• Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου
  • 01:25

Αθήνα

15 oC

ασθενείς βροχοπτώσεις

Νέο σκάνδαλο στη FIFA και ποινική δίωξη σε Μπλάτερ για υπεξαίρεση!

Νέο σκάνδαλο στη FIFA και ποινική δίωξη σε Μπλάτερ για υπεξαίρεση!

Ποινική δίωξη στον πρώην ισχυρό άνδρα της FIFA Σεπ Μπλάτερ με κατηγορίες για υπεξαίρεση και εγκληματική κακοδιαχείριση ασκήθηκε από τη γενική εισαγγελία της Ελβετίας.

[adsense]

Σύμφωνα με την Εισαγγελία, η έρευνα αφορά υπόθεση υπογραφής τηλεοπτικών δικαιωμάτων που υπογράφηκε από τον Μπλάτερ το 2005 με τον Τζακ Γουόρνερ, τότε πρόεδρο της Ποδοσφαιρικής ένωσης της Καραϊβικής. Επίσης ο Μπλάτερ είναι ύποπτος για απιστία σε υπόθεση πληρωμής (περίπου 1,8 εκατ. ευρώ) προς τον Μισέλ Πλατινί, η οποία φέρεται να έγινε για εργασίες που εκτελέστηκαν στο διάστημα μεταξύ του Ιανουαρίου του 1999 έως τον Ιούνιο του 2002. Aυτή η πληρωμή εκτελέστηκε τον Φεβρουάριο του 2011. Εκείνη την περίοδο (1999-2002) ο Πλατινί δούλευε για τον Μπλάτερ, αλλά το γιατί η πληρωμή έγινε εννέα χρόνια μετά αποτελεί ερωτηματικό.

Γι' αυτό λοιπόν ζητήθηκε από τον πρόεδρο της UEFA να παρέχει πληροφορίες βοηθώντας την έρευνα.

Η ανακοίνωση από το γραφείο του εισαγγελέα:

«Το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ελβετίας υποπτεύεται πως στις 12 Σεπτεμβρίου 2005 ο κύριος Σεπ Μπλάτερ υπέγραψε συμβόλαιο με την Ποδοσφαιρική Ένωση Καραϊβικής (με τον Τζακ Γουόρνερ ως πρόεδρο εκείνη την χρονική περίοδο); εκείνο το συμβόλαιο ήταν δυσμενές για τη FIFA. Από την άλλη, υπάρχει μία υποψία πως, κατά την εφαρμογή της σχετικής συμφωνίας, ο Σεπ Μπλάτερ παραβίασε τα καθήκοντά του κι ενήργησε ενάντια του συμφέροντος της FIFA και/ή στις FIFA Marketing και TV AG.

Επιπροσθέτως, ο κύριος Σεπ Μπλάτερ είναι ύποπτος για απιστία που αφορά την πληρωμή δύο εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων στον Μισέλ Πλατινί, πρόεδρο της UEFA, σε βάρος της FIFA, η οποία φέρεται να έγινε για εργασίες που εκτελέστηκαν στο διάστημα μεταξύ του Ιανουαρίου του 1999 έως τον Ιούνιο του 2002. Aυτή η πληρωμή εκτελέστηκε τον Φεβρουάριο του 2011.

Στις 25 Σεπτεμβρίου του 2015, οι εκπρόσωποι του Γραφείου του Εισαγγελέα της Ελβετίας ανέκριναν τον κατηγορούμενο Σεπ Μπλάτερ, έπειτα από συνάντηση της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA. Την ίδια στιγμή, ο Μισέλ Πλατινί κλήθηκε να παράσχει πληροφορίες

Επιπλέον, το Γραφείο του Εισαγγελέα της Ελβετίας ερεύνησε τα κεντρικά γραφεία της FIFA, με την υποστήριξη της Ομοσπονδιακής Εγκληματολογικής Αστυνομίας. Το γραφείο του πρόεδρου της FIFA ερευνήθηκε επίσης και κατασχέθηκαν δεδομένα.

Όπως για όλους τους κατηγορούμενους, το τεκμήριο της αθωότητας ισχύει και για τον κύριο Σεπ Μπλάτερ». Η FIFA τοποθετήθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις ξεκαθαρίζοντας πως θα συνεχίσει να διευκολύνει με όποιο τρόπο της ζητηθεί τις έρευνες.

Η ανακοίνωση της FIFA:

«Από τις 27 Μαΐου του 2015, η FIFA συνεργάζεται με το Γραφείο της Γενικής Εισαγγελίας και έχει συμμορφωθεί με όλες τις αιτήσεις για έγγραφα, δεδομένα και άλλες πληροφορίες. Θα συνεχίσουμε σε αυτό το επίπεδο την συνεργασία μας καθ’ όλη την διάρκεια της έρευνας

Σήμερα βρέθηκαν στα γραφεία της FIFA εκπρόσωποι του Γραφείου της Γενικής Εισαγγελίας, πήραν καταθέσεις και συγκέντρωσαν επιπλέον στοιχεία για την έρευνα που διενεργούν.

Η FIFA διευκόλυνε τις διαδικασίες και για την ώρα δεν θα κάνουμε κάποιο περαιτέρω σχόλιο ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη».

Πηγή: Sportfm.gr

Send this to a friend