Αθήνα

8 oC

αραιές νεφώσεις

Ο εντυπωσιακός Παναθηναϊκός έδωσε δικαίωμα για χαμόγελα (3-0 τη Φέγενορντ)

Συνήθως το πρώτο φιλικό προετοιμασίας έχει ως αντίπαλο μια ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας που στην ποδοσφαιρική… αργκό συνηθίζουμε να αποκαλούμε «καφενείο». Ο λόγος είναι προφανής.

Συνήθως το πρώτο φιλικό προετοιμασίας έχει ως αντίπαλο μια ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας που στην ποδοσφαιρική… αργκό συνηθίζουμε να αποκαλούμε «καφενείο». Ο λόγος είναι προφανής.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Μιχάλης Τσαμπάς

Τα πόδια είναι ακόμη... βαριά οπότε δεν χρειάζεται ούτε μεγάλη ένταση, ούτε μεγάλη πίεση. Στον Παναθηναϊκό αποφάσισαν να ρισκάρουν. Η Φέγενορντ ήταν ο πρώτος αντίπαλος γι' αυτό το καλοκαίρι όσο αφορά τα φιλικά της προετοιμασίας. Είχε όλο το πακέτο να... φοβίσει. Μια ομάδα πιο έτοιμη, στην έδρα της, με πιο έμπειρους παίκτες, με μεγαλύτερο μπάτζετ.

Οι «πράσινοι» πήραν το ρίσκο για μια δυνατή κόντρα και δικαιώθηκαν με το παραπάνω. Η νίκη με 3-0 έστω και σε φιλικό επίπεδο δεν παύει να είναι ένα σπουδαίο αποτέλεσμα για την εποχή. Είναι προφανές ότι στον Παναθηναϊκό δεν θα πρέπει να πετάνε στα σύννεφα για μια επιτυχία σε φιλικό παιχνίδι στα μέσα του καλοκαιριού. Κανένα αποτέλεσμα σε φιλικό, είτε είναι νίκη, είτε πρόκειται για ήττα δεν έχει καμία ισχύ μόλις μερικά λεπτά μετά το φινάλε του αγώνα.

Όμως η εικόνα που έδειξαν στο «τριφύλλι» στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ειδικά πριν τις συνεχόμενες αλλαγές νεαρών παικτών, έδωσαν πολλούς λόγους στον Γιώργο Δώνη να είναι ικανοποιημένος και παράλληλα έδωσαν θάρρος και στα νεαρά κι άπειρα παιδιά να πατούν καλύτερα στα πόδια τους. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως ο Παναθηναϊκός που επικράτησε με 3-0 της Φέγενορντ δεν χρησιμοποίησε ούτε έναν παίκτη που απέκτησε αυτό το καλοκαίρι, γιατί απλά ακόμη δεν έχει κάνει μεταγραφή (σ.σ πλην του πιτσιρικά Κόναν που προορίζεται για δανεικός).

Οι «πράσινοι» είναι ακόμη στην αρχή μιας ακόμη δύσκολης χρονιάς όπου έχουν να ανέβουν... εντός κι εκτός γηπέδων ένα βουνό. Όμως για τους φίλους τους είναι όμορφο να βλέπουν ότι υπάρχουν και λόγοι για χαμόγελα. Ειδικά όταν είναι αγωνιστικοί...

Send this to a friend