανου. Έμαθα τι είπε και το καταλαβαίνω. Καθένας έχει διαφορετικό γούστο, είναι επιλογή του».

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς δήλωσε ότι οι Έλληνες φίλαθλοι ξεπέρασαν τα όρια κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Σαλβατόρε Καρούζο.

Για τα συνθήματα κατά των Σκοπίων: «Έχουν μεγάλο πατριωτισμό, οπότε δίνουν μεγαλύτερο βάρος σε ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Το καταλαβαίνω, διότι νιώθουν πιο Έλληνες από εμάς, το οποίο είναι ωραίο. Δεν είναι κάτι παράνομο».

Για το ενδεχόμενο να αποκλειστούν: «Θα ήταν πολύ διαφορετικό αν έπαιζα εδώ χωρίς αυτούς. Μου αρέσει πολύ, με κάνει να παίζω ακόμα καλύτερα, πωρώνομαι περισσότερο και γι’ αυτό είναι από τα αγαπημένα μου τουρνουά. Ελπίζω να μη συμβεί, να συνεχίσουν να έρχονται στα ματς μας και να μας ενισχύουν».

Send this to a friend