Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Εθνική Ελλάδας: Ο φόβος που φυλάει τα έρμα και… σκέψεις για το ταξίδι στην Ιταλία!

Ένα ποτήρι με νερό έως τη μέση, είναι θέμα οπτικής πως θες να το δεις. Άλλος το βλέπει μισογεμάτο κι άλλος λέει ότι είναι μισοάδειο.

Ένα ποτήρι με νερό έως τη μέση, είναι θέμα οπτικής πως θες να το δεις. Άλλος το βλέπει μισογεμάτο κι άλλος λέει ότι είναι μισοάδειο.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Μιχάλης Τσαμπάς

Κάπως έτσι ήταν και η εμφάνιση της εθνικής Ελλάδος στο Ολίμπικο της Ρώμης κόντρα στην Ιταλία. Αν σκεφτεί κανείς τα… σενάρια για «πεντάρες», «εξάρες» και «εφτάρες» που λέγονταν και γράφονταν πριν το ματς, ειδικά μετά τις κλήσεις του Τζον Φαν’τα Σιπ τότε το τελικό 2-0 υπέρ της Σκουάντρα Αντζούρα θυμίζει το ανέκδοτο με το «ευτυχώς δεν πάθαμε και τίποτα».

Ήττα με νορμάλ σκορ, που ήρθε με ένα χαζό πέναλτι του Μπουχαλάκη και μια κόντρα στον Γιαννούλη, που ήρθε προς το τέλος του αγώνα και… όλα καλά. Αυτή είναι η μία ανάγνωση της αναμέτρησης, από την οποία στην ουσία η Ελλάδα δεν ζητούσε τίποτα, αφού ακόμη και οι ελάχιστες ελπίδες πρόκρισης έχουν από καιρό κάνει… φτερά.

Από την άλλη όμως τι «κέρδισε» η εθνική μας ομάδα από την περιπέτεια στην «αιώνια πόλη»; Τι κρατάει ο Ολλανδός ομοσπονδιακός τεχνικός από το ταξίδι στην Ιταλία; Το ταμπούρι με το οποίο η Ελλάδα αμύνθηκε σχεδόν σε όλο το ματς είναι ένα πλάνο που μπορούμε να χτίσουμε; Δεκτό ότι «φύλαγε τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά», αλλά αυτό ήταν το ζητούμενο από την συγκεκριμένη αναμέτρηση;

Επίσης τα νέα πρόσωπα που πήρε μαζί του ο προπονητής έπεισαν πως έχουν θέση σε αυτή την νέα προσπάθεια της εθνικής, ώστε να πλαισιωθούν από τις παλιές καραβάνες. Το βέβαιο είναι ότι το Σαββατόβραδο δεν έκανε τον γύρο της Ευρώπης μια ντροπιαστική ήττα της εθνικής.

Υπό αυτή την έννοια… αποστολή εξετελέσθη. Αλλά τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να γίνει και η αποτίμηση, αν υπάρχει αληθινό κέρδος από τα όσα είδαμε στη Ρώμη ή απλά λειτούργησε το αισθητήριο της αυτοσυντήρησης ώστε να αποτραπεί κάποιος διασυρμός που θα έκανε ακόμη μεγαλύτερη την κρίση στην εθνική ομάδα.

Send this to a friend