Αθήνα

25 oC

ελαφρές νεφώσεις

Legends 2004: Η παρέα που «ζηλεύω» και η μεγάλη της ευθύνη!

Παράπονο δεν έχω. Ο Θεός… με έχει ευλογήσει να έχω καλούς φίλους. Κάποιους από τα χρόνια που βρισκόμουν στα μαθητικά θρανία και κάποιους άλλους τους γνώρισα στα δημοσιογραφικά γραφεία.

Παράπονο δεν έχω. Ο Θεός… με έχει ευλογήσει να έχω καλούς φίλους. Κάποιους από τα χρόνια που βρισκόμουν στα μαθητικά θρανία και κάποιους άλλους τους γνώρισα στα δημοσιογραφικά γραφεία.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Μιχάλης Τσαμπάς

Σχέσεις δυνατές, σταθερές στο χρόνο, με τα... πάνω τους και τα κάτω τους. Με τις... live επαφές (δυστυχώς λιγότερες όσο περνούν τα χρόνια κι αυξάνονται οι υποχρεώσεις), αλλά κι αυτές που γίνονται μέσω τηλεφώνου ή τα τελευταία χρόνια μέσω των social media.

Στα 40 μου πια δεν έχω απωθημένα όσον αφορά στις παρέες. Έζησα πολλές ωραίες στιγμές, τις ζω ακόμη κι έχω να θυμάμαι. Υπάρχει όμως και μια παρέα που την... ζηλεύω. Και θα την ζηλεύω για πάντα. Που θα ήθελα να ήμουν μέλος της. Που θα ήθελε να κάθομαι σε μια γωνιά του τραπεζιού κάθε τόσο που μαζεύονται και λένε ιστορίες και σιωπηλός να ακούω. Να ρουφάω στιγμές, εικόνες, μνήμες, ανέκδοτα περιστατικά. Είναι αυτή η παρέα που προφανώς ζηλεύει μαζί μου και όλη η Ελλάδα.

Οι Legends 2004. Αυτοί που έγραψαν την πιο ωραία ιστορία του ελληνικού αθλητισμού και πέτυχαν τον πιο απίθανο άθλο του παγκόσμιου αθλητισμού, πριν από 14 χρόνια στα γήπεδα της Πορτογαλίας. Το βράδυ της Τρίτης μαζεύτηκαν στο εστιατόριο του Σεϊταρίδη και τα είπαν. Την Τετάρτη οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται στην Κύπρο για φιλανθρωπικού χαρακτήρα παιχνίδι. Παρέα. Όλοι μαζί. Με υψηλό επίπεδο και σε ότι θα πουν και σε ότι θα πράξουν.

Γνωρίζουν καλά άλλωστε ότι δεν είναι κάποιοι τυχαίοι όχι μόνο στο κάδρο του ελληνικού αθλητισμού αλλά γενικότερα της κοινωνίας. Τόσα χρόνια μετά από τον άθλο εμπνέουν ακόμη, κερδίζουν σεβασμό και για όλους παραμένουν μια μεγάλη ελπίδα. Όπως ως παρέα πέτυχαν ένα έπος, έτσι κι ως παρέα να αλλάξουν προς το καλύτερο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Να το καθαρίσουν, να ξαναφέρουν τον κόσμο δίπλα του. Έχουν όρεξη, έχουν ιδέες, έχουν διάθεση, έχουν γνώση. Το κυριότερο όμως είναι πως και έχουν και την μεγάλη ευθύνη να μην ξεχαστεί ο μύθος τους και να αφήσουν αυτή την βαριά κληρονομιά σε σωστά χέρια!

Send this to a friend