• Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου
  • 04:28

Αθήνα

4 oC

ελαφρές νεφώσεις

Το απίστευτα κυνικό Μεξικό!

Με την λήξη του αγώνα των 6, ουσιαστικά μάθαμε ακόμη μια ομάδα που θα βρεθεί στην επόμενη φάση. Μαθηματικά θα κριθεί στο φινάλε των ομίλων, αλλά η λογική λέει πως το Μεξικό των τριών γκολ στην επίθεση δεν γίνεται να μην συνεχίσει στο γκρουπ των 16 καλύτερων εθνικών ομάδων.

Γράφει ο Μιχάλης Τσαμπάς

Όσο κι αν φαίνεται ή... διαβάζεται παράξενο οι εκπρόσωποι της Λατινικής Αμερικής έχτισαν πάνω σε ένα καλό (τι καλό δηλαδή, καταπληκτικό) πρώτο ημίχρονο που έκαναν με αντίπαλο την Γερμανία. Αυτό και η δόση τύχης ήταν αρκετά για να τους δώσουν εκείνο το τρίποντο και στην συνέχεια με σωστή διαχείριση πήραν και την νίκη με τους Νοτιοκορεάτες.

Όποιος είδε το ματς, πιθανότατα είδε πως οι Ασιάτες είχαν περισσότερες ευκαιρίες στον αγώνα, όχι μόνο να μην χάσουν, αλλά ακόμη και να φτάσουν στη νίκη. Ήταν όμως και «πολύ λάδι, αλλά από τηγανίτα τίποτα». Φλύαροι. Χωρίς ουσία, αφού όταν έμπαιναν στην περιοχή, παρουσιάζονταν η αμπαλοσύνη τους σε όλο της το μεγαλείο.

Απλά ένα γκολ της τιμής στο φινάλε, όταν όλα είχαν κριθεί. Ένα χαζό πέναλτι και μια ακόμη αντεπίθεση ήταν υπεραρκετά ώστε το Μεξικό να έχει πλέον για τα καλά αέρα πρόκρισης. Τέτοιος κυνισμός δηλαδή. Παράλληλα όμως να κάνει το βραδινό Γερμανία-Σουηδία ακόμη περισσότερο αγώνα δίχως αύριο, κυρίως για τα πάντσερ...

Send this to a friend