• Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου
  • 04:51

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Κλασσικά... Αγγλία, κλασσικά Κέιν!

Η γνωστή, κλασσική, αγαπημένη, ψυχοβγαλτική ιστορία που επαναλαμβάνεται σε κάθε Μουντιάλ. Η Αγγλία. Μια συνήθεια που πια για όλο τον πλανήτη έγινε λατρεία, αλλά για το ποδοσφαιρικό Νησί κάτι σαν κατάρα.
Γράφει ο Μιχάλης Τσαμπάς
Όνειρα, δηλώσεις, υποσχέσεις, πηχιαίοι τίτλοι σε ταμπλόιντ εφημερίδες, «τιτιβίσματα» από μεγάλα ονόματα του παρελθόντος. Μια διαδικασία που επαναλαμβάνεται συνέχεια και ολοκληρώνεται με την ατάκα «αυτή την φορά το Κύπελλο θα έρθει σπίτι του». Ιt's coming home, που το λένε και το γράφουν.
Όλα αυτά πριν την πρώτη σέντρα. Πριν ξεκινήσει η διοργάνωση και μαζί το δράμα!
Γιατί κάπως έτσι καταλήγει πάντα το... αγγλικό έργο. Ο αρχικός ενθουσιασμός, η προσδοκία, το όνειρο, δίνει την θέση στον εφιάλτη και το... πάρτι της επιστροφής αρχίζει. Αναλύσεις, κριτική, ανάθεμα, απολύσεις προπονητών, αυτοσαρκασμός, καυστικά βιντεάκι, χλεύη αντιπάλων και πάει λέγοντας.
Αυτή την φορά εξαιτίας και μόνο του χαρισματικού Κέιν, το... κάζο της πρεμιέρας σώθηκε στο 92' αλλά σαφώς και η εμφάνιση θα σηκώσει από απόψε κιόλας κουβέντα στο Νησί. Είπαμε καμιά φορά νομίζεις πως περισσότερο γουστάρουν να... αποτυγχάνουν για την ίντριγκα και τον χαμό.
Θα πάρουν και κανένα Κύπελλο και δεν θα ξέρουν πως να το διαχειριστούν. Πάντως αυτή την φορά έχουν τον φορ που προσεγγίζει την αξία και το «είμαι στην κατάλληλη θέση» του Λίνεκερ περισσότερο από τον καθένα. Με το... καλημέρα της Αγγλίας το άστρο του Κέιν άρχισε να λάμπει. Μένει να φανεί αν είναι τόσο λαμπερό ώστε να φωτίσει το μονοπάτι μέχρι τέλους.

Send this to a friend