• Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου
  • 02:26

Αθήνα

3 oC

ελαφρές νεφώσεις

Η... παράνοια του «It's coming home» έχει εξήγηση 52 χρόνων! (vid)

Mέχρι και η RAF, η απίθανα εκπαιδευμένη και μάχιμη βασιλική πολεμική αεροπορία της Αγγλίας... ζει κι αναπνέει σε ρυθμούς Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Γράφει (και περιμένει το... αγγλικό ξεσάλωμα) ο Μιχάλης Τσαμπάς

Το video με τα αεροπλάνα να πετάνε συντεταγμένα και να σχηματίζουν το πασίγνωστο σε όλο τον πλανήτη πλέον, «It's coming home» φανερώνει την παράνοια που υπάρχει στο Νησί για τον αποψινό ημιτελικό με την Κροατία και πολύ περισσότερο για μια παρουσία στον μεγάλο τελικό της Κυριακής.

Κανένα άλλο θέμα, καμία άλλη κουβέντα δεν απασχολεί τους Άγγλους. Είτε βρίσκονται στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, είτε σε κάποια... κακόφημη pub με φθηνή μπύρα η μόνη σκέψη είναι στον Κέιν, τον Πίκφορντ, τον Μαγκουάιρ και τα άλλα «λιοντάρια» του Σάουθγκεϊτ.

Όχι άδικα... Η Αγγλία μπορεί να έχει τεράστια ποδοσφαιρική ιστορία όσο αφορά τις ομάδες της, αλλά και κουλτούρα σεβαστή σε όλο τον κόσμο, αλλά σε επίπεδο εθνικής ομάδας είναι... δεκαετίες πίσω, σε σχέση με αντίστοιχα μεγάλα μεγέθη όπως για παράδειγμα η Γερμανία ή η Ιταλία.

Για την ακρίβεια βρίσκεται ακόμη στο 1966!!! Τότε για πρώτη και... τελευταία φορά η εθνική Αγγλίας κατέκτησε το Μουντιάλ που διοργανώθηκε σε πάτρια εδάφη. Από τότε πέρασαν χρόνια πολλά.

52 και το μόνο που είχαν να επιδείξουν είναι ένας χαμένος (στα... καταραμένα πέναλτι) ημιτελικός από την Γερμανία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιταλίας το 1990.

Πριν και μετά το απόλυτο τίποτα. Ένας κομπάρσος που έβρισκε πολλούς και διαφορετικούς τρόπους για να αποκλειστεί και να ξεκινήσει πίσω στο Νησί μια κουβέντα από αυτές που τα αγγλικά tabloid λατρεύουν να αναπαράγουν.

Αν το καλοσκεφτείς λοιπόν... μισός αιώνας χωρίς διάκριση είναι κάτι το απίστευτο για μια χώρα που λαός της λατρεύει την εθνική ομάδα και την ακολουθεί παντού.

Υπό αυτή την έννοια η... τρέλα του «it's coming home» όσο κι αν σε κάποιες περιπτώσεις φαντάζει γραφική έχει και την εξήγησή της!

Send this to a friend