• Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου
  • 08:41

Αθήνα

17 oC

αίθριος καιρός

Η «πράσινη» σκούπα, ο άξιος Προμηθέας και το... αιώνιο στοίχημα που πρέπει να κερδιθεί!

Αγωνιστική ανάλυση να κάνουμε είναι χαμένος χρόνος. Για έναν τελικό που όλοι γνώριζαν ποιος θα τον κερδίσει, για ένα ματς που άνοιξε η ψαλίδα σε διαφορές over20 από το πρώτο δεκάλεπτο.

Αγωνιστική ανάλυση να κάνουμε είναι χαμένος χρόνος. Για έναν τελικό που όλοι γνώριζαν ποιος θα τον κερδίσει, για ένα ματς που άνοιξε η ψαλίδα σε διαφορές over20 από το πρώτο δεκάλεπτο.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Μιχάλης Τσαμπάς

Το... ταμείο του τελικού λέει πως ο Παναθηναϊκός «με σκούπα» πήρε ακόμη ένα πρωτάθλημα από τα πολλά που έχει στη συλλογή του, ενώ από την άλλη μόνο χειροκρότημα, μπράβο και καλά λόγια αξίζουν για τον Προμηθέα. Σε ένα πρωτάθλημα που... στιγματίστηκε από πολλά αρνητικά, από στιγμές που ντρόπιασαν το άθλημα εντός κι εκτός παρκέ, η ομάδα από την Πάτρα ήταν η νότα αισιοδοξίας.

Ήταν η ελπίδα που υπάρχει, που κρατάει ψηλά το μπάσκετ και που αποδεικνύει σε όλες ότι τα μπάτζετ δεν βάζουν απαραίτητα καλάθια. Μετράει το πλάνο, το πρόγραμμα, η πίστη και η σκληρή δουλειά. Σε υπερθετικό βαθμό τα είχαν όλα οι Αχαιοί και μπράβο τους.

Το πρωτάθλημα στην ουσία ολοκληρώθηκε, έστω και αν ο μικρός τελικός μεταξύ ΑΕΚ και Περιστερίου έχει ακόμη... ένα ή δύο επεισόδια. Πρωταθλητή έχουμε, οπότε πλέον η σεζόν τελείωσε. Όμως δεν πρέπει να πάει κανείς... διακοπές. Δεν πρέπει το άθλημα να αφεθεί στη μοίρα του. Οι εκκρεμότητες πολλές και μεγάλες. Τώρα είναι η ώρα για λύσεις. Τώρα είναι ώρα όχι για... κόντρες, όχι για χαρτοπόλεμο, όχι για εκατέρωθεν δηλώσεις χωρίς νόημα μόνο για τους «οπαδικούς στρατούς».

Τώρα είναι η ώρα για να πάει το άθλημα μπροστά και σε αυτό οφείλουν να σταθούν και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Είναι το στοίχημα που πρέπει να κερδίσουν. Αν το δελτίο... πάει στον κουβά, τότε ούτε δικαιολογίες υπάρχουν, ούτε γυρισμός.

Send this to a friend