Αθήνα

13 oC

βροχοπτώσεις μέτριας έντασης

Εθνική Ελλάδος: Ο «μεγάλος αντίπαλος», το κίνητρο και το ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο!

Aν εξαιρέσουμε τα καλοκαίρια που η εθνική Ελλάδος είχε συμμετοχή σε μεγάλες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις όπως είναι το Euro και το Μουντιάλ, σε κάθε άλλη περίπτωση τέτοια εποχή οι εικόνες που είχαμε από Έλληνες ποδοσφαιριστές ήταν συγκεκριμένες.

Aν εξαιρέσουμε τα καλοκαίρια που η εθνική Ελλάδος είχε συμμετοχή σε μεγάλες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις όπως είναι το Euro και το Μουντιάλ, σε κάθε άλλη περίπτωση τέτοια εποχή οι εικόνες που είχαμε από Έλληνες ποδοσφαιριστές ήταν συγκεκριμένες.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Μιχάλης Τσαμπάς

Αραχτοί σε κάποια παραλία της Μυκόνου, της Πάρου, της Νάξου ή άλλων ελληνικών νησιών παρέα με αγαπημένα πρόσωπα ή καλλίγραμμα κορίτσια. Είναι η περίοδος λίγο πριν την έναρξη των προετοιμασιών και των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων, οπότε οι πάντες είχαν… σβήσει μηχανές και φόρτιζαν μπαταρίες για τα δύσκολα που ακολουθούν. Υπό αυτή την έννοια ένας τόσο κρίσιμος αγώνας στην Αθήνα, με το θερμόμετρο στα ύψη και το ημερολόγιο να γράφει 8 Ιουνίου μάλλον δεν μας είναι μια οικεία εικόνα. Είναι-δεν είναι όμως, έτσι έχουν τα πράγματα και η Ελλάδα καλείται κόντρα σε έναν εξαιρετικά δύσκολο αντίπαλο όπως είναι η Ιταλία, να ανταποκριθεί και να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα. Με τους περισσότερους παίκτες να έχουν πάνω από ένα μήνα σταματήσει τους  καθημερινούς αγωνιστικούς  ρυθμούς, έχοντας και το μυαλό στις διακοπές, σίγουρα τίθεται ένα ζήτημα.

Κατά πόσο θα είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις δύο αγώνων μέσα σε διάστημα τριών ημερών αφού ακολουθεί και η Αρμενία. Προφανώς υποδεέστερος αντίπαλος από την «Σκουάντρα Ατζούρα» αλλά όχι αμελητέα ποσότητα. Πονηρό ματς, επειδή θα πρέπει οπωσδήποτε να κερδηθεί!

Αντίθετα τέτοιο «πρέπει» δεν υφίσταται για τον αποψινό αγώνα, όπου ακόμη κι ο βαθμός της ισοπαλίας είναι ευπρόσδεκτος. Ο Δώνης είναι πρόβλημα της τελευταίας στιγμής, αλλά από κει και πέρα ο Άγγελος Αναστασιάδης έχει αποφασίσει πως θα πορευτεί. Οι ίδιοι οι παίκτες γνωρίζουν πως το κίνητρο είναι μεγάλο. Τόσο για το θέμα της βαθμολογίας, όσο και για τις δικές τους μετοχές το χρηματιστήριο του ποδοσφαίρου. Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει ένα σύνολο παικτών που θα κόψει βαθμούς από την ομάδα του Μαντσίνι.

Όλα αυτά τα γνωρίζουν καλά οι Έλληνες διεθνείς και περιμένουμε να τα μεταφέρουν στο χορτάρι. Όπως κι αυτοί περιμένουν γενναία υποστήριξη από τον κόσμο στις εξέδρες. Άλλωστε δεν έρχεται και κάθε μέρα στα μέρη μας τόσο… βαρύ όνομα ως αντίπαλος.

Send this to a friend