Αθήνα

20 oC

ελαφρές νεφώσεις

Το ίδιο επικίνδυνος ο «κάθε Πασχαλάκης» της χειρονομίας, με τον «κάθε οπαδό» της φωτοβολίδας!

Συνέβησαν στα δύο πρόσφατα εκτός έδρας ματς του ΠΑΟΚ σε Νέα Σμύρνη και Ηράκλειο. Πιθανότατα τυχαία. Θα μπορούσαν να γίνουν σε ματς του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ, του Παναθηναϊκού, του Άρη. Οποιασδήποτε ομάδας, οποιασδήποτε εξέδρας… 

Γράφει ο Μιχάλης Τσαμπάς

Ο παρονομαστής είναι ο ίδιος. Η βλακεία που όπως σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητάς μας είναι αήττητη. Δυστυχώς είναι αήττητη, για την ακρίβεια, όσο μεγάλη κι αν είναι η προσπάθεια καταπολέμησης της.

Στην Νέα Σμύρνη ένας ανεγκέφαλος οπαδός στα καλά καθούμενα άναψε μια φωτοβολίδα και την πέταξε 20-30 μέτρα πιο δίπλα του σε εξέδρα γεμάτη κόσμο.

Ο Άγιος Ανδρέας, η εκκλησία που είναι στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου μάλλον έκανε… το θαύμα του και δεν κλαίγαμε όλοι μαζί εκείνο το βράδυ. Με δάκρυα κροκοδείλια βέβαια όπως συνηθίζεται στις περιπτώσεις αυτές μέχρι να ξεχάσουμε.

Στο Ηράκλειο το απόγευμα του Σαββάτου, δεν ήταν οπαδός αυτός που…  άναψε το φυτίλι, αλλά ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που επέδειξε οπαδική συμπεριφορά. Ελαφρυντικά υπάρχουν.

Όταν ακούς τα εξ’ αμάξης από την εξέδρα και οι σφυγμοί είναι στο κόκκινο μπορεί και να αντιδράσεις.

Υπάρχει όμως και ο αντίλογος που λέει «όχι δικαιολογία δεν υπάρχει γιατί ο επαγγελματίας πληρώνεται παχυλά και για να είναι μέσα στο γήπεδο ευπρεπής και να συγκρατεί τα νεύρα του».

Να μην έχει δηλαδή την συμπεριφορά ενός ανεγκέφαλου της εξέδρας. Γιατί δυστυχώς οι χειρονομίες και οι ύβρεις του «κάθε Πασχαλάκη» είναι περισσότερο επικίνδυνες όσο αφορά την ομαλή διεξαγωγή ενός αγώνα ή (επειδή βρισκόμαστε στην Ελλάδα) κι ολόκληρου του πρωταθλήματος. Εστω κι αν είμαστε ακόμη στην 3η αγωνιστική μακάρι να είναι η τελευταία βλακεία ποδοσφαιριστή που είδαμε για φέτος…

Ευτυχώς ο ΠΑΟΚ έστω κι ανεπίσημα φρόντισε να καταδικάζει αμέσως την ενέργεια του τερματοφύλακα, ενώ και ο ίδιος στο φινάλε του αγώνα ζήτησε συγγνώμη.

Γιατί το μπαρούτι δεν θέλει και πολύ για να εκραγεί και να χαθεί ο έλεγχος.

Send this to a friend