• Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου
  • 00:14

Αθήνα

10 oC

σποραδικές νεφώσεις

«Ξέσπασμα» και «βόμβες» Γκάλη για Βασιλακόπουλο! «Ξέχασα ότι έχει το αλάθητο όπως ο Πάπας…»

«Ξέσπασμα» και «βόμβες» Γκάλη για Βασιλακόπουλο! «Ξέχασα ότι έχει το αλάθητο όπως ο Πάπας…»

Με μία ασυνήθιστη δήλωση, σε ιδιαίτερα επιθετικό τόνο, ο «θρύλος» του ελληνικού μπάσκετ Νίκος Γκάλης τοποθετήθηκε για το ζήτημα της απουσίας του από τη γιορτή για τα 30 χρόνια από το Ευρωμπάσκετ του 1987.

Ειδικότερα, με δήλωσή του στο e-basket. gr ο μεγάλος σταρ του ελληνικού μπάσκετ τοποθετήθηκε για την απουσία του από τη γιορτή για την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ του 1987:

«Αφού ο Γιώργος Βασιλακόπουλος μίλησε για μικρότητες, εγώ θα μιλήσω για μεγαλοψυχία. Σαν αυτή που δείχνει ο ίδιος και οι συνεργάτες του…

Πραγματικά μου ήρθε την Παρασκευή το απόγευμα η πρόσκληση για τη γιορτή. Πιστεύω πως ακόμα θα… έρχονταν η πρόσκληση, αν δεν γίνονταν θέμα στα site, αλλά ας το προσπεράσω.

Στα παιδικά πάρτι, μας στέλνουν έναν μήνα πριν προσκλήσεις, όχι τέσσερις μέρες πριν, όταν μένεις σε άλλη πόλη και πρέπει να προγραμματίσεις μια σειρά από πράγματα.

Εμείς το 2013 -κι έχω μάρτυρα τον Λευτέρη Αρβανίτη και άλλους ανθρώπους του Άρη– στην εκδήλωση που έγινε προς τιμήν μου, τους καλέσαμε 2-3 μήνες πριν. Ούτε καν απάντησαν, ούτε έστειλαν εκπρόσωπο. Προφανώς αυτό δεν είναι μικρότητα, είναι μεγαλοψυχία.

Όλος ο κόσμος γνωρίζει την προσπάθεια που έκαναν να αποτρέψουν τη μετονομασία του ΟΑΚΑ. Όχι μόνο πέρυσι, από το 1995 (το παραδέχθηκε δημόσια ο Γιώργος Λιάνης) είχαν αρνηθεί να δώσουν το όνομά μου στο γήπεδο. Μήπως δεν ήμουν άνθρωπος του μπάσκετ, δεν ανήκα στην… οικογένεια;

Αλλά γιατί να γυρίσουμε τόσο πίσω; Έγινε τελικός Κυπέλλου στη Θεσσαλονίκη, στο γήπεδο που φέρει το όνομά μου, έχω παίξει και στις δύο ομάδες που συμμετείχαν και δεν μου έστειλαν μια πρόσκληση. Ούτε αυτό είναι μικρότητα, είναι μεγαλοψυχία“…

Νιώθω την ανάγκη να ζητήσω συγνώμη, γιατί ξέχασα πως ο Πάπας και ο Γιώργος Βασιλακόπουλος έχουν το αλάθητο. Άρα, πάντα εγώ θα κάνω λάθος…».

«Έκαναν λάθος ο Γκάλης και ο Γιαννάκης»

Σημειώνεται πως είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του Γ. Βασιλακόπουλου σήμερα, μια ημέρα μετά τη βράβευση της ομάδας του 1987 για την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ, από όπου απουσίαζαν τα δυο μεγάλα «αστέρια» της, ο Νίκος Γκάλης και ο Παναγιώτης Γιαννάκης, με τον Γ. Βασιλακόπουλο να χαρακτηρίζει λανθασμένη την απόφαση τους να μην παραβρεθούν στο ΔΑΪΣ.

Send this to a friend