• Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου
  • 17:49

Αθήνα

14 oC

σποραδικές νεφώσεις

Εθνική Ελλάδας: «Κάτω η μπάλα» για να ξαναδούμε μπάλα!

Το χαρτί της στατιστικής έγραψε πως η Ελλάδα κόντρα στην Βοσνία έκανε 25 τελικές προσπάθειες!!! Τεράστιος αριθμός αν μιλάμε για την Γερμανία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Αγγλία.

Το χαρτί της στατιστικής έγραψε πως η Ελλάδα κόντρα στην Βοσνία έκανε 25 τελικές προσπάθειες!!! Τεράστιος αριθμός αν μιλάμε για την Γερμανία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Αγγλία.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Μιχάλης Τσαμπάς

Όταν μιλάμε για την Ελλάδα απλά ο αριθμός είναι… από άλλο πλανήτη. Τα τελευταία χρόνια η εθνική ομάδα για να καταγράψει 25 τελικές έπρεπε να παίξει 10-15 αγώνες. Και πάλι ασθμαίνοντας μπορεί να έφτανε συνολικά σε αυτό τον αριθμό. Και ξαφνικά το πέτυχε μόλις σε ένα ματς και με αντίπαλο την Βοσνία. Μπορεί να μην είναι η άμυνα της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, αλλά δεν είναι και το Γιβραλτάρ!

Αυτό που έγινε το βράδυ της Τρίτης στο Ολυμπιακό Στάδιο δεν σημαίνει ότι θα ισχύει για κάθε παιχνίδι της εθνικής στο εξής. Ξαφνικά δεν πρόκειται να γίνουμε το παράδειγμα του επιθετικού ποδοσφαίρου, ούτε έχουμε το υλικό για να παρουσιάζεται συνεχώς ένα φουλ επιθετικό σχήμα. Έγινε όμως σίγουρα από τον Φαν’τ Σιπ μια καλή αρχή για να δούμε κι αυτό τον τρόπο παιχνιδιού. Όχι μόνο ταμπούρι, όχι μόνο σφιχτή άμυνα, αλλά και επιθετικό πνεύμα με ομάδες ίδιας ή και μικρότερης δυναμικότητας. Σε ματς που είναι απαιτούμενο να τα… καθαρίσεις από νωρίς για να μην έχεις άγχος.

Ο Ολλανδός προπονητής ούτε Ρεχάγκελ, ούτε Σάντος θα γίνει σε μια βραδιά. Εχει χιλιόμετρα να κάνει και ψωμιά να φάει. Έχει όμως θετικό πρόσημο η ως τώρα παρουσία του στο τιμόνι της εθνικής. Έχει ένα πλάνο, ένα σχέδιο, έχει μια λογική όλο αυτό που κάνει. Ψάχνεται, ρισκάρει, δεν φοβάται τι θα ακούσει, τι θα γραφτεί, τι θα του μεταφέρουν. Μένει να δούμε και την συνέχεια.

Προφανώς και μας γοήτευσε που μετά από χρόνια είδαμε μια εντυπωσιακή εμφάνιση της Ελλάδας έστω και σε αγώνα χωρίς κίνητρο. Όμως για να υπάρξει και συνέχεια χρειάζεται η… μπάλα να είναι χαμηλά. Ο υπέρμετρος ενθουσιαμός, που διαθέτουμε μπόλικο ως λαός, ποτέ δεν έκανε καλό.

Send this to a friend