Αθήνα

17 oC

ελαφρές νεφώσεις

Εθνική Ελλάδας: Αχτίδες ελπίδας σε... λευκό τοπίο!

Όποιος βρέθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο και είχε λίγο χρόνο για… σκότωμα, άνετα θα μπορούσε να μετρήσει έναν προς έναν όλους όσοι βρήκαν το κουράγιο και έδωσαν το παρών στην αναμέτρηση της Εθνικής Ελλάδος με την Βοσνία.

Όποιος βρέθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο και είχε λίγο χρόνο για… σκότωμα, άνετα θα μπορούσε να μετρήσει έναν προς έναν όλους όσοι βρήκαν το κουράγιο και έδωσαν το παρών στην αναμέτρηση της Εθνικής Ελλάδος με την Βοσνία.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Μιχάλης Τσαμπάς

Τον μαγικό αριθμό «1000» δύσκολα θα τον επικαλούνταν, αφού μπορεί να ήταν και τριψήφιος ο αριθμός των φιλάθλων που βρέθηκαν στα καθίσματα του αχανούς ΟΑΚΑ. Ενδεικτική αυτή η εικόνα ή για την ακρίβεια και αυτή η εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στην Εθνική ομάδα.

Συνθήκες διάλυσης, ντροπιαστικές κινήσεις από την Ομοσπονδία και όλα όσα οδήγησαν μια ομάδα που μας γέμιζε περηφάνια, τώρα να την λυπούνται οι πάντες. Ας ελπίσουμε ότι αυτές οι καλύτερες μέρες που περιμένουμε όλοι δεν θα αργήσουν να ξαναέρθουν.

Η εμφάνιση κόντρα στην Βοσνία, μας θύμισε κάτι από τα παλιά. Και ήρθε μια νίκη που με τόσες τελικές την δικαιούμασταν 100%! Θα ήταν κρίμα να μην βάφονταν γαλανόλευκοι αυτοί οι τρεις βαθμοί έστω και γοήτρου! Μια εξαιρετική εθνική ομάδα, στην καλύτερη βραδιά της στα συγκεκριμένα προκριματικά άφησε μια... αχτίνα ελπίδας.

Παίκτες που είχαν όρεξη, παίκτες που έπαιξαν με πάθος, παίκτες που έβγαλαν πολλές τελικές, παίκτες που εν πολλοίς δικαίωσαν τον Φαν' τ Σιπ για τις επιλογές και τα πειράματά του. Άλλωστε το γεγονός ότι βαθμολογικά η ομάδα είναι αδιάφορη, του δίνει δικαίωμα για τέτοιου είδους... ελευθερίες.

Μακάρι τα όσα είδαμε κόντρα στους Βόσνιους να μην είναι απλά ένα πυροτέχνημα της μιας νύχτας, αλλά να είναι μια εικόνα από τα προσεχώς. Να είναι το πρώτο μεγάλο σύνθημα για το πολυαναμενόμενο restart που τόσα χρόνια, σε τόσες προκριματικές φάσεις ψάχνουμε από το 2014 και μετά.

Μακάρι όσοι βρέθηκαν στο χορτάρι του ΟΑΚΑ, αλλά και όσοι είναι εν ενεργεία διεθνείς αλλά δεν βρέθηκαν στις συγκεκριμένες κλήσεις του Ολλανδού να κατάλαβαν πως πρώτα από όλα αδικούς τους ίδιους τους εαυτούς τους και εν συνεχεία φυσικά την εθνική Ελλάδος. Αν αυτό έγινε κατανοητό τότε βάσιμα μπορούμε να ελπίζουμε και σε καλύτερα αποτελέσματα, αλλά κυρίως σε αναμετρήσεις με περισσότερο κόσμο που θα ξαναγαπήσει την ομάδα!

Send this to a friend