Αθήνα

14 oC

ελαφρές νεφώσεις

Να έμενε στην Ελλάδα, να κάνει τί ο Πιτίνο;

Το μόνο βέβαιο είναι ότι η είδηση πως ο Ρικ Πιτίνο δεν θα συνεχίσει στον πάγκο του Παναθηναϊκού, δεν ήταν κανένας κεραυνός εν αιθρία.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι η είδηση πως ο Ρικ Πιτίνο δεν θα συνεχίσει στον πάγκο του Παναθηναϊκού, δεν ήταν κανένας κεραυνός εν αιθρία.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Μιχάλης Τσαμπάς

Σαν αυτούς που έπεσαν... βροχή τις προηγούμενες ημέρες σε όλη την Ελλάδα. Προφανώς στην λογική πως «η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία» στο... στρατόπεδο των πρωταθλητών Ελλάδων διατηρούσαν ελπίδες πως θα έρθει μια χαρμόσυνη είδηση από την άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Τελικά ο Αμερικάνος κόουτς, κάπου μεταξύ γκολφ και προσωπικών στιγμών με τα αγαπημένα του πρόσωπα «τιτίβισε» την αρνητική του απάντηση. Έτσι είναι το μπάσκετ, έτσι είναι ο αθλητισμός, όμως έτσι είναι και η ζωή. Συνεχίζεται. Και για τους δύο. Ο Πιτίνο θα προσπαθήσει να... εξαργυρώσει αυτό το πετυχημένο 6μηνο στην Ευρώπη με ένα συμβόλαιο σε ομάδα του ΝΒΑ και ο Παναθηναϊκός που επίσημα βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή μάλλον δεν θα αργήσει να ανακοινώσει την εκ νέου συνεργασία με τον Αργύρη Πεδουλάκη. Όμως η επόμενη ημέρα, μετά την απάντηση του Πιτίνο θα βρει τους πάντες να κάνουν και μια κουβέντα για το «γιατί» αυτής της αρνητικής έκβασης... Βασιλιάς, Αυτοκράτορας, Θεός ήταν εδώ στα μέρη μας ο Πιτίνο.

Δεν είναι δική μας εκτίμηση, αλλά τοποθέτηση του ίδιου πριν μερικές μέρες αμέσως μετά την λήξη του 3ου τελικού που του χάρισε κι ένα «πρωτάθλημα Ελλάδος» ως... παράσημο στο βιογραφικό του. Κάπου εδώ μπαίνει το ερώτημα «και τι να κάτσει να κάνει;». Όλο αυτό το φετινό... πανηγύρι των τρελών, που στήθηκε στο πρωτάθλημα της Α1 κυρίως ως συνέπεια της «αιώνιας κόντρας» Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, είναι μια κατάσταση εντελώς ξένη από τα στάνταρ του έμπειρου κόουτς. Άλλες οι παραστάσεις του, άλλα τα βιώματα, τα θέλω του τόσο στο ΝΒΑ, όσο και στο κολλεγιακό πρωτάθλημα που έχτισε μυθικό όνομα. Δεν είχε κανένα λόγο να μπλέκει σε... μάχες, να βλέπει αντιπάλους να αποχωρούν στο ημίχρονο, να παίρνει εντολή να μην κατέβει η ομάδα του σε αγώνα πρωταθλήματος. Δεν τα άκουσε. Δεν τα διάβαζε. Δεν τα φαντάστηκε. Τα έζησε όλα αυτά.

Δεν του άρεσαν, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι προφανώς δεν πήρε και διαβεβαιώσεις ότι το μπάτζετ θα ανέβει ώστε ο Παναθηναϊκός να είναι ομάδα για final four. Οπότε ο Πιτίνο πέρασε όμορφα, γεύτηκε την αγάπη του κόσμου, παρέδωσε δωρεάν μαθήματα σε παίκτες και δημοσιογράφους και κάπως έτσι «έκλεισε την όμορφη εν Ελλάδι παρένθεση». Σίγουρα ζημιωμένο από αυτή την εξέλιξη βγαίνει όχι μόνο ο Παναθηναϊκός, αλλά και το ελληνικό μπάσκετ. Έτσι συμβαίνει όταν αποχωρούν «ονόματα-κεφάλαια».

Send this to a friend