Αθήνα

12 oC

αίθριος καιρός

O Sokratis έδειχνε «σαν έτοιμος από καιρό...»

Πέρασαν τρία 24ωρα από την βαριά ήττα της εθνικής Ελλάδος από την Αρμενία και τα όσα… όμορφα ακολούθησαν, αλλά τα «απόνερα» παραμένουν.

Πέρασαν τρία 24ωρα από την βαριά ήττα της εθνικής Ελλάδος από την Αρμενία και τα όσα… όμορφα ακολούθησαν, αλλά τα «απόνερα» παραμένουν.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Μιχάλης Τσαμπάς

Η ηρεμία μοιάζει ως ένα μακρινό ζητούμενο, σε αντίθεση με την φουρτούνα εντός κι εκτός αποδυτηρίων που είναι πια στην ημερήσια διάταξη! Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε που η εθνική ομάδα ήταν στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, σε πρωτοσέλιδα, sites και ραδιόφωνο επί σειρά ημερών. Κυρίως ήταν για καλό λόγο.

Για τις επιτυχίες την χρυσή 12ετία. Τώρα είναι ξανά σε... πρώτο πλάνο, αλλά όχι για καλό λόγο. Όχι φυσικά για την ήττα από τους Αρμένιους. Πολλές ήττες ήρθαν τα προηγούμενα χρόνια και ακόμη πιο ηχηρές σφαλιάρες όπως για παράδειγμα οι δύο από τα Νησιά Φερόες. Δεν μείναμε σε καμία πάνω από «1-2» μέρες. Τώρα όμως είναι αλλιώς. Τώρα έχουμε το απόλυτο μπάχαλο.

Τώρα βγήκε ο αρχηγός και με... τρόπο έκραξε τον προπονητή και ο δέυτερος απάντησε άμεσα ουσιαστικά τελειώνοντας τον πρώτο. Από το Sokratis vs Αγγελου κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει την επόμενη μέρα. Ειδικά όσο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ο Βαγγέλης Γραμμένος θυμίζει... φάντασμα.

Είναι εξαφανισμένος, δεν έχει πάρει κάποια επίσημη θέση κι αφήνει ένα θέμα να σέρνεται συνεχώς. Ένα θέμα που ξεφτιλίζει τον θεσμό της εθνικής ομάδας, που απειλεί να την χωρίσει (αν δεν έχει ήδη συμβεί) σε... παιδιά κι αποπαίδια. Σε στρατόπεδα, όπως ήταν στη προ Ρεχάγκελ εποχή. Κακά τα ψέματα.

Τον Παπασταθόπουλο δεν τον... τσίμπησε ξαφνικά μια μύγα και είπε αυτά που είπε. Απλά του δόθηκε η ευκαιρία αφού ήταν «σαν έτοιμος από καιρό». Σε όλα τα τελευταία ματς της εθνικής ήταν... επίφοβος και στα δημοσιογραφικά γραφεία πάντα υπήρχε η ετοιμότητα για τα όσα (πιθανότατα) πει ο Σωκράτης στις δηλώσεις του. Την «εποχή Αναστασιάδη» γίνονται απίθανα πράγματα μέσα και γύρω από την ομάδα.

Κάποια δεν «βγαίνουν» καθόλου προς τα έξω. Κάποια άλλα γράφονται σε... παρασκηνιακές στήλες, όπου πάντως φωτογραφίζεται μια νοσηρή κατάσταση. Ως αρχηγός της Ελλάδας ο Παπασταθόπουλος κατάλαβε για τα καλά την μεγάλη ευθύνη που έχει ώστε να σταματήσει αυτή η κατάσταση, ακόμη κι αν ο ίδιος κληθεί να... πληρώσει το μάρμαρο. Γνωρίζει όμως ότι έκανε την αρχή. Αυτό είναι το σημαντικότερο.

Send this to a friend