Αθήνα

6 oC

αραιές νεφώσεις

Ο τελικός της ντροπής και το… Μουντιάλ!

Πριν από μερικά 24ωρα σε αυτή εδώ την γωνιά γράφαμε για τον «εύκολο δρόμο» που όφειλε να αποφύγει ο Γιώργος Βασιλειάδης ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος.

Πριν από μερικά 24ωρα σε αυτή εδώ την γωνιά γράφαμε για τον «εύκολο δρόμο» που όφειλε να αποφύγει ο Γιώργος Βασιλειάδης ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Μιχάλης Τσαμπάς

Ο εύκολος δρόμος φυσικά ήταν η απόφαση να απαγορεύσει την έκδοση εισιτηρίων και ο τελικός στο Ολυμπιακό Στάδιο να διεξαχθεί… ενώπιων άδειων καθισμάτων.

Τελικά ο Υπουργός Αθλητισμού δεν είχε διάθεση να πρωτοτυπήσει. Όπως και ο προκάτοχός του Σταύρος Κοντονής (ίσως ο χειρότερος επικεφαλής του Αθλητισμού την τελευταία 20ετία), έτσι κι αυτός πήρε την εύκολη απόφαση για να έχει το κεφάλι του ήσυχο.

Μην ξεχνάμε ότι άλλωστε σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες έχουμε και εκλογές, οπότε όλα παίζουν τον ρόλο τους. Άλλωστε ο Υπουργός είχε και… συμμάχους. Την ΕΠΟ που φαντάζει ανίκανη για οτιδήποτε, τις ΠΑΕ που δεν είναι σε θέση να αποβάλλουν από τις τάξεις τους μπαχαλάκηδες και χουλιγκάνους, αλλά και την Αστυνομία που σε όλα είναι θιασώτης του «λίγοι και καλοί».

Άδειο γήπεδο λοιπόν για ένα ματς που σε άλλες χώρες έχουν ακόμη την τιμή να το χαρακτηρίζουν «γιορτή του ποδοσφαίρου». Στα μέρη μας το λέμε ντροπή. Γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα όταν ένα κράτος και μια ποδοσφαιρική ηγεσία δεν μπορούν να διοργανώσουν το αυτονόητο. Να εγγυηθούν ότι θα γίνει σωστά ένας αγώνας με κόσμο και των δύο ομάδων.

Δυστυχώς ούτε αυτό μπορούμε να κάνουμε. Κατά τα άλλα ο Βασιλειάδης κάνει φάκελο και για Μουντιάλ! Τρομάρα μας…

Send this to a friend