• Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου
  • 20:15

Αθήνα

12 oC

σποραδικές νεφώσεις

«Φουντώνουν» τα σενάρια για υποβιβασμό του Παναθηναϊκού

Όσο δύσκολο και αν ακούγεται για τους φίλους του «τριφυλλιού»..τα σενάρια που θέλουν την ΠΑΕ να υποβιβάζεται είναι αρκετά.  

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να την γλύτωσε την τελευταία στιγμή...όμως τα σενάρια είναι πολλά. Τα οφειλόμενα στον Βέμπερ, η αλλαγή στην ποινή του υποβιβασμού για τις ομάδες που έχουν άδεια, κρατούν ακόμη την ΠΑΕ στην πρώτη κατηγορία. Αυτό, όμως, δεν φαίνεται να διαρκεί για πολύ.

Σύμφωνα με SDNA, το πρώτο σενάριο, το οποίο φαίνεται να είναι και το επικρατέστερο, ο Γιάννης Αλαφούζος παραμένει στη διοίκηση του Παναθηναϊκού και το ενδιαφέρον του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ φαίνεται να έχει εκλείψει ή έστω να μην φαίνεται με την ένταση που είναι απαραίτητη.

Με λίγα λόγια, ο Γιάννης Αλαφούζος είναι αυτός που παίρνει τις αποφάσεις και όχι από κοινού με τον Παϊρότζ. Γι'αυτό και η θέση του Νίκου Νταμπίζα, οι συζητήσεις με τον Δώνη και η ανακοίνωση για το χαμηλό μπάτζετ της νέας σεζόν.

Το δεύτερο εφιαλτικό σενάριο είναι ακριβώς αυτό. Το μειωμένο μπάτζετ που ανέφερε ο Νίκος Νταμπίζας. Από τα περίπου 6 εκατομμύρια του τελευταίου εξαμήνου θα πέσει στα μισά! Δηλαδή στα περίπου 3 εκατομμύρια μεικτά. Που σημαίνει πως καθαρά είναι μόλις 2 εκατομμύρια! Από αυτό γίνεται φανερό πως η νέα ομάδα θα «φλερτάρει» με τον υποβιβασμό, καθώς ξεκινά το πρωτάθλημα και με -6 βαθμούς!

Το τρίτο σενάριο αφορά τις σκέψεις της Λίγκα και της ΕΠΟ για αναδιάρθρωση των κανονισμών και των ομάδων που υποβιβάζονται. Αν όντως συμβεί κάτι τέτοιο τότε, οι ομάδες που υποβιβάζονται θα είναι έξι! Με ένα θαύμα, λοιπόν, θα σωθεί μια ομάδα με μικρό μπάτζετ, νεαρούς παίκτες και -6 βαθμούς.

Στην 11η θέση τερμάτισε φέτος, ΑΝ όντως ισχύσει η αναδιάρθρωση  τότε η πόρτα του υποβιβασμού είναι ανοιχτή! Από την άλλη πλευρά, ο Γιάννης Αλαφούζος είναι εξαφανισμένος και δεν απαντά στις εικασίες που θέλουν την ΠΑΕ στην δεύτερη κατηγορία!

 

 

Send this to a friend