• Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου
  • 18:04

Αθήνα

14 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ο Μεξικάνος φωτογράφος που... έζησε το όνειρο χάρη στον Μάντζουκιτς! (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Μέχρι το βράδυ της περασμένης Τετάρτης και για την ακρίβεια μέχρι το 109' του δεύτερου ημιτελικού ανάμεσα στην Αγγλία και την Κροατία, ο Γιούρι Κορτές ήταν ένας... άγνωστος φωτογράφος στο ευρύ κοινό.

Γράφει ο Μιχάλης Τσαμπάς

Πιθανότατα η δουλειά του Μεξικάνου, αυτή που παράγει μέσα από τον φωτογραφικό φακό, να είναι εξαιρετική για να έχει μια θέση στο Γαλλικό Πρακτορείο, αλλά σίγουρα δεν ήταν και το πιο «αναγνωρίσιμο» πρόσωπο στον πλανήτη.

Σε εκείνο το λεπτό ο Μάντζουκιτς σκοράρει. Κάνει την ανατροπή. Δίνει στην ομάδα του το προβάδισμα και... αγκαλιάζει το εισιτήριο του τελικού. Λογικό να θέλει να τον αγκαλιάσει μια ολόκληρη χώρα. Τυχεροί είναι οι συμπαίκτες του που τρέχουν πάνω του για να πανηγυρίσουν το πιο ιστορικό γκολ που έχει πετύχει ποτέ η Κροατία. Γίνονται όλοι ένα κουβάρι, ο σκόρερ πέφτει κάτω και μαζί όλοι οι άλλοι.

«Άτυχος» της υπόθεσης, ο Γιούρι Κορτές καθώς... δέχεται όλο το βάρος των θριαμβευτών. Κι εκεί αναδεικνύεται το φωτογραφικό του μεγαλείο. Αφού πρώτα από όλα προστατεύει τον φακό, στη συνέχεια... πυροβολεί!

Το ένα κλικ μετά το άλλο. Είναι η στιγμή του. Ξέρει ότι θα έχει «αυτό το κάτι παραπάνω» που θα κάνει τον γύρο του πλανήτη. Σε αυτό το «αναπάντεχο δώρο» δεν μπορεί να γυρίσει την πλάτη και δεν το κάνει.

Δείτε τα απίθανα κοντινά κλικ από τους μεγάλους νικητές Κροάτες και τα δεκάδες συναισθήματα που περικλείουν μέσα τους!

Send this to a friend