Αθήνα

12 oC

ελαφρές νεφώσεις

Λαμπάδα στον Μήτρογλου!

Βασικός κανόνας της δημοσιογραφίας, να ξεκινάς πάντα με την είδηση. Από την αναμέτρηση του Ολυμπιακού Σταδίου η είδηση είναι πως με την καρφωτή κεφαλιά του Μήτρογλου η Ελλάδα επικράτησε 1-0 της Ουγγαρίας και έμεινε... ζωντανή στο κόλπο για την πρώτη θέση στον όμιλό της στο Nations League.

Γράφει ο Μιχάλης Τσαμπάς

Κάπου εδώ τελειώνουν και οι καλές ειδήσεις. Όλα τα άλλα τα έχουμε ξαναδεί. Μια εθνική ομάδα που παρουσιάστηκε και πάλι χωρίς φρεσκάδα, χωρίς πάθος για τον στόχο, χωρίς ιδέες στο κομμάτι δημιουργία, χωρίς ουσιαστική βοήθεια από τις κινήσεις του προπονητή από τον πάγκο.

Μια εθνική ομάδα που αντί να γίνει καλύτερη, όπως θα ήταν το λογικό σε σχέση με τους αγώνες του περασμένου Σεπτέμβρη σε Ταλίν και Βουδαπέστη, παρουσιάστηκε μάλλον χειρότερη. Εντάξει, σε σχέση με όσα είδαμε στην Ουγγαρία, αυτή την φορά δεν υπήρξε τέτοιος κίνδυνος στα μετόπισθεν, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με κάποιο αγωνιστικό πλάνο. Κυρίως οφείλεται στην κλάση του Μανωλά και του Παπασταθόπουλου, αλλά και στο γεγονός ότι οι Μαγυάροι κινήθηκαν σε ρηχά νερά. Άλλωστε κι από το ματς της Βουδαπέστης είχαμε τονίσει ότι ο αντίπαλος δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο, αλλά τα δικά μας χάλια του έδωσαν δικαιώματα.

Επειδή το αποτέλεσμα μετράει, σαφώς και δεν θα κλάψουμε που πήραμε την νίκη και το τρίποντο, αλλά σε καμία περίπτωση η εθνική ομάδα, όσο ταλέντο κι αν έχει δεν μας πείθει ότι στα πιο δύσκολα, θα έχει ευοίωνο. Δεν μας δίνει δικαίωμα αισιοδοξίας, δεν βλέπουμε ένα σύνολο που από παιχνίδι σε παιχνίδι γίνεται περισσότερο ομοιογενές. Πιθανότατα να συμβαίνει και το αντίθετο και προφανέστατα εδώ η μεγαλύτερη ευθύνη βαραίνει το πρόσωπο που έχει και την ευθύνη για ό,τι βλέπουμε. Η για την ακρίβεια την μεγαλύτερη ευθύνη. Τον Μίκαελ Σκίμπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Μπορεί να το αλλάξει όλο αυτό στην πορεία; Δύσκολο φαίνεται. Τουλάχιστον σε πρώτη φάση ας έρχονται οι νίκες... Κυρίως την Δευτέρα επί φινλανδικού εδάφους!

Send this to a friend