Αθήνα

25 oC

ασθενείς βροχοπτώσεις

Κύριοι δικαστές, πάρτε το αλλιώς! Αν είναι δίκαιη η αθώωση του Ολυμπιακού, είναι άδικη η τιμωρία της ΑΕΚ

Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος, με αφορμή τις δικαστικές αποφάσεις θεωρεί ότι αν είναι δίκαιη η αθώωση του Ολυμπιακού, είναι άδικη η τιμωρία της ΑΕΚ.

Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος, με αφορμή τις δικαστικές αποφάσεις θεωρεί ότι αν είναι δίκαιη η αθώωση του Ολυμπιακού, είναι άδικη η τιμωρία της ΑΕΚ.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος

Ήταν 20 Οκτωβρίου όταν, εδώ στο The Caller, σχολιάζοντας την τιμωρία της ΑΕΚ και την αφαίρεση τριών βαθμών για τα επεισόδια των οπαδών της στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, κατέληγα:

Εννοείται πάντως –κι είναι ξεκάθαρο- ότι οι ποινές πρέπει να είναι ίδιες για όλους. Δεν μπορεί να γίνεται αλλιώς. Αυτό πρέπει να τελειώσει, όπως και το άλλο επικίνδυνο παιχνιδάκι, το κλέφτες κι αστυνόμοι.

Ήταν η μέρα που η ΑΕΚ ωρυόταν για την απόφαση αυτή, μαχαιριά για την ίδια.

«Η προκατασκευασμένη εκτέλεση της ομάδας μας με την εφαρμογή διαφορετικών ποινών για ίδια αδικήματα παρέμεινε και σε δεύτερο βαθμό! Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους για τη δικαίωσή μας και την ανατροπή μιας απόφασης, η οποία ανοίγει τον ασκό του Αιόλου στο ελληνικό ποδόσφαιρο και θα την βρουν μπροστά τους όσοι την μεθόδευσαν και όσοι επιχαίρουν εκτιμώντας λανθασμένα ότι θα την εκμεταλλευθούν», έλεγε η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Για να φτάσουμε στη χτεσινή μέρα, όπου… έγινε η σπίθα πυρκαγιά!

Η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ απάλλαξε τον Ολυμπιακό για τα επεισόδια των οπαδών του με την αστυνομία στην Πάτρα και η ΑΕΚ… απασφάλισε!

Μιλάει για δύο μέτρα και δύο σταθμά, για εκτρωματική απόφαση σε βάρος της, για κατάλυση της ισονομίας και αλλοίωση του πρωταθλήματος!

Ας δούμε αναλυτικά τη θέση της ΑΕΚ:

«Η απαλλαγή της ομάδας του Ολυμπιακού για μεγαλύτερης βαρύτητας επεισόδια σε σχέση με ό,τι συνέβη στο μεταξύ μας ντέρμπι αναδεικνύει κατά τρόπο κραυγαλέο την εκτρωματική, παράλογη και άδικη απόφαση σε βάρος της δικής μας ομάδας με την αφαίρεση τριών βαθμών, αλλά και τους δύο αγώνες, που αναγκαστήκαμε να παίξουμε κεκλεισμένων των θυρών. Κάθε έννοια ισονομίας έχει ήδη καταλυθεί και η αλλοίωση του εφετινού πρωταθλήματος με επιλεκτική και μονομερή εφαρμογή των κανονισμών σε βάρος της δικής μας ομάδας αποτελεί πλέον αδιαμφισβήτητο γεγονός».

Προφανώς μόνο οι δικαστές μπορούν να εκτιμήσουν τις δύο αποφάσεις. Πάντως και στις δύο περιπτώσεις υπήρχαν επεισόδια και γι’ αυτό ακριβώς φωνάζει η ΑΕΚ. Για διαφορετική αντιμετώπιση.

Οι απ’ έξω (γενικώς) δεν μπορούν να δικάσουν.

Ωστόσο υπάρχει μια παράμετρος την οποία όλοι σχολιάζουν.

Ότι στην προκειμένη περίπτωση έχουμε δύο διαφορετικές επιτροπές, την Πειθαρχική της Σούπερ Λίγκας και την Πειθαρχική της ΕΠΟ, που έβγαλαν δύο εντελώς διαφορετικές αποφάσεις! Κι αυτό από μόνο του είναι θέμα και μάλιστα μεγάλο.

Αυτό προκαλεί και τον διχασμό των φιλάθλων, που δεν βλέπουν μια ενιαία γραμμή.

Έτσι, είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει ΕΝΙΑΙΑ γραμμή με την οποία θα εναρμονίζονται οι πάντες. Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς γιατί έτσι βγαίνει στην κοινή γνώμη ότι υπάρχει ένα μπάχαλο. Μπορεί και δυό!

Αν είναι δίκαιη η απόφαση για τον Ολυμπιακό, τότε είναι άδικη για την ΑΕΚ! Τόσο απλά.

Οι υπεύθυνοι πρέπει να καταλάβουν ότι με διαφορετικές αποφάσεις κλονίζεται η αξιοπιστία του ποδοσφαίρου και δημιουργείται διχασμός και κυρίως ανισορροπία. Έτσι θα υπάρξουν τεράστια προβλήματα στη συνέχεια του πρωταθλήματος και μακάρι να κάνω λάθος…

Κι όπως έγραψε και μία εφημερίδα «Φέρτε και ξένους δικαστές»!

Ε, να μη φτάσουμε ως εκεί, να μη φτάσουμε!

Send this to a friend