Αθήνα

17 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ο κακός χαμός» μετά τις καταγγελίες Γιαννακόπουλου! Ολυμπιακός: Να αποβληθούν Παναθηναϊκός και Γιαννακόπουλος- Πειθαρχική διαδικασία από Euroleague

Τον «ασκό του Αιόλου» άνοιξαν οι διαιτητές του αγώνα της Euroleague με τα όσα έγραψαν στο φύλλο του αγώνα Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός, που έληξε με θρίαμβο των «πρασίνων» με 93-80.

Τον «ασκό του Αιόλου» άνοιξαν οι διαιτητές του αγώνα της Euroleague με τα όσα έγραψαν στο φύλλο του αγώνα Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός, που έληξε με θρίαμβο των «πρασίνων» με 93-80.

Ειδικότερα, όπως έγραψαν οι διαιτητές στο φύλλο αγώνα, όταν ολοκληρώθηκε το δεύτερο δεκάλεπτο, ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού κ. Γιαννακόπουλος περίμενε μέσα και μας είπε, «τα ξέρουμε όλα, πολλές φορές, ξέρουμε πως έχετε παίξει 20000 ο Ιταλός και 20000 ο Πολωνός. Μόνο ο Ισπανός είναι δίκαιος. Θα στείλουμε τα πάντα στον Μπερτομέου και τον Στόουκς».

Ακολούθησε μεταμεσονύχτια ανακοίνωση, στην οποία ο Παναθηναϊκός έκανε ξεκάθαρη καταγγελία πως οι άνθρωποι του Ολυμπιακού είχαν τάξει χρήματα στους δύο από τους τρεις διαιτητές του ντέρμπι, διαψεύδοντας πως τους κατηγόρησαν για στοιχηματισμό.

Από τον Παναθηναϊκό έλεγαν ότι ειπώθηκε το εξής: «Ξέρω ότι ο Ολυμπιακός έχει τάξει 20 χιλιάδες στον Ιταλό και 20 στον Πολωνό. Μόνο ο Ισπανός είναι καθαρός. Θα τα μεταφέρω όλα στον Μπερτομέου και στον Στόουκς. Ξέρω ότι έδιωξαν τον Λιβιεράτο και ξέρω ποιος είναι ο καινούριος που κάνει αυτή τη δουλειά».

Το μεσημέρι του Σαββάτου, γνωστοποιήθηκε πως αυτεπάγγελτα μετά από γεμάτο φύλλο αγώνα στο οποίο οι διαιτητές αναφέρουν υβριστική συμπεριφορά και πρωτοφανείς καταγγελίες περί στοιχηματισμού, η διοργανώτρια αρχή της Euroleague ανοίγει πειθαρχική διαδικασία και ο δικαστής είναι αυτός που θα κρίνει την υπόθεση που έχει προκύψει από το ντέρμπι.

ΣΧΕΤΙΚΑ

To απόγευμα του Σαββάτου, ο Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως θα κινηθεί δικαστικά.

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού αναλυτικά:

«Η χθεσινή επίσημη τοποθέτηση του Δ. Γιαννακόπουλου και της Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός περί δήθεν απόπειρας χρηματισμού των διαιτητών της Euroleague κ.κ. Paternico και Zamojski από την ομάδα μας, ξεπερνά κάθε όριο ψευδολογίας και συκοφαντίας.

Από την πλευρά μας, δηλώνουμε ότι θα προβούμε άμεσα σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας και της πεντακάθαρης δημόσιας εικόνας της Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός, προσφεύγοντας ενώπιον των Ελληνικών τακτικών δικαστηρίων και των εισαγγελικών αρχών.

Πέραν τούτων, μέσω επιστολής που πρόκειται να σταλεί στον κ. Bertomeu και της υποβολής καταγγελίας ενώπιον του Αθλητικού Δικαστή της Euroleague, θα ζητήσουμε την άμεση αναβίωση των ποινών που έχουν επιβληθεί στον καθ’ έξιν υπότροπο Δ. Γιαννακόπουλο και την αποβολή του ίδιου και της Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός από τη διοργάνωση, σύμφωνα με τις σαφείς διατάξεις του Καταστατικού και του Πειθαρχικού Κώδικα της Euroleague.

Η παραδειγματική πειθαρχική και ποινική τιμωρία του χυδαίου συκοφάντη Δ. Γιαννακόπουλου και της Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός είναι πλέον μονόδρομος».

Send this to a friend