Αθήνα

6 oC

αραιές νεφώσεις

Κλήθηκε με άρθρο για αφαίρεση βαθμών από το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός

Η Πειθαρική Επιτροπή της ΕΠΟ κάλεσε τον Ολυμπιακό σε απολογία με βάση το άρθρο 15-4β και απειλείται με αφαίρεση βαθμών από το πρωτάθλημα!

Οι «ερυθρόλευκοι» κλήθηκαν από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ σε απολογία την ερχόμενη Πέμπτη (8/11) βάσει του άρθρου 15-4β., στο οποίο προβλέπεται η αφαίρεση βαθμών από το πρωτάθλημα (και όχι από το Κύπελλο) και τιμωρία της έδρας.

Με το εν λόγω άρθρο είχε κληθεί κι η ΑΕΚ για τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όπου η Ενωση εν τέλει τιμωρήθηκε με -3 και 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων.

Στο συγκεκριμένο άρθρο (15-4β) αναφέρονται τα εξής:
«β) Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) έως διακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (250.000) και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, δύο (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές, και εφόσον συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων επιβάλλεται επιπρόσθετα ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών».

Επίσης η κλήση σε απολογία κάνει λόγο για «… αφαίρεση βαθμών από μία Π.Α.Ε. ή ένα σωματείο από τον βαθμολογικό πίνακα του διεξαγόμενου, διεξαχθέντος ή μελλοντικού πρωταθλήματος».

Οσο για την τιμωρία της έδρας; Εάν τελικά τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός αυτό δε θα επηρεάσει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που θα διεξαχθεί κανονικά με κόσμο...

Πηγή: gazzetta.gr

Send this to a friend