• Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου
  • 04:27

Αθήνα

9 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ο Μιχ. Τσόχος γράφει για τον «άρρωστο» Παναθηναϊκό

Ο Μιχ. Τσόχος γράφει για τον «άρρωστο» Παναθηναϊκό

Η εικόνα του Παναθηναϊκού στο ματς με τον Πλατανιά ήταν άθλια. Πιο άθλια δεν γίνεται. Δεν έχει καμία σημασία κατά την άποψη μου το εντελώς συμπτωματικό αποτέλεσμα. Ο Παναθηναϊκός είχε λιγότερες τελικές από τον Πλατανιά σε ματς στη Λεωφόρο!!!

[adsense]

Από το 75' και μετά έπαιζε όλη η ομάδα πίσω από την σέντρα, αδυνατούσε να κυκλοφορήσει μπάλα στη Λεωφόρο με έναν αντίπαλο όπως ο Πλατανιάς.

Του Μιχάλη Τσόχου

Αδυνατούσε, έστω στο δεύτερο ημίχρονο, όταν πλέον είχε πάρει προβάδισμα στο σκορ και είχε φύγει η πίεση να φτιάξει φάσεις. Μία στο 46' (το δοκάρι) και η επόμενη τελική στο 76' (30 λεπτά αργότερα) με τον Καλτσά και την εντυπωσιακή επέμβαση του Ολιμπά.

Μία αγωνιστική αρρώστια άνευ προηγουμένου που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με κανένα τρόπο, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Παίκτες γεμάτοι από ανασφάλεια, από αδυναμία να βρουν ρυθμό, φοβισμένοι μέχρι εκεί που δεν παίρνει, με έλλειψη ιδεών, καθαρού μυαλού. Αδυναμία κάποιου να ταράξει τα νερά, να βάλει τις φωνές, να τραβήξει τους υπόλοιπους μπροστά, να φωνάξει “εγώ είμαι εδώ τι φοβάστε ρε...”. Κανένα αγωνιστικό σχέδιο. Κανένας τρόπος ανάπτυξης, καμία ιδέα για να παράξει ποδόσφαιρο η ομάδα. Να κυλάει ο χρόνος και κάποιος κάτι θα κάνει και θα βάλουμε ένα γκολ είναι το μόνο που καταλαβαίνεις ότι παίζει ο Παναθηναϊκός του Αναστασίου.

Επαναλαμβάνω δεν έχει καμία σημασία όταν μιλάμε για ποδόσφαιρο προοπτικής, το αποτέλεσμα. Νίκησε ο Παναθηναϊκός τον Πλατανιά, χωρίς καν να πρέπει με βάση την αγωνιστική συμπεριφορά των δύο ομάδων με 1-0. Και ο Γιάννης Αναστασίου βγήκε στην κάμερα να καμαρώσει ότι η ομάδα του δεν έφαγε γκολ. Εχει χαθεί η μπάλα γενικώς...

Και έχει χαθεί η μπάλα και εκτός γηπέδου. Με τέτοια συμπεριφορά του κοινού, που αντιλαμβάνομαι ότι δικαιολογημένα έχει αγανακτήσει από όλα όσα έχει δει και εξακολουθεί να βλέπει φέτος, αποκλείεται ο Παναθηναϊκός να συνέλθει. Δεν γίνεται να συνέλθει μία κακή και άθλια δομημένη ομάδα, όταν η ανασφάλεια και ο φόβος μεταφέρεται και από την κερκίδα στους παίκτες με συνεχόμενες γιούχες και βρισιές. Δεν θα συνέλθει έτσι ο Παναθηναϊκός, ακόμη κι' αν υπάρχει κάποιος τρόπος να βελτιωθεί με αυτόν τον προπονητή δεν θα τα καταφέρει...

Κι΄ εδώ έρχεται για εμένα η τεράστια ευθύνη του Γιάννη Αλαφούζου. Αν επιμένει και θέλει να κρατήσει τον Γιάννη Αναστασίου, θα πρέπει να φροντίσει να προστατεύσει αυτόν και τους παίκτες του. Το να τον κρατάει στον πάγκο για να είναι το αντικείμενο χλεύης από κάθε φίλο του Παναθηναϊκού, δεν τον στηρίζει, δεν τον προστατεύει, δεν του προσφέρει τίποτα. Αν ο φίλος του Παναθηναϊκού πάει στο γήπεδο όχι για να δει την ομάδα, αλλά για να βρίσει τον Αναστασίου και κάθε συγγενικό πρόσωπό του μπας και φύγει, δεν είναι στήριξη του Αλαφούζου στον Αναστασίου, αλλά ένα επιπλέον πρόβλημα για την ομάδα.

Ο Αλαφούζος είτε πρέπει να πείσει τον κόσμο του Παναθηναϊκού να κάνει υπομονή και να κάνει σαφές ότι ο Αναστασίου δεν φεύγει ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα και βέβαια να το κάνει σαφές και εντός του Παναθηναϊκού και στους άμεσους συνεργάτες του και στους παίκτες, είτε θα πρέπει να αλλάξει τον προπονητή κόντρα στις δικές του επιθυμίες. Αλλος τρόπος δεν υπάρχει. Διαφορετικά ο Παναθηναϊκός θα ταλαιπωρείται αφάνταστα σε κάθε ματς, μέχρι να έρθει η ώρα που αναγκαστικά θα φύγει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ο Αναστασίου και στο μεταξύ θα έχει χαθεί μία ακόμη χρονιά...

Πηγή: Gazzetta.gr

Send this to a friend